przywitanie :) + pytanie o stanik do biegania
Moderator: beata
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
A co myślicie o bieganiu bez stanika...? Mam małe piersi, rzadko nawet na co dzień zakładam stanik i sport też uprawiam bez stanika (bo nie lubię, bo uciska i ogranicza ). Czy jest szansa, że znajdę stanik IDEALNY ?
Tylko nie ochrzaniajcie
Tylko nie ochrzaniajcie
- Provitamina
- Zaprawiony W Bojach
Hmm...Jak się spocisz, to obetrzesz sobie sutki - więc sama sie zastanów czy to komfortowe. Rózne są preferencje, ale ja jakoś mówię stanowcze NIE dla biegania bez stanika - poprostu wizualnie mi się to nie podoba, a po drugie nawet małe piersi drgają...
Life is short... running makes it seem longer.
Mój blog
Popiszmy, czyli komentarze do bloga
=========
-----
Moje endo
Mój blog
Popiszmy, czyli komentarze do bloga
=========
-----
Moje endo
- szelma
- Zaprawiony W Bojach
Poczytaj inne wątki o stanikach i piersiach, to zobaczysz, że małe piersi nie oznaczają, że można zrezygnować ze stanika. A zwłaszcza w czasie biegania. Zerknij na przykład tutaj.
-
- Rozgrzewający Się
Mam pytanie do was Przymierzam się do zakupu biustonosza sportowego, ale nie wiem tak na dobrą sprawę czym one się różnią między sobą i na co zwrócić uwagę przy wyborze. Podobają mi się te: http://www.runnersclub.pl/product-pol-1 ... R-BRA.html
http://www.runnersclub.pl/product-pol-1 ... WOOSH.html
Widzę, że z NIKE jest szeroka gama, jednakże nie wiem czym one się różnią do końca między sobą (Jest SHAPE BRA, CONTOUR BRA, PRO COMPRESION i wiele innych.. ) Możecie mi pomóc ? Mogę powiedzieć, że mój rozmiar bielizny na codzień to C80 albo mniejsze D, więc troszkę muszę podtrzymać co nieco Buziaki
http://www.runnersclub.pl/product-pol-1 ... WOOSH.html
Widzę, że z NIKE jest szeroka gama, jednakże nie wiem czym one się różnią do końca między sobą (Jest SHAPE BRA, CONTOUR BRA, PRO COMPRESION i wiele innych.. ) Możecie mi pomóc ? Mogę powiedzieć, że mój rozmiar bielizny na codzień to C80 albo mniejsze D, więc troszkę muszę podtrzymać co nieco Buziaki
-
- Rozgrzewający Się
Jestem początkującą osoba, która zaczęła przygodę z bieganiem niedawno (jakieś 3 miesiące temu). Po prostu złapałam bakcyla od koleżanki z pracy. Dla mnie oczywista oczywistością była potrzeba zakupu butów do biegania, na początek niespecjalnie drogich, bo nie byłam pewna czy ta forma aktywności fizycznej mi podpasuje. Po pierwszej wizycie na siłowni (bieganie zaczęłam od treningów na bieżni) pierwsze co zrobiłam to kupiłam porządny (czyli specjalny, z usztywnianymi miseczkami, z zapięciami i regulowanymi ramiączkami) stanik. Po pierwszych biegach nabawiłam się takich obtarć na piersiach, że do tej pory mam blizny Ja zakupiłam stanik sportowy Panache sport (199zł), ale wiem, że polska firma Dalia tez właśnie ma w swojej ofercie staniki typowo sportowe (cena to około 160zł). Moje zdanie jest takie, że nie ma co oszczędzać, w końcu biust jest naszym atrybutem i trzeba o niego dbać
Co do sklepów to ja mogę doradzić sklepy we Wrocławiu, ale myśle, że w każdym większym mieście takowe się znajdą. No i zawsze zostaje wujek gogle;-)
Co do sklepów to ja mogę doradzić sklepy we Wrocławiu, ale myśle, że w każdym większym mieście takowe się znajdą. No i zawsze zostaje wujek gogle;-)
- kachita
- Zaprawiony W Bojach
Jutro w godzinach popołudniowo-wieczornych w Intersporcie w Złotych Tarasach będzie darmowy brafitting Shock Absorbera. Szczegóły przypełzły na fejsie http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... t=1&ref=nf
