Pewna sprawa

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Adrian26
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:14
Życiówka w maratonie: 2:57:08
Kontakt:

Nieprzeczytany post

kuba9999 pisze:Panowie,mi też trudno określić dystans,nie wiem ile może mieć trasa biegowa którą dąże,ale gdy biegam ponad 16 minut średnim tempem a u mnie średnie tempo nie jest takie wolniutkie to myślę sobie że to pare KM mam za sobą.
Jeżeli nie jesteś pewien dystansu, to go nie podawaj, bo wprowadza to zamieszanie :usmiech:
Jedna osoba próbowała mi kiedyś wmówić, że jakiś tam odcinek ma 5 km. Wiesz jednak co by się stało, gdyby to była prawda :usmiech: ? Byłbym teraz rekordzistą świata w biegu na 5 km :hahaha:
kuba9999 pisze: Dziś pokonałem swój rekord czasowy,czas-26.27.1 min,tempo średnie i bieg ciągły,żadnych marszobiegów tylko raz wpadłem w kałuże i się przewróciłem na momencie wstalem i pod koniec trasy odjąłem sobie 2s na wstawanie z błota :D
Najpierw pisałeś o 16 minutach, teraz o 26 - coś mieszasz :usmiech:
kuba9999 pisze:Edit,co do pogody to nie mam wymówek :D w zimie jak sypało któregoś zaplanowanego dnia to nie wiedzialem gdzie ja jestem,nie ma szans by wyruszyć w taką śnieżyce.
A niektórzy jednak biegają :usmiech: Poza tym są hale sportowe, siłownie z bieżniami, sale gimnastyczne itp :usmiech:
Mój blog: http://neversurrender.blog.pl/
Przegrywa tylko ten, kto się poddaje.
PKO
kuba9999
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Trzeba mieć kase i łatwy dostęp do hali,jeśli twierdzisz że kłame to Ok.Lecz wyniki 16 minut były wczesniejsze,dawno,podawałem również wyższe czasy,pne się w góre,przynajmniej staram sie,wcześniej też popełniłem wiele błędów,bo tempo sobie za duże dyktowałem,tym razem biegłem swoim bez zwiększania po za tym takiej pogody jak dziś to jeszcze w tym roku nie byłona,wpływ na pogode ten sport ma duże,w zimie gdy był mróz męczyłem się strasznie,bolała mnie cała klatka,teraz temp, 20 stopi,sucho,lekki wiatr i jak tu nie biec.
Nic dziwnego że udało mi się osiągnąć taki wynik.

Edit.Moje trasy są różne,nie zawsze biegam tą samą,mieszkam na wsi,na jednej drodze (polnej) mam inne warunki i bieg jest wolniejszy,znów na innej drodze warunki są idealnie tak ja w przypadku dnia dzisiejszego czyli bieg jest prostrzy,inaczej sprawa wyglądała gdy biegłem przez las,wpadlem w kałuże i odjąłem sobie 2s.Nie korzystam z hal czy sal gimnastycznych,bieżni,wole świeże powierdze po za tym nie mam środków by wynajmować hale.
Nie biegne w celu przygotowania sie,biegam dla siebie i dla tego sportu który kocham.

Przepraszam że wprowadziłem lekkie zamieszczanie z dystansem,fakt,16 minut w 5km nie jest łatwym celem lecz do zrobienia ;) w przyszłości.
Ostatnio zmieniony 16 kwie 2013, 22:55 przez kuba9999, łącznie zmieniany 1 raz.
''Biegacz to nie ten, kto szybko biega. To ten, który nie ustaje w walce.''
Awatar użytkownika
MikeWeidenbaum
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:27

Nieprzeczytany post

Może z tymi 26 minutami chodzi mu o rekord w czasie ciągłego biegu?
kuba9999
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Tak,miałem namyśli ciągły bieg w tym samym tempie
Czas jaki osiągnąłem to 26.27.1 min.-mój rekord jak do tej pory
Adrian26
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

kuba9999 pisze:Trzeba mieć kase i łatwy dostęp do hali,jeśli twierdzisz że kłame to Ok.
Tego nie twierdze :usmiech: Po prostu nie masz dobrze zmierzonego odcinka - zdarza się. Za siłownie trzeba płacić to fakt, ale np co do sali gimnastycznej to myśle, że wystarczy pogadać z jakimś nauczycielem WFu - każdy w końcu gdzieś chodzi/chodził do szkoły :usmiech:

