Plan treningowy na 1000m pomocy!
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam robie ten plan http://bieganie.pl/index.php?cat=19&id=385&show=1 pod kilomentr. Otóż mam starty w poniedziałek a nie w niedziele oraz tydzień pozniej co robić aby podtrzymac formę na kolejne starty za tydzień?Co dodać w ostatnim tyg może coś zapętlić aby forma była na pon? Pzdr
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33:40
- Życiówka w maratonie: 2:39:05
Biegaj wedlug planu i zrob w niedziele przerwe i nie ma problemu.
- toxic
- Zaprawiony W Bojach
I dobrze myślałeś, powtórz ostatni tydzień. Ja bym jeszcze pozamieniał dni treningowe skoro masz zawody w poniedziałek, żeby ostatni trening wypadł w niedzielę a nie w sobotę. Zauważ, że w planie przed startem masz dwa dni wolnego i dzień przed masz trening lekki na pobudzenie.
"Niesamowite, jak mało wiesz o grze, w którą grasz całe życie."
-
- Rozgrzewający Się
To jaka zmianę byś zasugerował w 13 tyg aby wszystko wypaliło pod poniedziałek a nie niedziele?,bo myślałem aby wtorkowy trening powtórzyć w środę i wtedy wszystko mi sie o jeden dzień przesunie:)
- toxic
- Zaprawiony W Bojach
Ja bym w tygodniu 12tym między pierwszym treningiem a drugim dał dzień wolnego i wtedy Ci się wszystko przesunie na poniedziałek. Moim zdaniem nie ma sensu robić dodatkowych wybiegań w tygodniu gdzie masz zawody, tym bardziej, że słabe są z tego korzyści jeżeli chodzi o bieg na 1000m. Ten 12ty i 13ty tydzień to lekkie fazy planu, masz być wypoczęty i czuć niedosyt.
- toxic
- Zaprawiony W Bojach
Jeżeli to ja miałbym startować to tak bym zrobił, na mnie to działa napewno lepiej niż zarzynanie się przed zawodami
. Dlatego Ci radzę, żebyś tak spróbował. Z drugiej strony nie mogę dać Ci pewności, nie chcę Ci tutaj pisać co będzie dobre a co złe, jak masz już kilka sezonów za sobą to powinieneś wiedzieć co mniej więcej dobrze na Ciebie działa.

-
- Rozgrzewający Się
Znaczy wiesz to jest troche skomplikowane,bo jednego dnia musze podciagac sie na drążku biegac wahadłowy 10x10 biegać na 1000m i pływac na 50m.I do wszystkiego mam oddzielne treningi.A w każdej dziedzinie nie można byc geniuszem.Biegałem dwa sezony temu i ten plan sie sprawdził tylko ze wtedy musiałem uciac sobie jeden trening bo miałem starty w sb:).Dziękuje za doradzenie, skorzystam:)
- dezo66
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 31:17
- Kontakt:
viewtopic.php?f=12&t=31883
Wygrać wyścig z metrem M2 ? - https://www.youtube.com/watch?v=AsDMXatPHNA
- dezo66
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
ale przesunie sie do przodu czy do tyłu ?
jak do przodu to dodaj sobie 1 dzien rozruchu
a jak wstecz to skróć o 1 dzień wolny - bo pod koniec sa 2 pod rząd.
jak do przodu to dodaj sobie 1 dzien rozruchu
a jak wstecz to skróć o 1 dzień wolny - bo pod koniec sa 2 pod rząd.
- dezo66
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
jak do przodu to dodaj sobie 1 dzien rozruchu ;] przed zawodami - czyli bys miał 2 dni pod rzad rozruchu.
ewentualnie 2 dni przed zrób cos na zasadzie zabawy biegowej - ale takiej delikatnej czyli rozgrzewka 4x80m bieg po pochyłosci + 2x150m potem 4x 80m podbiegi + 2x150m.
ewentualnie 2 dni przed zrób cos na zasadzie zabawy biegowej - ale takiej delikatnej czyli rozgrzewka 4x80m bieg po pochyłosci + 2x150m potem 4x 80m podbiegi + 2x150m.
-
- Rozgrzewający Się
To czyli opierając sie o ostatni tydzień mojego planu,we wtorek bym zrobił przerwe i przesuwa mi sie wszystko na pon a jesli starty bedą we wtorek to w Pt dodaje rozruch pozniej sb,ne wolne a w pon to co jest w sb w tym planie?