Powiem tak panowie,dla nie których beganie jest całym życiem,dla innych jest to czyste hobby,kolejna osoba chce schudnąć i takich powodów biegania można znaleść mnóstwo.Ja birgam,bo kocham ten sport jako ''sport''.Zadowolają mnie wyniki,wiedza teroetyczna i praktyczna na temat biegania,zadowala mnie staż,bieg i wytrzymałość siłowa względem fizycznym i psychicznym.
Jestem początkującym,ale powiem szczerze że Poziom Bardzo Początkującego można u mnie wykluczyć z tego powodu,iż biegalem już w wakcje rok temu,w zime,dwa lata temu bieganie indywidualnie,grupowe,zawody w gimnazjum,bieg na cześć Papieża,mało tego,już się kształciłem pare miesięcy temu na portalu beganie.pl i innych konkurencyjnych,tylko moje biegi nigdy nie były równe sobie,albo biegałem nie równym tempem,albo czasy były złe bądz robilem sobie przerwy podczas biegania i tego nie mogłem od tak zwyczajnie nazwać ''uprawianiem sportu'' bo on nie był kontynuowany systematycznie.Teraz,mam drobną zapaść kondycyjną,ale doszedłem do pewnego wniosku że nie mogłem siebie dobrze sprawdzić przez zime,zacząłem systematycznie i poważnie podchodzić do tego sportu już jakiś czas temu aż do tej porty i dalszej przysżłości tego wspanialego sportu
Moja wina,brak czasu,chęci i jednak ta pogoda która nie powinna być wymówką odepchneła mnie od biegania.Teraz się podniąłem i biegam
Nadal jestem bardzo początkujący,nikt z nas po wybieganym jednym roku nie może siebie nazwać siebie Biegaczem Profesjonalnym,piłkarze,siatkarze,kierwocy formuły jeden trenują latami by osiągnąć swój poziom to samo tyczy się biegania.
W chwili obecnej cieszy mnie fakt,iż pokonałem własny rekord czasowy,pokonałem swoje słabości,pozbyłem się swojej wady i poprawiłem swoją nadzieje,humor,życie

zwiększyłem motywacje i nabrałem sił by dalej biegać,lecz wiem,że ten sport ma swoje wymagania od ludzi bo ktoś kto stworzył ten sport wiedział,by w nim osiągnąć sukces trzeba ciężko trenować i powoli zdobywać szczeble,pnąć się w góre,biegam nie tylko dla siebie,biegam na cześć innych,biegam po to by w życiu przełamać sie w trudnych chwilach,biegam po to,by osiągać sukcesy.
maly,Bylon,Adrian inni czytający ten post pozdrawiam was,życze sukcesów bo w biegach nie liczy się być szybkim,liczy się być wytrwałym i silnym w tym co się robi.
Przepraszam za błędy w mojej wypowiedzi,czas szybkiego pisania wyszedl z tego względu że musze lecieć do szkoły.
''Biegacz to nie ten, kto szybko biega. To ten, który nie ustaje w walce.''