MIKOŁÓW - Stadion ul. Zawilców 8. Sobota 9:30!

Awatar użytkownika
AvantaR
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 39m:54s
Życiówka w maratonie: 3g:28m:16s
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Gratuluję Maratończykom! :)
New Balance but biegowy
Adam_W
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 44:14
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Poranne bieganie na Kopalnianej hołdzie.
Niestety nie było dzisiaj dane zobaczyć wschód słońca, ale za to w niedzielę napewno nam się uda.

P.s.
O jak dobrze że wziąłem czapeczkę i kurtkę od wiatru, na górze wiało że hej.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
Lukas75
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:55

Nieprzeczytany post

Chciałem przypomnieć że jutro spotykamy się o 4:20 (parking koło stadionu w Mikołowie) rano i biegniemy na wschód słońca na "Hołda".
Jak dzisiaj podkreślał trener Piotr pobiegniemy w tempie ponad 6min na km tak więc zapraszamy wszystkich łącznie z tymi, którzy jeszcze mieli jakieś obawy.

Pogoda też zapowiada się całkiem sympatyczna:
http://new.meteo.pl/um/php/meteorogram_ ... =0u&id=796

tak więc do zobaczenia :-)
Ostatnio zmieniony 04 maja 2013, 14:26 przez Lukas75, łącznie zmieniany 1 raz.
"Świat łamie każdegoi potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania" Ernest Hemingway
Awatar użytkownika
Wapel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 53:45

Nieprzeczytany post

mogłeś dopisać, że zbiórka o godz. 4.20 na parkingu przy Stadionie obok Orlika
mikus1987
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 50:20

Nieprzeczytany post

ooooo:) gdyby nie fakt, że dzisiaj zrobiłem mocny trening, a kontuzja nadal lekko trzyma to na taki lekki wybieg bym się skusił:) mam nadzieję, że pobiegniecie jeszcze nie raz o tej godzinie:) w zimę o tej porze czasem wychodziłem na trening, ale oczywiście wschodu słońca nie było;) planuję się przemęczyć z bólem nogi do 12 maja (półmaraton) a później lekko odpuścić aby nie zajechać jej do końca:) po 12 maja z pewnością się na taki wybieg wybiorę, tym bardziej ze często biegam z mikołowa do łazisk, później wierzysko itd:) więc fajnyteren do biegania:)
chraps
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

No i słonko już świeci wysoko :)

Ciężko było zwlec z łóżka swe zwłoki po1,5 h snu hehe. Ale jak już się to udało to nie było problemu z ubraniem się i wyruszeniem.. Co do samego biegu na hołdę - przyjemny - w miłym towarzystwie. Ostatnie podejście było strasznie wyczerpujące, mało brakowało a padłbym i sturlał się na sam dół ;) a nazot na wierch to już bym nie dał rady się wkulać. Widok z hołdy - bezcenny (Pyjter, czekam na fotki :) ).

Dzięki wszystkim za to, że mogłem brać udział w tak pięknej inicjatywie :)
Pozdrawiam
wandzik20
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Wielkie dzięki za wspólny poranek/noc. Super się biegało, jeszcze lepiej z Wami gadało po drodze. Jak to mawiają "w kupie siła" :P

Zdjęcia się dodają ale pozwolę sobie na dodanie próbek :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
wandzik20
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Zdjęcia są dostępne pod linkiem - picasa

https://picasaweb.google.com/1112907030 ... directlink
Adam_W
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 44:14

Nieprzeczytany post

Również dziękuję wszystkim za dzisiejsze wspólne bieganie ku wschodzącemu słońcu. Każdy powinien wpisać sobie do kalendarza coroczny bieg na Hałdę w pierwszą niedzielę maja.

P.s.
Jak zobaczyłem na endomondo co zrobił Marcin - to sobie pomyślałem - "chłop ma kondyche - wczoraj wieczorem pił, rano bieg na wschód słońca a później jeszcze przebiegł 23.63 km"

Marcin jaki zakładasz sobie czas na półmaratonie za tydzień?
Awatar użytkownika
mar_jas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:39:59
Życiówka w maratonie: 3:28:43

Nieprzeczytany post

Adam_W pisze:Również dziękuję wszystkim za dzisiejsze wspólne bieganie ku wschodzącemu słońcu. Każdy powinien wpisać sobie do kalendarza coroczny bieg na Hałdę w pierwszą niedzielę maja.