Ja tymczasem ostatnio nabyłam Panache Sport, miałam go już i na zawodach, i na wybieganiu. Jest wygodny, chociaż jak dla mnie ma chyba za długie ramiączka (mam to samo w SA) i jakoś tak stabilniej się czuję, jak zapnę je sobie z tyłu na tę dodatkową zapinkę - ja osobiście spokojnie sięgam, ale mam dość elastyczne stawy, więc może nie jestem miarodajnym przykładem Trzyma dobrze, nie myślę o nim podczas biegania, no i nie spłaszcza tak bardzo jak SA, co zauważyłam na zdjęciach Na razie nie obciera, zobaczymy, co będzie później. Ale na przykład na jogę wolę zakładać SA, bo tam spłaszczony biust jest jednak wygodniejszy
Rozmiar wybrałam według tabelki (po dokładnych pomiarach wyszło 70F), pasuje, chociaż zapinam się na środkowe haftki. Niestety, nie było w sklepie 65G do przymierzenia, więc ciężko mi powiedzieć, czy ten rozmiar nie byłby czasem lepszy. No ale mam nadzieję, że obwód nie rozciągnie się jakoś dramatycznie, przynajmniej do czasu, aż stanik się wyeksploatuje i trzeba go będzie wymienić.
Ja tymczasem ostatnio nabyłam Panache Sport, miałam go już i na zawodach, i na wybieganiu. Jest wygodny, chociaż jak dla mnie ma chyba za długie ramiączka (mam to samo w SA) i jakoś tak stabilniej się czuję, jak zapnę je sobie z tyłu na tę dodatkową zapinkę - ja osobiście spokojnie sięgam, ale mam dość elastyczne stawy, więc może nie jestem miarodajnym przykładem Trzyma dobrze, nie myślę o nim podczas biegania, no i nie spłaszcza tak bardzo jak SA, co zauważyłam na zdjęciach Na razie nie obciera, zobaczymy, co będzie później. Ale na przykład na jogę wolę zakładać SA, bo tam spłaszczony biust jest jednak wygodniejszy
Rozmiar wybrałam według tabelki (po dokładnych pomiarach wyszło 70F), pasuje, chociaż zapinam się na środkowe haftki. Niestety, nie było w sklepie 65G do przymierzenia, więc ciężko mi powiedzieć, czy ten rozmiar nie byłby czasem lepszy. No ale mam nadzieję, że obwód nie rozciągnie się jakoś dramatycznie, przynajmniej do czasu, aż stanik się wyeksploatuje i trzeba go będzie wymienić.
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]
[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
-
- Rozgrzewający Się
Kachita, ja do biegania zawsze je dodatkowo zapinam i jeszcze nie miałam problemu z odpięciem;-) Mam go juz dłuższy czas (czyli tyle ile biegam) i jak na razie nie narzekam na jakość. Juz nie wyobrażam sobie ćwiczen w zwykłym staniku. Jestem raczej dużomiseczkowa, a dzieki Panache biust mam ładnie ukształtowany (czyli niespłaszczony), ale jednak w jednym miejscu. Koszt może sie wydawać spory (mój mąż powiedział, że teraz to musze biegać po 20km dziennie, żeby się zwrócił ), ale skoro na butach sie nie oszczędza to dlaczego oszczędzac na zdrowiu i wygladzie piersi?
- kachita
- Zaprawiony W Bojach
Dzoana.m, powiedz mężowi, że to inwestycja w to, żeby na stare lata Twój biust nadal był ładny i na swoim miejscu, a nie smętnie zwisający
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]
-
- Rozgrzewający Się
Kachita, mój jak zobaczył te żywe rany po zwykłym staniku (mega wygodnym, niestety tylko do codziennego, niesportowego użytkowania) to od razu wysłał mnie do sklepu. Był tylko zaskoczony ceną, ale teraz mówi, że wyglądam, megaprofesjonalnie, hehe
Moje zdanie jest takie, że stanik sportowy to taki "must have" dla kobitek uprawiających jakikolwiek sport, bez wzgledu czy sa mało czy dużomiseczkowe.
Moje zdanie jest takie, że stanik sportowy to taki "must have" dla kobitek uprawiających jakikolwiek sport, bez wzgledu czy sa mało czy dużomiseczkowe.
