Jako że troszkę już trenuję a na poważnie zabrałem się do tego po listopadowym biegu niepodległości zatem będzie to już 5,5 miesiąca. Mogę podać że zrobiłem wtedy dyszkę z lekkim zapasem w 42.52 min tempo 4:17/km
Ostatnio biegałem test z którego wyszło mi że byłbym w stanie pobiec 37:30 - 38:00 tempo 3:45-3.48/km
natomiast prędkość wb1 wyszła po 4:57/km
Podczas tamtego biegu ważyłem 74kg przy 180cm. Obecnie jestem na cyklu wytrzymałościowo siłowym i biorę stack kreatynowy nitrobolon energizer który troszkę mnie podpompował wodą - więc masa obecna 76kg
Najbliższym celem jest odstawienie nitro

Mogę jeszcze podać taką ciekawostkę że gdy byłem w 3 gimnazjum a więc nie miałem jeszcze ukończonych 16 lat (OBECNIE 21) przy wadze 60 kg i wzroście 177cm ustanawiałem życiówki:
1500m - 4.18.98
3000m - 9.23.45
10000m - 35.59 w formie byłem może nawet na 33min
Niestety z przyczyn zdrowotnych musiałem przerwać karierę na jakiś dłuższy czas i znów powracam mam nadzieję że tym razem na dobre

Mogę też dodać że w przeszłości grałem w piłkę nożną na poziomie Mistrzowskim. Mam tyłu mistrza Polski i brązowego medalisty mistrzostw Polski juniorów Młodszych z kadrą województwa Pomorskiego złożonej w większości zawodników Lechii Gdańsk. Łącznie brałem udział 5 razy w tego typu imprezach.
27.04.2013
Z rana siłka typowo wytrzymałościowa. Nie wiem na kogo jeszcze taki trening działa ale dla mnie jest doskonały na zwiększenie wytrzymałości i siły.
przysiady pełne(do kostek) na zwykłej sztandze 50kg X 25
przysiady pełne(do kostek) na suwnicy smitha 50kg X 22
półprzysiady na suwnicy smitha 50kg X 25
półprzysiady na zwykłej sztandze 50kg X 25
uginanie nóg na maszynie siedząc 25kg X 25
Następnie rower stacjonarny który wprowadziłem raz w tygodniu jakoś od nieco ponad miesiąca. Dziś - 2 X 15 min p. 3' dosyć mocno
A wieczorem z kumplami wybrałem się na basen. Uważam że jest to doskonały sposób na poprawę pojemności płuc. Jestem teraz w stanie przepłynąć nawet ponad jeden basen żabką pod wodą. Gdy zaczynałem pływać byłem na poziomie 50 sec na 50 m kraulem bez nawrotu

komentarze