Garmin FORERUNNER 60 HR/FP - garść informacji
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: 3:45:30
Dodam jeszcze że FR70 ma lepszy, bardziej miękki pasek i wizualnie może jest na wyższym poziomie niż poprzednik (w moim przekonaniu). Mam nadzieję, że mnie nie zawiedzie.
-
- Dyskutant
- Życiówka w maratonie: brak
Witam
marcinfock mozesz cos napisac o przyciskach w FR70 w porownaniu do FR60, w FR60 nie sa "zlane" z obudowa a na zdjeciu FR70 widze ze to polaczone, i zastanawiam sie jak to bedzie dzialac i jak dlugo.
Jak ci sie go uzywa ????
Pozdrawiam Milaaa
marcinfock mozesz cos napisac o przyciskach w FR70 w porownaniu do FR60, w FR60 nie sa "zlane" z obudowa a na zdjeciu FR70 widze ze to polaczone, i zastanawiam sie jak to bedzie dzialac i jak dlugo.
Jak ci sie go uzywa ????
Pozdrawiam Milaaa
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka w maratonie: 3:45:30
hej,
jak dla mnie jest ok, przyciski są jakby zalane gumą ale działają bez zarzutu. Co do trwałości nie wypowiem się, bo nie jestem w stanie przewidzieć po kilku dniach użytkowania. Pozdrawiam
jak dla mnie jest ok, przyciski są jakby zalane gumą ale działają bez zarzutu. Co do trwałości nie wypowiem się, bo nie jestem w stanie przewidzieć po kilku dniach użytkowania. Pozdrawiam
- waldekolsztyn
- Wyga
Witam.
Czy ktoś już próbował uruchomić FR 60 na Windows 8 ?. Zainstalowałem ANT AGENT, który widzi ANT+, szuka urządzenia i nie znajduje. Na tym samym komputerze mam Windows 7, z którego do tej pory korzystam i tam pracuje bez problemu.
Oczywiście instalowany prawidłowo, najpierw sterowniki Garmina, później włożony ANT+.
P.S Już działa. Moja wina, wyłączone parowanie w FR 60.
Pozdrawiam
Czy ktoś już próbował uruchomić FR 60 na Windows 8 ?. Zainstalowałem ANT AGENT, który widzi ANT+, szuka urządzenia i nie znajduje. Na tym samym komputerze mam Windows 7, z którego do tej pory korzystam i tam pracuje bez problemu.
Oczywiście instalowany prawidłowo, najpierw sterowniki Garmina, później włożony ANT+.
P.S Już działa. Moja wina, wyłączone parowanie w FR 60.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 05 mar 2013, 22:02 przez waldekolsztyn, łącznie zmieniany 1 raz.
- Norman_PL
- Dyskutant
miałem ten zegarek,polecam go ma dobry czujnik pulsu i gps moja ocena to 9,5/10 

Siema! Kliknij **Lubię To** Na FanPage http://www.facebook.com/portal.Bieganie
-
- Zaprawiony W Bojach
fr60 nie ma gpsu, bocie.
- P@weł
- Zaprawiony W Bojach
Takie szybkie pytanko...Czy korzystając z FR60 i Garmin Connect jestem w stanie po powrocie z treningu np. 14km odczytać, jaki miałem czas na 5km, 10km?? nie mam pojęcia, jak GC wpisuje sobie rekordy, ale na bank poprawiłem dychę (na dowód - choćby dane z endo), tymczasem mam stary czas...
P@weł...
Relacje na moim foto-blogu Życie w biegu
Forumowy blog
Blogowe komentarze
Endo czyli moja aktywność
Fotki z życia wzięte
Cele 2016: 88kg i dobrze się bieganiem bawić...

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Fotki z życia wzięte
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
Żeby GC odnotowało Twój rekord np na 5km to musisz zrobić trening = 5km lub 5km + kilka metrów naddatku - to samo tyczy się 10km. Jeśli zrobiłeś trening 14km to GC nie odnotuje rekordu (ani na 5 ani na 10) ze względu na zbyt duże przekroczenie decelowego kilometrażu. Tak dziwnie działa ich skrypt i nic z tym nie zrobisz ale rekord zapisany przez GC jest dużo bardziej wiarygodny niż ten na Endo bo GC liczy go od startu do mety a Endomondo wylicza sobie z międzyczasów.P@weł pisze:Takie szybkie pytanko...Czy korzystając z FR60 i Garmin Connect jestem w stanie po powrocie z treningu np. 14km odczytać, jaki miałem czas na 5km, 10km?? nie mam pojęcia, jak GC wpisuje sobie rekordy, ale na bank poprawiłem dychę (na dowód - choćby dane z endo), tymczasem mam stary czas...
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
- P@weł
- Zaprawiony W Bojach
Piechu, no znowu mnie zaskoczyłeś
...dzięki za info...Nie przypuszczałbym, że Garminowi aż tak ograniczyli ineligencję...Przecie to logiczne - biegnę połówkę np., ale przy okazji robię rekordowo dychę, więc powinien zapisać nowy rekord, a tak - z tego, co napisałeś, trzeba by "stopnąć" na dyszce, zrobić 3-2-1 reset, rozpocząć nowy trening i biec dalej...Absurd....A skąd ta wiedza o szacowaniu rekordu po międzyczasach w endo?

