Nazywam się Damian mam 18 lat mieszkam w Białysmstoku i jak się już pewnie domyśliliście biegam . Prowadzenie bloga będzie dla mnie źródłem dodatkowej motywacji , oraz mam nadzieję jakiejś konserwatywnej krytyki co do prowadzonych treningów i cennych wskazówek. Mam nadzieje że wrzystko będzie uzupełniane cacy na bierząco.
Więc nadchodzi moment na autobiografie

Nie nie przeczytacie tutaj o tym że kot mi zmarł ,czy pies wpadł pod autobus. Moja ''kariera biegowa '' trwa od roku dokładnie od 4 stycznia 2012 ale jest dziurawa jak ser szwajcarski (tak to się mówi ,bo nie wiem?). Po wcześniejszym udanym(przynajmniej jak dla mnie) występie na mistrzostwach województwa w przełajach postanowiłem że przejde się do klubu LA no pochodziłem ,pochodziłem i czasem nie chodziłem startowałem głównie na 800 raz na 1000. Lecz ciągle czułem że to nie to że chce więcej biegać, taka 800 to jeszcze 3 nie wrzuce a już hamować trzeba

Ogólnie założeniami na ten rok są:
#RUNDA WIOSENNA
-zblizyć się na 5k do 16min może zejść ponizej nie celuje w konkretną sekunde
-10 k pobiec na 35min
-UWAGA półmaraton celuje w 1:20h
-do tego zapewne wiele małych startów typu szkolne na bierzni
#RUNDA JESIENNA
-Maraton poniżej 3h
-oraz całą reszte z wiosny co będzie trzeba poprawić
Ogólnie głównym celem jest ten maraton

P.S. 1. Jak na razie diety żadnej nie prowadze ale to się zmieni jak nastąpią treningi specjalistyczne .
2. Jestem w trakcie układania treningów , na podstawie książki Danielsa.
3. Ogólnie zapomniałem na początku 190 cm wzrostu 75 kg wagi do maratonu chce poniżej 70kg.
Dziękuje dobranoc

ŻYCIÓWKI
800m 2.04

1000m 2.44

5k (bez atestu) 16.46