Suunto Ambit2 - pocisk i konkurencja dla garmina?
- rockduck
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: brak
Trochę dziwne że zamiast dodać pewne funkcję czysto softwarowe do Ambita 1 oni wypuszczają 2 
No chyba, że aż ambit też cos dostanie z tego co 2

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48
- Życiówka w maratonie: 4:50
Co w tym dziwnego? Aktualizując soft musieliby go rozdawać za darmo a tak, może któryś z właścicieli poprzedniej wersji zdecyduje się na upgrade...rockduck pisze:Trochę dziwne że zamiast dodać pewne funkcję czysto softwarowe do Ambita 1 oni wypuszczają 2
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39:56 min
- Życiówka w maratonie: 3.15:46
Sam jestem zaskoczony. Przymierzałem się do jedynki ale, sam nie wiem. W dwójce są te elementy których brakuje mi w jedynce. Ostano obserwowałem że cena jedynki minimalnie idzie w dół, teraz rusz mocniej z kopyta i ile nie dadzą poprawek, z zanosi się że nie dadzą bo wypuszczają nowy sprzęt.
Nic nie wyczytałem o pulsometrze w basenie, czy będzie działał? w jedynce sie nie sprawdzało.
pozdrawiam
T
Nic nie wyczytałem o pulsometrze w basenie, czy będzie działał? w jedynce sie nie sprawdzało.
pozdrawiam
T
TomB
HM 1:27:04
M 3:15:46
- rockduck
- Zaprawiony W Bojach
Dla mnie jest to dziwne, bo ich wsparcie softwarowe jest znikome. Od nowości Ambita1 dostałem całe 2 aktualizacje, a mogliby sporo zmienić albo dodać.
Garmin trochę bardziej to wspierał, a problem słabej kalibracji wysokosciomierza raczej nie wymagał specjalnej funkcji Fuse etc bo twórca aplikacji się udalo stworzyć barometr ktory działał stabilnie.
A sam ambit jest i tak w porządku i do niego nic nie mam, uzywam pewnie kiedyś będę używał 2 albo 3. Dziwi mnie tylko to że tyle prostych usterek wymaga stworzenia Ambita 2
Garmin trochę bardziej to wspierał, a problem słabej kalibracji wysokosciomierza raczej nie wymagał specjalnej funkcji Fuse etc bo twórca aplikacji się udalo stworzyć barometr ktory działał stabilnie.
A sam ambit jest i tak w porządku i do niego nic nie mam, uzywam pewnie kiedyś będę używał 2 albo 3. Dziwi mnie tylko to że tyle prostych usterek wymaga stworzenia Ambita 2
- rockduck
- Zaprawiony W Bojach
Nie będzie pewnie działał bo ant w wodzie nie spisuje się za dobrze.
-
- Zaprawiony W Bojach
jak dobrze zrozumiałem z opisu, nie zależy im na jedynce, Suunto woli wszelkie poprawki umiescić w nowym zegarkurockduck pisze:Trochę dziwne że zamiast dodać pewne funkcję czysto softwarowe do Ambita 1 oni wypuszczają 2

TomB
-
- Zaprawiony W Bojach
rockduck pisze:Dla mnie jest to dziwne, bo ich wsparcie softwarowe jest znikome. Od nowości Ambita1 dostałem całe 2 aktualizacje, a mogliby sporo zmienić albo dodać.
Masz rację, że polityka firmy jest dziwna. Nie dbają o klienta, pomimo potencjału dwójki może to zniechęcić do zakupu Suunto.
TomB
- rockduck
- Zaprawiony W Bojach
Mnie na plywaniu nie zależy. Ale na stabilnym wysokosciomierzu owszem ^^ jak sprzedają cos co należy do segmentu premium na tym rynku to jeszcze mogą się tak zachowywać
-
- Zaprawiony W Bojach
Mi zależało na pływaniu i nie mogłem się przekonać do zakupu. 910 lepiej wypadała, ale chciałem nosić na co dzień, ale z tej strony była lipa. Wygląda że teraz będzie ok, tylko cenę dowalą z kosmosu.
Inna sprawa że Garmin musi też zadziałać. Czekamy na ich ruch.
Inna sprawa że Garmin musi też zadziałać. Czekamy na ich ruch.
TomB
-
- Zaprawiony W Bojach
Premiera w maju 2013r
"...Ambit 2 Sapphire with HR belt at $699.99 AUD down to the Ambit 2 S in the 3 colours at $449.99 AUD.."
tyle na temat kosztów
"...Ambit 2 Sapphire with HR belt at $699.99 AUD down to the Ambit 2 S in the 3 colours at $449.99 AUD.."
tyle na temat kosztów

TomB
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48
- Życiówka w maratonie: 4:50
Ale jaka dziwna? Jak ktoś kupuje zegarek to wraz z funkcjamu, które są dostępne w dniu zakupu. Nie ma jakiejkolwiek gwarancji, że coś nowego zostanie dodane. I czy to coś pokryje się z naszymi oczekiwaniami. Zresztą to dotyczy każdego produktu, nie tylko zegarków biegowych. Przecież nie wydajemy pieniędzy na coś, co być może dostaniemy w przyszłości.tombzd74 pisze:Masz rację, że polityka firmy jest dziwna. Nie dbają o klienta, pomimo potencjału dwójki może to zniechęcić do zakupu Suunto.
Czy Garmin dodał jakąś NOWĄ ISTOTNĄ funkcję w firmware do flagowego 910XT? Chyba tylko różne poprawki. Nie ma w tym nic dziwnego.
- rockduck
- Zaprawiony W Bojach
z tym, że mnie o te poprawki własnie chodzi. Bo alitmeter działa jak chce i nikt mi nie wmówi, że tak ma być.
do 910xt nie, ale do Fenixa dodali więc to nie jest takie proste jak Ci się wydaję.
nie dotyczy to każdego produktu:
a) iPhone
b) topowe modele z Androidem
c) MacBook a raczej system Mac
d) wiele wiele innych ( nawet do samochodu dostalem akutalizacje systemu pokładowego w którym dali mi między innymi obsługe urządzeń Apple, a jak go kupowałem to nie było takowego)
W cenie produktu zawarte jest też wsparcie producenta dotyczące software, jak masz sytem operacyjny gdziekolwiek ( od androida przez iOs po Mac OS X ) to za jedną licencję zakupioną klient dostaje akutalizacje.
Nie wymagam, żeby Ambit robił kawę i dodatkowo Suunto dosłało mi moduł 3g żebym mógł z niego zadzwonić jak mi się będzie nudziło na trasie. Ale uważam ( jak pewnie większość posiadaczy, co widać na forach choćby watchuseek ) że Suunto temat poprawek do softu traktuje troche po macoszemu.
do 910xt nie, ale do Fenixa dodali więc to nie jest takie proste jak Ci się wydaję.
nie dotyczy to każdego produktu:
a) iPhone
b) topowe modele z Androidem
c) MacBook a raczej system Mac
d) wiele wiele innych ( nawet do samochodu dostalem akutalizacje systemu pokładowego w którym dali mi między innymi obsługe urządzeń Apple, a jak go kupowałem to nie było takowego)
W cenie produktu zawarte jest też wsparcie producenta dotyczące software, jak masz sytem operacyjny gdziekolwiek ( od androida przez iOs po Mac OS X ) to za jedną licencję zakupioną klient dostaje akutalizacje.
Nie wymagam, żeby Ambit robił kawę i dodatkowo Suunto dosłało mi moduł 3g żebym mógł z niego zadzwonić jak mi się będzie nudziło na trasie. Ale uważam ( jak pewnie większość posiadaczy, co widać na forach choćby watchuseek ) że Suunto temat poprawek do softu traktuje troche po macoszemu.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 00:39:37
- Życiówka w maratonie: 3.28.46
Może dzięki temu spadną ceny Suunto Ambit, bo jak na razie ciężko znaleźć cenę < 1600 zł. Wg. mnie jest spore przewartościowanie tego produktu.
-
- Zaprawiony W Bojach
Włodek pisze:Może dzięki temu spadną ceny Suunto Ambit, bo jak na razie ciężko znaleźć cenę < 1600 zł. Wg. mnie jest spore przewartościowanie tego produktu.
Ceny na pewno polecą

a tu masz pierwszy lepszy za 1400
ambit
a ceny na allegro kształtują się od 1200 do 1500. Śledzę ceny od kilku miesięcy.
Pozdrawiam
T
TomB