P@weł...
Forumowy blog
Blogowe komentarze
Fotki z życia wzięte

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Fotki z życia wzięte
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
Zależy, z której strony na to spojrzysz. Moim zdaniem to jest sensowne. Teoretycznie od bicia rekordów i życiówek są zawody a nie treningi. A jeśli startujesz na zawodach to masz trasę zazwyczaj dobrze policzoną i biegniesz te 5,10,21 czy 42 km i jeśli faktycznie zrobiłes na danym dystansie życiówkę to garmin ją pokaże a międzyczasów raczej nie liczy się jako oficjalne życiówki.P@weł pisze:Absurd....
Weź sobie pierwszy lepszy trening z brzegu na endo (najlepiej taki, gdzie tempo miałes powiedzmy w miarę równe na całym treningu lub taki gdzie początek miałeś wolniejszy i przyspieszałeś w miarę trwania), najedź mychą w tabelce "najlepsze dystansy" (WTF!) na dowolny rekord z danego biegu i zobacz jak na mapce endo podświetla Ci odcinek, na którym ten rekord padłP@weł pisze:A skąd ta wiedza o szacowaniu rekordu po międzyczasach w endo?

"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
-
- Wyga
Dzisiaj zakupiłem FR 60 jeden z ostatnich dostępnych w EuroRtvAgd modeli za 359 złotych. Patrząc na ceny FR 70 sądzę, że 200 złotych w kieszeni to dobry deal.
Mam tylko pytanie- jeszcze go nie ruszałem w ogóle. Żeby uniknąć problemów jakichkolwiek co radzicie z nim zrobić? Tzn. chodzi mi o upgrade'y softu i używany soft na kompie. Z tego co widzę lepiej nie uaktualniać softu, a w kompie używać GTC?
Z kolei widzę, że bez foot poda kalorie można liczyć tylko jak się ma wersję 2.4 oprogramowania..
EDIT: jeszcze mam jedno pytanie: czy ten foot pod z Decathlona sparuje się z FR60? Zawsze to 190zł, a nie 270..
Mam tylko pytanie- jeszcze go nie ruszałem w ogóle. Żeby uniknąć problemów jakichkolwiek co radzicie z nim zrobić? Tzn. chodzi mi o upgrade'y softu i używany soft na kompie. Z tego co widzę lepiej nie uaktualniać softu, a w kompie używać GTC?
Z kolei widzę, że bez foot poda kalorie można liczyć tylko jak się ma wersję 2.4 oprogramowania..
EDIT: jeszcze mam jedno pytanie: czy ten foot pod z Decathlona sparuje się z FR60? Zawsze to 190zł, a nie 270..
-
- Rozgrzewający Się
Macie jakieś pomysły, gdzie obecnie można kupic Foot Pod w cenie poniżej 270zl?
Promocja w Decathlonie już najwyraźniej nie obowiązuje...
Po zastąpieniu FR60 przez FR70 skompletowanie FR70 z FP staje się strasznie drogie... cena na miarę drogiego zegarka z GPS.
Nie miałbym nic do modułu GPS, gdyby nie wkurzające skakanie bieżącej prędkości i niemożność określenia, w jakim tempie tak naprawde się w dalej chwili biegnie...
Promocja w Decathlonie już najwyraźniej nie obowiązuje...
Po zastąpieniu FR60 przez FR70 skompletowanie FR70 z FP staje się strasznie drogie... cena na miarę drogiego zegarka z GPS.
Nie miałbym nic do modułu GPS, gdyby nie wkurzające skakanie bieżącej prędkości i niemożność określenia, w jakim tempie tak naprawde się w dalej chwili biegnie...
- siena_driver
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 49:18
W chwili obecnej FR decathlonowski stoi po 179zł. Powinien pasować, w końcu ta sama technologia (ANT+). Z moim Suunto Ambit też sparował się od razu.
Adidas micoach speedcell - kupisz na allegro za stówkę, a też powinien pasować
Na epidemiasportu.pl widziałem jeszcze wczoraj footpod Timexa (też ant+) za 178zł
Adidas micoach speedcell - kupisz na allegro za stówkę, a też powinien pasować

Na epidemiasportu.pl widziałem jeszcze wczoraj footpod Timexa (też ant+) za 178zł
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35'
Witam. posiadam ten model zegarka. Sprawuje się dość dobrze, jednakże parę dni temu FP wołał, że słaba bateria, wymieniłem ją, złapał na 70 metrów pomiar, potem już FP nie wyszukał. Wymieniłem kolejny raz baterię, nadal nie wyszukuje. Miał ktoś może taką sytuacje, albo jakiś pomysł rozwiązania tego problemu?
FP wyjęty z buta nadal nie jest wyszukiwany. Nigdy wcześniej nie było z nim problemu, nie gubił sygnału, śmigał aż miło. Oczywiście zegarek resetowałem, wyszukiwałem na wszelkie sposoby.
FP wyjęty z buta nadal nie jest wyszukiwany. Nigdy wcześniej nie było z nim problemu, nie gubił sygnału, śmigał aż miło. Oczywiście zegarek resetowałem, wyszukiwałem na wszelkie sposoby.
Zegarki i akcesoria Garmin, FootPody oraz Telefony Kom. -> http://allegro.pl/listing/user/listing. ... d=33684688