- strasb
- Zaprawiony W Bojach
Panache kształt daje zdecydowanie lepszy niż shock i mnie się wydawało, że ramiączka ma krótsze - w każdym razie dla mnie dobre. Obwód się nie rozciągnął po prawie roku, dalej dobrze trzyma i nie żałuję, że wahając się pomiędzy dwoma opcjami wzięłam 65 zamiast 60.
-
- Zaprawiony W Bojach
Wydaje mi się, że warto rozróżnić staniki do biegania i te do innych sportów. Staniki sportowe różnią się między innymi siłą trzymania - do biegania muszą być maksymalnej mocy.
Mój pierwszy biegowy stanik był z decathlonu i masakrycznie obcierał. Potem kupiłam Freyę active, zupełnie inna jakość! Tylko rozmiar źle dobrałam i skończyłam na SA. SA spełnia moje oczekiwania, chociaż fajnie by było na lato mieć coś cieńszego, ale żeby tak samo dobrze trzymało.
Mój pierwszy biegowy stanik był z decathlonu i masakrycznie obcierał. Potem kupiłam Freyę active, zupełnie inna jakość! Tylko rozmiar źle dobrałam i skończyłam na SA. SA spełnia moje oczekiwania, chociaż fajnie by było na lato mieć coś cieńszego, ale żeby tak samo dobrze trzymało.
- kachita
- Zaprawiony W Bojach
Freyę Active też mam Niestety, nie jest idealna, ponieważ między miseczkami na wysokości mostka ma wystający szew. I ten szew plus moja skóra to bardzo zła kombinacja - na krótkie bieganie jeszcze się nada, przy czymś dłuższym lub bieganiu w nim parę dni pod rząd rzeczony szew obciera masakrycznie.
- Joinka
- Rozgrzewający Się
- Kontakt:
Przeczytałam wiele artykułów na temat doboru odpowiedniego stanika do biegania.
Jestem początkująca, na razie głównie sobie truchtam.
Tak czy siak wypadałoby kupić jakiś sportowy stanik, ale w tym momencie nie mam funduszy aby wydać na niego 150-200zł.
Oglądałam te tańsze na decathlonie-niestety nie ma moich rozmiarów (potrzebuję 65-70E)
I tu moje pytanie, czy da radę kupić jakiś stanik w przedziale cenowym max do 70zł?
(czy może nie warto bawić się w tańsze zamienniki i lepiej wytrzymać jakiś miesiąc w normalnym, uzbierać kasę na lepszy?)
Z góry dziękuje za odpowiedź
Jestem początkująca, na razie głównie sobie truchtam.
Tak czy siak wypadałoby kupić jakiś sportowy stanik, ale w tym momencie nie mam funduszy aby wydać na niego 150-200zł.
Oglądałam te tańsze na decathlonie-niestety nie ma moich rozmiarów (potrzebuję 65-70E)
I tu moje pytanie, czy da radę kupić jakiś stanik w przedziale cenowym max do 70zł?
(czy może nie warto bawić się w tańsze zamienniki i lepiej wytrzymać jakiś miesiąc w normalnym, uzbierać kasę na lepszy?)
Z góry dziękuje za odpowiedź
"No one`s gonna catch you when you fall"
-
- Rozgrzewający Się
Ja po pierwszym bieganiu w zwykłym staniku (niesportowym) nabawiłam się na piersiach ran, po których blizny mam do tej pory. Dla własnego komfortu i zdrowia swoich piersi radzę poszukać zaskórniaków i jednak dołożyć do profesjonalnego stanika.
Wiem, że Dalia właśnie wprowadziła do swojej oferty stanik sportowy, kosztuje ok. 164zł. Nie sprawdzałam, więc nie wiem jak się sprawuje na drodze. Ja mam Panache sport, ale to już prawie 200zł. Nie sądzę, żebyś znalazła coś dobrego w kwocie 70zł
Wiem, że Dalia właśnie wprowadziła do swojej oferty stanik sportowy, kosztuje ok. 164zł. Nie sprawdzałam, więc nie wiem jak się sprawuje na drodze. Ja mam Panache sport, ale to już prawie 200zł. Nie sądzę, żebyś znalazła coś dobrego w kwocie 70zł
Ostatnio zmieniony 12 maja 2013, 10:54 przez Dzoana.m, łącznie zmieniany 1 raz.