nadajnk sigmy.

tookie
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

witam, od niedawna jestem posiadaczem pc sigma 9. Ilość kłopotów jakich doświadczam jest ogromna.

Gdy dostałem zegarek, nadajnik nie chciał wogóle łapać sygnału. Raz na 10 dni załapał i za chwile zwieszało i puszczał... Próbowałem wszystkiego, od namoczenia elektrod, ciała po skakanie w pokoju :jatylko: .
Wymieniłem baterie i o dziwo od razu nadajnik odżył, zrobiłem trening działało wszystko w porządku. Mineły dwa dni od wymiany baterii i... znowu jest to samo. Zegarek raz na rok złapie sygnał z nadajnika. Nie ma mowy o treningu... Co może być przyczyną? Przecież nie będę wymieniał baterii przed każdym treningiem...
pozdrrr
PKO
Kolaj
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48
Życiówka w maratonie: 4:50

Nieprzeczytany post

skorzystaj z gwarancji. Nie powinno tak się dziać i raczej sam nic na to nie poradzisz.
Awatar użytkownika
nowakos
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 42:00
Życiówka w maratonie: 3:44:47

Nieprzeczytany post

przyczyną jest beznadziejny zegarek. Też mam sigmę i zrezygnowałem w ogóle z pulsometru. Jego cięgłe wyłaczanie się i walczenie z nim tylko szkodzi treningowi. Używam go już tylko jako stopera choć i tu jest problem bo co 5 min muszę go na ułamek seundy wyłączyć i włączyć, żeby nie przełączył się na widok ogólny. Decyzja o zakupie prawdziwego zegarka biegowego coraz bliżej
5 k - 19:49 (Łódź 2016)
10 k - 42:00 (Łódź 2013)
Półmaraton - 1:31:06 (Gdynia 2016)
Maraton - 3:44:47 (Łódź 2013)
tookie
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

....
w takim razie oddaje go do zwrotu... dobrze że użyłem go tylko raz...
Iaaf
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

tookie pisze:....
w takim razie oddaje go do zwrotu... dobrze że użyłem go tylko raz...
Po jednym użyciu już masz wyrobioną opinię o tym zegarku??
yaro1986
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Moim zdaniem pasek jest do dupy. Mialem kilka sigm i mialy problemy z sygnalemi i przynajmniej w moim przypadku byla to wina paskow a nie zegarka. Jesli w Polsce nie uznaja Ci reklamacji co jest bardzo prawdopodobne pisz do centrali do Niemiec, dostaniesz pewnie wtedy odpowiedz zeby przeslac do nich zegarek, a reklamacje oni niemal zawsze uznaja.
tookie
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

... wyciągnąłem baterie z nadajnika i od razu ją włożyłem. nadajnik znowu działa...
wojtek309
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 60:19

Nieprzeczytany post

tookie pisze:... wyciągnąłem baterie z nadajnika i od razu ją włożyłem. nadajnik znowu działa...
Moje doswiadczenie z Sigma PC 1600 i obserwacje u kilku znajomych modeli z podobnej polki:
- da sie tego sprzetu z powodzeniem uzywac
- pasek trzeba namoczyc bezposrednio przed zalozeniem i jak wyschnie (tzn. na przyklad zakladasz w domu i jedziesz samochodem kilkanascie minut w miejsce gdzie chcesz biegac) to nie bedzie dobrze dzialal.
- bateria ktora kupujesz jako nowa nie zawsze jest dobra - moze przeterminowana, moze slaba kontrola jakosci, moze cos jeszcze ale nieraz niby nowa nie chce dobrze dzialac.

Jesli pasek jest namoczony a bateria nowa i dobra to powinno dzialac a jak nie to pewnie tak jak koledzy pisza - sprzet jest niesprawny.

Pozdrowienia, WojtekK
rufuz

Nieprzeczytany post

Po co kupujecie jakieś buble. Sigma jest moze atrakcyjna z wyglądu a reszta to szrot. Ja mialem sigme. Po wielu próbach kalibracji wskazania z kosmosu nie mowiac o sygnale z debilnego czujnika bezwładnościowego. Co chwile zegarek gubił sygnał (nie biegalem pod liniami elektrycznymi) Nie bylo mowy o jakimkolwiek treningu z pulsometrem. W koncu zegarek przeszedl "test wytrzymalosci" na asfalcie, ktorego na szczescie nie wytrzymal :hahaha: Nigdy wiecej wynalazków typu sigma.
wojtek309
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 60:19

Nieprzeczytany post

rufuz pisze:Po co kupujecie jakieś buble. [...]
Ja kupiłem bo za taką cenę <150 PLN właściwie nie bardzo można kupić coś innego tak, żeby mieć pomiar pulsu i stoper. Tak jak pisałem wcześniej - korzystam z PC-1600 bez problemu już ponad rok. Może teraz jakość się pogorszyła? Kilkoro znajomych ma różne modele Sigmy z takim samym nadajnikiem i nikt nie ma problemu. Tylko trzeba zwilżyć i odpowiednio założyć nadajnik + założyć porządne baterie. Większość baterii która była w kupionych Sigmach była już zużyta.

Pozdro, WojtekK
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