ORLEN Warsaw Marathon - pytania i odpowiedzi

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Michal78
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Piotr Łobodziński pisze:Ja o 9 będę zaczynał rozgrzewkę i na pewno nie w strefie:(
To będzie nas co najmniej dwóch. W razie czego będziemy się przedzierać z ostatniej strefy :hahaha:

A swoją drogą, to czekam na jakieś info w stylu: "Przepraszamy za zamieszanie, możecie się rozgrzewać poza strefą. Zapraszamy do odpowiednich stref na 10' przed startem".
PKO
brzdek93
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Jak tysiące ludzi tak pomyśli to na starcie n będzie niezły raban i zamieszanie. Czy na dychę też są strefy czasowe?
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:08
Życiówka w maratonie: 3:51:50

Nieprzeczytany post

To Expo od jutra? A to szkoda, bo myślałem, że dzisiaj przy odbiorze pakietu coś kupię. Z drugiej strony ciągle mi się wydaje, że dzisiaj jest sobota :hahaha:
Awatar użytkownika
google
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

W kwestii Stref Startowych - pozostaje tzw Obywatelskie Nieposłuszeństwo.
Nie możecie być jak barany prowadzone na rzeź, albo kurczaki siedzące w miniaturowych klatkach, jesteście dorosłymi ludźmi i biegaczami, którzy mają prawo wymagać miejsca do rozgrzewki.
Na Biegnij Warszawo problemów nie było a zawodników było więcej.
Można zbudować wypasione miasteczko, zaprosić mega gwiazdy piosenki ale jak się spierdzieli to po co tam wszyscy przychodzimy czyli sam bieg, to cały budowany pozytywny efekt pryśnie.
Może organizatorzy nie rozumieją co to jest i po co rozgrzewka?
Trzeba im to wyjaśnić.
pozdrawiam
Ezri
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 46:19
Życiówka w maratonie: 04:04:57

Nieprzeczytany post

krzysinio pisze:Jak tysiące ludzi tak pomyśli to na starcie n będzie niezły raban i zamieszanie. Czy na dychę też są strefy czasowe?
Nie rozumiem dlaczego miałby byc raban?
Wydaje mi się, że organizator robi jakiś sztuczny problem. Nawet na największych imprezach jak do tej pory nigdy nie miałam problemu z wejściem do strefy na 5 -10 min. przed startem.
20 minut w strefie startowej wydawałoby mi się dośc ekstremalne, ale byłabym już po rozgrzewce i od biedy mogłabym dostosowac się do takiego zalecenia.
Tymczasem mam 40 minut gnic w strefie startowej by potem biec niecałe 45 minut? Wieje absurdem. Nie wiem kto to wymyślił, ale raczej nigy nie startował w biegu.
Obrazek
Ezri
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 46:19
Życiówka w maratonie: 04:04:57

Nieprzeczytany post

google pisze:W kwestii Stref Startowych - pozostaje tzw Obywatelskie Nieposłuszeństwo.
Nie możecie być jak barany prowadzone na rzeź, albo kurczaki siedzące w miniaturowych klatkach, jesteście dorosłymi ludźmi i biegaczami, którzy mają prawo wymagać miejsca do rozgrzewki.
Na Biegnij Warszawo problemów nie było a zawodników było więcej.
Można zbudować wypasione miasteczko, zaprosić mega gwiazdy piosenki ale jak się spierdzieli to po co tam wszyscy przychodzimy czyli sam bieg, to cały budowany pozytywny efekt pryśnie.
Może organizatorzy nie rozumieją co to jest i po co rozgrzewka?
Trzeba im to wyjaśnić.
Nic dodac, nic ując!
Obrazek
Awatar użytkownika
robSSon
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

To lipa trochę z tym expo, że tylko sobota i niedziela. W niedzielę raczej pieniędzy ze sobą na bieg nie zabieram a z zakupami do ostatniej chwili w sobotę też nie zamierzam czekać więc raczej nie będę klientem.
Awatar użytkownika
robSSon
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Svolken pisze:Coś się filmik z przejazdu trasy nie zgadza z mapą, albo mapa z filmem :)
Faktycznie, na filmiku jest ewidentnie podjazd (podbieg) na Sanguszki i prosto do Konwiktorskiej. Natomiast z mapy wynika, że omijamy Sanguszki a do Konwiktorskiej przebijamy się przez Wenedów i Zakroczymską. Ciekawe która wersja jest prawidłowa. Filmik zamieszczony jest 22 godziny temu więc wydaje się być w miarę świeży.
Awatar użytkownika
f.lamer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia

Nieprzeczytany post

nie znam się, nie wiem, ale bardziej ufałbym mapie.
na filmie to meta jest na zielenieckiej.
sprawdzałem wczoraj organoleptycznie - nie jest.
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
honey_boo_boo
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 52
Życiówka w maratonie: 4:15

Nieprzeczytany post

Filmik się nie zgadza z trasą, też to zauważyłem, często z powodów nieoczywistych od początku np wspomniana Wenedów jest jednokierunkowa, pod prąd niby nie mogli jechać ale co za problem dać o tym po prostu informację, Czy to takie trudne dodać napisy na filmiku :niewiem:
Piotr_Z
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Tej ulicy Podgrzybków to nie można było wyremontować? Ktoś wie czemu tych ubytków nikt nie naprawia?
5 km 00:22:32 (Grand Prix Pionek 13.10.2013), półmaraton 01:58:57 (8 Półmaraton Warszawski 2013) maraton 04:13:37 (35 MARATON WARSZAWSKI 2013)
Awatar użytkownika
robSSon
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Piotr_Z pisze:Tej ulicy Podgrzybków to nie można było wyremontować? Ktoś wie czemu tych ubytków nikt nie naprawia?
Może dlatego, że jeszcze 2 tygodnie temu była zima :)
No nie popadajmy w paranoję. Te dziury to i tak nic w porównaniu z cegłami z parku z wrześniowego Maratonu Warszawszkiego
Awatar użytkownika
robSSon
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

W opisie filmu jest napisane:
UWAGA! Podczas rejestrowania materiału na ulicach odbywał się normalny ruch, w związku z tym miejscami obraz nie jest dokładnym odzwierciedleniem przebiegu trasy.

Pewnie stąd te nieścisłości
Awatar użytkownika
f.lamer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia

Nieprzeczytany post

MEL. pisze:Dlaczego Justyna Kowalczyk nie ma jeszcze nadanego numeru startowego (...)
Nie wpłaciła wpisowego?
niech ktoś to za nią ureguluje, bo cały konkurs na bieganie.pl się sypnie
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
Awatar użytkownika
ORLEN Warsaw Marathon
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

kubol pisze:
ORLEN Warsaw Marathon pisze:Konieczne jest, aby uczestnicy znaleźli się w strefach startowych w wyznaczonym czasie. Zawodnicy są ustawiani w strefach startowych w odpowiedniej kolejności. Prosimy o terminowe przybycie, gdyż po godz. 9.00 nie będzie możliwości wejścia do stref startowych.
no nie zartujcie!
biegne dyszke z rocznym synem, jak bede mial stac 40 min w miejscu czekajac na start, to mi sie mlody zbuntuje.
jak bedziecie weryfikowac w ktorej strefie kto ma stanac? na podstawie deklaracji? kazdy z 10 tys uczestnikow zostanie przepytany czy wykonal treningi pod dany czas?
kubol, w biegu na 10 km mogą wziąć udział osoby, które najpóźniej w dniu biegu kończą 16 lat i posiadają zgodę opiekuna prawnego na start w biegu.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