Witam
Będę walił prosto z mostu
Jetem młody niecałe 20 lat niestety przez operacje barku nie ćwiczę na wf w szkole 3 lata i sadło się zbierało
mam 185 cm i ważę 100kg moja dieta jest tylko to ze od miesiąca nie jem kolacji czyli do 18-19 (kłade sie o 00:00)i zgubiłem 5 kg lecz dalej mi to nie pasuje przed zima biegałem
Ale teraz obawiam sie o swoje stawy
Co mi doradzicie zgubić jeszcze parę kg i wtedy coś pobiegać zapytać się jakiegoś lekarza co i jak
czy po-prostu zacząć jeździć na domowym rowerku który mam aby coś zrzucić i pobiegać( nie lubię rowerku bo to straszna nuda ;f)
niestety w role odchudzania nie wchodzi basen(tak jak pisałem po operacji jeszcze mi nie wolno )
wydaje mi się ze moja odpowiednia waga jest 90kg(jestem troszke szeroki w plecach dawna siłownia wiec 90 kg jakbym miał to by było spoko)
Główni denerwuje mnie w moim ciele brzuch i uda bo łydki są ok
co do butów może dodam ze mam air maxy i bardzo wygodnie mi sie biega kupuje niedługo drugą parę tylko stawy zaczynają mi "grzechotać"
Trzeba zrzucic
-
- Zaprawiony W Bojach
to ja też prosto z mostu:
dieta do d**y, bo przez kilkanaście godzin jesteś bez pożywienia, metabolizm zwalnia, to co potem dostarczysz idzie w sało z powrotem.
zmniejsz posiłki, ogranicz cukier, odstaw słodzone napoje w ogóle, jedz dużo warzyw i pełnowartościowego białka, ostatni posiłek 2-3h przed spaniem.
poczytaj o technice biegu - ból stawów najczęsciej pojawia się w związku ze złą techniką.
dieta do d**y, bo przez kilkanaście godzin jesteś bez pożywienia, metabolizm zwalnia, to co potem dostarczysz idzie w sało z powrotem.
zmniejsz posiłki, ogranicz cukier, odstaw słodzone napoje w ogóle, jedz dużo warzyw i pełnowartościowego białka, ostatni posiłek 2-3h przed spaniem.
poczytaj o technice biegu - ból stawów najczęsciej pojawia się w związku ze złą techniką.
- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 02:56:04
- Kontakt:
Chcesz zrzucić balast? Nic prostszego - wystarczy "tylko" zdrowa dieta i trochę ruchu.
Poczytaj może Ci pomoże:
Bieganie, a odtłuszczanie
Owsianka & Twaróg - czyli patenty Małego na walkę z kilogramami
Z tą kolacją to strasznie słaby pomysł. Jedyny efekt jaki możesz dzięki temu osiągnąć to zwolnienie metabolizmu i w konsekwencji efekt odwrotny od zamierzonego.
Co do biegania to ja zaczynałem biegać przy ponad 116 kilogramach o ile dobrze pamiętam i... biegam do dzisiaj.
Co do butów - może jednak warto kupić buty do biegania
Poczytaj może Ci pomoże:
Bieganie, a odtłuszczanie
Owsianka & Twaróg - czyli patenty Małego na walkę z kilogramami
Z tą kolacją to strasznie słaby pomysł. Jedyny efekt jaki możesz dzięki temu osiągnąć to zwolnienie metabolizmu i w konsekwencji efekt odwrotny od zamierzonego.
Co do biegania to ja zaczynałem biegać przy ponad 116 kilogramach o ile dobrze pamiętam i... biegam do dzisiaj.
Co do butów - może jednak warto kupić buty do biegania