Wracając do tych 16 minut na 5 km. Uwierz mi, że osoba z takim czasem bez problemu biegłaby przez 2 czy 3 godziny :usmiech:
Pobiegasz dłużej to zrozumiesz, że 16 minut na 5 km dla amatora to jest wynik rewelacyjny :usmiech: Myśle, że taki czas jest w stanie osiągnąć w Polsce kilkaset osób, ułamek procenta wszystkich biegaczy :usmiech:
kuba9999
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Adrian,ja już jestem strasznie zadowolony,wczoraj po południu pobiłem swój rekord czasowy,mi się często wynik 20min nie zdarzał a tu 26 min,27 sekund i 1 malutka setna.Mam ochote jutro 30 min osiągnąc,choć nie wiem bo to tylko 4 minuty różnicy dzielą od równych 30 min.

Ale chyba się minimalnej kontuzji kolana nabawiłem :/ byle do jutra problem się rozwiązał.

A co sali gimnastycznej,to masz racje,tylko teraz to już się zbytnio nieopłaca rozmawiać bo idzie wiosna,ciepło na dworze.

W mieście,czyli jakieś 7km od mojej wsi jest ośrodek sportu i rekreacji,tam jest bieżnia która ma 400m obwodu,tam jakbym biegał to bym miał dokładny dystans zmierzony,albo do miasta biec to dajmy na to 5km,bo wiem mniej więcej w którym miejscu jest równe 5 km.

Trzeba jakoś sobie radzić ;) a pózniej wystąpić w maratonie jako zawodnik : )
Adrian26
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

kuba9999 pisze: A co sali gimnastycznej,to masz racje,tylko teraz to już się zbytnio nieopłaca rozmawiać bo idzie wiosna,ciepło na dworze.
Teraz nie, ale od listopada warto pomyśleć o hali, bo jest ona świetnym uzupełnieniem treningu, nie tyle nawet jako miejsce do biegania, ile do ćwiczeń ogólnorozwojowych :usmiech:
kuba9999 pisze: W mieście,czyli jakieś 7km od mojej wsi jest ośrodek sportu i rekreacji,tam jest bieżnia która ma 400m obwodu,tam jakbym biegał to bym miał dokładny dystans zmierzony,albo do miasta biec to dajmy na to 5km,bo wiem mniej więcej w którym miejscu jest równe 5 km.
No i widzisz - problem rozwiązany :usmiech: Chcesz sprawdzić swój czas na kilometr, to po prostu się tam wybierz i przebiegnij 12,5 okrążenia :usmiech:
kuba9999
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Nieprzeczytany post

No Dokładnie,jutro postaram się zrobić 12,5 okrążenia a potem przedstawić wam wynik oraz poddać ocenie czy jak na amatora 5km ten czas będzie dobry.
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kuba,
Z tego co piszesz domyślam się, że biegasz za każdym razem na maksa. Z tego powodu dużych postępów nie robisz, a jesteś o włos od kontuzji kolana. Nie powinieneś biegać więcej niż 2 lub 3 mocnych treningów tygodniowo, na Twoim etapie raczej 2.
Zwolnij trochę to zobaczysz, że w niedługim czasie nie 30 minut będzie Twoim celem, ale godzina i więcej. A wtedy będziesz miał lepszy fundament do trenowania prędkości.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
kuba9999
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Staram nie dyktować sobie dużego tempa,robić przerwy w postaci marszobiegu i biegać zgodnie z planem czterech dni tygodniu.
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To przepraszam, źle odczytałem.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
kuba9999
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A co do kolana,to fakt faktem bolało mnie,dziś też jeszcze odczuwam minimalny ból ale dziś i tak będę biegał tylko będę ostrożniejszy ;)

Więc wyruszam w trase :)
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

kuba9999 pisze:A co do kolana,to fakt faktem bolało mnie,dziś też jeszcze odczuwam minimalny ból ale dziś i tak będę biegał tylko będę ostrożniejszy ;)
Maści + zimna/ciepła woda + lód :) Sam walczę obecnie z kolanem :)
kuba9999
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dzięki ;) cóz,biegacze tak mają niestety,nie pierwszy i nie ostatni raz coś mnie jeszcze będzie boleć.
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

kuba9999 pisze:Dzięki ;) cóz,biegacze tak mają niestety,nie pierwszy i nie ostatni raz coś mnie jeszcze będzie boleć.
Możesz być tego pewien :) Co nas nie zabije to nas wzmocni :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