P.s.
Jak zobaczyłem na endomondo co zrobił Marcin - to sobie pomyślałem - "chłop ma kondyche - wczoraj wieczorem pił, rano bieg na wschód słońca a później jeszcze przebiegł 23.63 km"

Marcin jaki zakładasz sobie czas na półmaratonie za tydzień?
Dzięki dla wszystkich za udział....fajnie ze coraz więcej takich popracańców jest u nas :hahaha:

Adam, nie biegnę w Silesii wiec mogę sobie pozwolić na odrobine szaleństwa, choć powiem szczerze te 23km w górach mnie mocno sponiewierały....ale nie ma przebacz, w sierpniu Chudy Wawrzyniec i trzeba się uczyć biegania po górach bo to zupełnie inna bajka...ale bardzo baardzo przyjemna :usmiech:

PS..w niedzielę będe Wam kibicował na trasie :usmiech:

Moja walka Blog biegowy Marcina

Komentarze
mikus1987
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Suuuuper foty:) żałuję obecnej lekkie kontuzji:/ bo biegliście trasą, którą często biegam:) biegacie na wschód słońca tylko raz w roku? :)
wandzik20
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

W tamtym roku obiecywaliśmy sobie że na pewno częściej będziemy takie imprezki powtarzać. Nikt wtedy jeszcze nie wiedział że "często" w tym przypadku będzie oznaczać co rok. :D

Ale czemu nie, można spróbować. Może "Hołda zimą" :)
wandzik20
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

PLANY NA NAJBLIŻSZE ZAJĘCIA

GRUPA BIEGAJĄCA W SILESIA MARATON/PÓŁMARATON
rozruch, ćwiczenia rozciągające i dużo gadania :)

GRUPA KTÓRA NIE BIEGA NASTĘPNEGO DNIA W ZAWODACH
starty z różnych pozycji, starty z bloków startowych, ćwiczenia z elementami sprinterskimi.

Miejmy nadzieję że będzie ładna pogoda. Jak na razie zapowiada się typowo polska - w tygodniu pięknie, słonecznie, ciepło a w weekend ma padać :)

Niech i to nas nie zrazi, kultywujmy cotygodniowe spotkania w naszym gronie!!! Pozdrawiamy
wandzik20
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Pozwolę sobie wkleić artykuł naszego kolegi Krzysztof Szala ale tylko w wersji po śląsku. Przesłałem sprawozdanie do Warszawy więc może uda nam się znaleźć w jakimś artykule na stronie. Co do tłumaczenia to ja jestem "czysty gorol" więc nie pomogę :P

HOŁDA PO ŚLONSKU
Na zakończynie majówki BBL Mikołów wybroł sie zoboczyć wschód słońca na naszo lokalno "góra" czyli hołda "Skalny" we Łaziskach Górnych. Mimo iście pogańskie pory (ruszylimy o czwortej trzydzieści, spod stadionu we Mikołowie) frekwencja była fest wysoko i z pewnością zaskoczyła prowodyrów cołkiego zamieszania. Ostatecznie stawiło się ponad 20 osób, w tym silno delegacyjo zarówno frelek jak i karlusów. Pierwy droga wiedła ulicami Mikołowa, nastypnie w okolicach wieży ciśnień wlecieliśmy do Łazisk Dolnych, co by na som koniec przebiyc wśród kimających chałp w okolicy łaziskiej gruby, kole kierej położony był nosz cel - Hołda "Skalny". Tukej czekała na nos odrobina crossu z richtig solidnym, kilometrowym podbiegiym, na som wiyrzchołek hołdy. Mimo wczesnyj pory, wszyscy stawili się na wierchu z uśmiechniętymi pyskami, tym bardziyj, że pogoda dopisywała. Położone furt pod nami Łaziska skąpane były w morzu mgieł, a pora minut po naszym przybyciu, zza chmur zaczęły wyłaniać się piyrwsze promyki słońca. Pora fotek, głymboki wdech niyzbyt czystego luftu i lecimy nazod. Tym razym trasa lezie furt przez najwyżyj położony punkt w Łaziskach - góra św. Wawrzyńca i tzw. "Wierzysko". Słońce już na dobre wstało, rześki luft dodawoł nom sił i po kilkudziesięciu minutach meldujymy się nazod pod stadionem. Krótko godka na koniec i kożdy rozjeżdżo się w swoja strona - jedni mają arbajt, inni bydą dalyj fajrować majówka, jeszcze inksi bydą dalyj trenować.
mikus1987
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jakech to przecytoł, to mi sie sam płacki do łoczów naleciały bo to je richtich zacno koryspondyncyjo ze tego nocnego lotanio. Jak żech już pisoł, fest mi gupio, i fest mi przikro, żech niy boł z wami, ale łobiecuja, iżli na nastympny roz, byda i szlus:)

pyrsk ludkowie;)
ODPOWIEDZ