Garmin 210
- PanTalon
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 45:36
- Życiówka w maratonie: 03:58
no właśnie zanabyłem drogą kupna używanego 210. Już się nie mogę doczekać treningu 

- PanTalon
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 45:36
- Życiówka w maratonie: 03:58
Witam,
dziś kupiony 210. W historii jakieś treningi do wywalenia. Robię tak jak w instrukcji:
1. Naciśnij i przytrzymaj Menu
2.Wybierz Historia
3.Wybierz bieg
4.Naciśnij i przytrzymaj równocześnie ↑ i ↓
5.Naciśnij OK
no więc wybieram historia, pokazuje się bieg, wciskam te strzałki i wchodzę w ten bieg i nic. Naciskam ok i nic się nie dzieje a później mnie cofa do głównego okna. Co robię nie tak?
dziś kupiony 210. W historii jakieś treningi do wywalenia. Robię tak jak w instrukcji:
1. Naciśnij i przytrzymaj Menu
2.Wybierz Historia
3.Wybierz bieg
4.Naciśnij i przytrzymaj równocześnie ↑ i ↓
5.Naciśnij OK
no więc wybieram historia, pokazuje się bieg, wciskam te strzałki i wchodzę w ten bieg i nic. Naciskam ok i nic się nie dzieje a później mnie cofa do głównego okna. Co robię nie tak?
- zapa
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 46:00
- Życiówka w maratonie: 03:48:52
- Kontakt:
Zapraszam: http://www.biegamblog.pl - wyjątkowy blog o bieganiu
- testy, recenzje, porady, relacje,

-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
W minusach podałeś brak wibracji i sygnału międzyczasów.zapa pisze:Zapraszam do mojej recenzji modelu 210
Wibracji owszem nie ma ale sygnał dźwiękowy międzyczasów jest - może miałeś wyłączone w ustawieniach.
"Go Fast, Be Good, Have Fun"
- zapa
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 46:00
- Życiówka w maratonie: 03:48:52
- Kontakt:
Masz rację
dzięki za czujność 

Zapraszam: http://www.biegamblog.pl - wyjątkowy blog o bieganiu
- testy, recenzje, porady, relacje,

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:38:28
- Życiówka w maratonie: 02:56:00
Cytat z recenzji:zapa pisze:Zapraszam do mojej recenzji modelu 210
"Na jednym ładowanie można spokojnie biegać kilkanaście treningów."
Powinieneś dodać: pod warunkiem, że średnio jeden trening nie trwa dłużej niż pół godziny.

Maksymalny czas pracy z włączonym GPS i pomiarem tętna wynosi 8 godz., więc teoretycznie można wykonać maksymalnie np. cztery dwugodzinne treningi, a praktycznie trzy.

Niemniej polecam tego Garmina.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 40m00s
- Życiówka w maratonie: 2h59min09s.
- Kontakt:
też nabyłam w decathlonie, wcale nie przeszkadza, że damski :D
póki co dwa biegi ale sprawuje się ok.
Nie rozumiem trochę tego zaszeregowania, że to jest zegarek dla początkujących jak ktoś chce widzieć więcej to jest za słaby.... wg mnie tempo tętno czas, pamięć treningów, interwały, czas ost okrążenia (sygnał dzwiękowy) itd to sporo... trening i tak sam się nie zrobi :p
póki co dwa biegi ale sprawuje się ok.
Nie rozumiem trochę tego zaszeregowania, że to jest zegarek dla początkujących jak ktoś chce widzieć więcej to jest za słaby.... wg mnie tempo tętno czas, pamięć treningów, interwały, czas ost okrążenia (sygnał dzwiękowy) itd to sporo... trening i tak sam się nie zrobi :p
www.runtheworld.pl - bloguję
-
- Wyga
- Kontakt:
Słyszałem, że dużym minusem jest brak czasu bieżącego odcinka ... np biegniesz 8 km w jakimś czasie na 200m bieżni i nie możesz kontrolować czasu każdej 200setki bo zegarek nie ma takiej funkcji. Typowego SPLIT. Co o tym sądzicie?
Da się jakoś z tego wybrnąć? W ogóle jakie funkcje są wyświetlane na bieżąco? A może ustawić ''okrążenie'' na 200m ? Będzie zegarek pokazywać bieżący dystans + całkowity czas + czas bieżącego okrążenia?
Da się jakoś z tego wybrnąć? W ogóle jakie funkcje są wyświetlane na bieżąco? A może ustawić ''okrążenie'' na 200m ? Będzie zegarek pokazywać bieżący dystans + całkowity czas + czas bieżącego okrążenia?
-
- Wyga
- Kontakt:
Ale będzie wyswietlany czas nastepnego okrążenia?kony pisze:Możesz ręcznie łapać międzyczasy w dowolnym czasie funkcją "Lap".
Chodzi mi o taka sytuację :
Chce biegać powiedzmy 2000m na bieżni 200m i chciałbym aby zegarek wyswietlal mi czas od staru + czas aktualnego okrążenia po wciśnięciu LAP i dodatkowo aby zasygnalizował osiągnięcie 1000m
-
- Stary Wyga
Główny czas treningu leci cały czas, wiadomo. Jak masz ustawione międzyczasy na 1000m to ci automatycznie łapie co kilometr i pokazuje czas. Jak w dowolnym czasie wciśniesz lap to ci złapie w tym momencie pomiar i pokaże czas jaki upłynął od ostatniego pomiaru. Natomiast następne 1000m z automatu złapie ci już chyba znowu licząc od ostatniego pomiaru niezależnie czy automatycznego czy ręcznego - tego nie wiem bo nie próbowałem ale tak przypuszczam.
"Go Fast, Be Good, Have Fun"
-
- Wyga
- Kontakt:
Reasumując : biegne sobie 2000m, po 200m naciskam lap. odnotowuje mi czas po czym zaczyna sie kolejny pomiar do nastepnego nacisniecia przycisku LAP?kony pisze:Główny czas treningu leci cały czas, wiadomo. Jak masz ustawione międzyczasy na 1000m to ci automatycznie łapie co kilometr i pokazuje czas. Jak w dowolnym czasie wciśniesz lap to ci złapie w tym momencie pomiar i pokaże czas jaki upłynął od ostatniego pomiaru. Natomiast następne 1000m z automatu złapie ci już chyba znowu licząc od ostatniego pomiaru niezależnie czy automatycznego czy ręcznego - tego nie wiem bo nie próbowałem ale tak przypuszczam.
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
to zależy czy ustawisz sobie autolapa (i na jaki dystans) czy autolapa wyłączysz i będziesz sam klikał w przycisk
może być też tak jak Kony napisał czyli np. masz ustawionego autolapa na 1000m, biegniesz sobie i po 200m wciskasz lap. Zegarek zapisuje Ci czas dla okrążenia=200m ale następne okrążenie znowu będzie liczył do 1000m, chyba, że ponownie wcześniej np. na 200m wciśniesz lap
może być też tak jak Kony napisał czyli np. masz ustawionego autolapa na 1000m, biegniesz sobie i po 200m wciskasz lap. Zegarek zapisuje Ci czas dla okrążenia=200m ale następne okrążenie znowu będzie liczył do 1000m, chyba, że ponownie wcześniej np. na 200m wciśniesz lap
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu