Ścieżki Biegowe - Lublin

listek_71
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 0:33:16
Życiówka w maratonie: 2:42:52

Nieprzeczytany post

Witam
Nie bardzo mogę się zgodzić z postem powyżej odnośnie Leszkowic - bieg owszem nie odbył się, ale informacja wcześniej zamieszczona była na stronie http://leszkowice.cba.pl/ oprócz tego Piotr trzy posty wyżej napisał o tym na naszym forum. Więc wtajemniczonym można było być zaglądając wcześniej na forum albo na stronę gminy. Co do przyczyn odwołania - oprócz biegu głównego miały być także biegi dla dzieci i młodzieży i być może w trosce o ich zdrowie Organizator zdecydował się przełożyć ten bieg.
Jeśli chodzi o dublowanie biegów w ramach tego samego cyklu to też tego nie rozumiem, zwłaszcza, że zgodnie z regulaminem grand prix aby być sklasyfikowanym należy ukończyć 3 biegi a do punktacji bierze się maksymalnie 7 najlepszych wyników a biorąc pod uwagę duble to można uczestniczyć maksymalnie w 6 biegach no chyba że są jeszcze biegi, których nie ma na liście podanej przez Piotra. W każdym razie to jest smutne, że przy tak małej ilości biegów organizowanych na naszym terenie organizatorzy nie mogą się dogadać aby nie dublować terminów.
Oto link do regulaminu grand prix z telefonami do organizatorów: http://www.ptkkf.pulawy.pl/2010/index.p ... Itemid=100 Może to pozwoli uniknąć w przyszłości wyjazdów na biegi, które są odwołane.
Pozdrawiam
Darek
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Piotr Kitliński
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

APEL !!!
Uwaga !!! Na dzisiejszym spotkaniu w sprawie LUBELSKIEGO MARATONU poruszana była również sprawa ostatniej czwartej DYCHY DO MARATONU. Jest prośba do biegaczy. Telewizja Lublin chce zrobić zwiastun IV DYCHY z biegaczami. Potrzebne są biegające osoby na czwartek 11 kwietnia na godz. 17.00 nad Zalewem (zbiórka na Tamie). Kilka ujęć, może jakieś wywiady, opinię, zachęcenie itp Zapraszam wszystkich chętnych w strojach biegowych. Czy ktoś dobiegnie czy dojedzie, czy będzie w trakcie treningu, zrobi go później lub tylko po podbiegnie nie ma znaczenia ważne żeby zachęcić do biegania.
Pozdrawiam Piotr Kitliński
PS Odnośnie biegu w Leszkowicach. Zawsze trzeba sprawdzić w internecie lub zadzwonić do organizatora czy bieg się odbędzie. Startowałem w wielu zawodach a w swego czasu w biegach przełajowych na różnym poziomie i warunki jakie były ostatniej niedzieli były fatalne. Czy taki bieg można byłoby nazwać przełajowym ? Wątpię. Jak już kończyłem przełaj i to często nie mogłem rozpoznać sprzętu, który założyłem przed biegiem (taki był w błocie), kończyłem bieg bez kolców (buta nie chodzi mi o wkręty) ale bieg w niedzielnych warunkach to już bieg ekstremalny (kto robił trening w terenie w sobotę lub niedzielę ten wie o czym mówię. Moje sobotnie bieganie zaliczyłem z zawrotną prędkością 6 minut na kilometr podczas gdy normalnie biegam 4:45 to coś było nie tak. Do wiadomości odwołano 2 tygodnie wcześniej ze względu na fatalne warunki Mistrzostwa Makroregionu Młodzików w Białymstoku i myślę, że żaden trener przygotowujący zawodników do tych zawodów nie miał pretensji do organizatorów, że zawody odwołał (każdy tez zadzwonił do organizatora czy zawody się odbędą).
Wydaje mi się że, na ulicy zawody mogą się odbyć w każdych warunkach przełaj już nie.
Do zobaczenia na kolejnych zawodach
Dzisiaj zrobiłem sobie trening na stadionie 15x 400 metrów po 1:22-1:23 na przerwie 1 minutowej - JAK JA LUBIĘ BIEŻNIĘ :hejhej:
Awatar użytkownika
Piotr Kitliński
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jak tam udało się dzisiejsze bieganie ? Ja jestem szczęśliwy mimo, że dzisiaj nie biegałem bo...
Wielu z Was biegało z moim synem Michałem na Ścieżkach Biegowych. Biegał z nami już gdy miał 10 lat a dzisiaj zrobił pierwszy mały krok w zawodach klubowych czyli w poważnej rywalizacji. Podczas Międzywojewódzkich Mistrzostw Młodzików w biegach przełajowych został Mistrzem Makroregionu czyli wygrał. Bardzo się cieszę, bo ja w jego wieku nie miałem tak ważnego sukcesu.
Pozdrawiam Piotr Kitliński Trener Ścieżek Biegowych
PS Jeżeli macie dzieci w wieku 11-15 lat i chcecie żeby biegały to zapraszam bo jestem również trenerem w Starcie Lublin i pracuję z dziećmi i młodzieżą.
laufer1965
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 0:50

Nieprzeczytany post

Przede wszystkim gratulacje dla Michała. No i dla Trenera oczywiście też. Co do biegania, to moje odczucia mogą być silnie subiektywne. To moje pierwsze bieganie od roku. Dziś jestem co nieco obolały, szybkie siadanie i wstawanie nie jest specjalnie przyjemne. Tyle o mnie. Jurek stanął na wysokości zadania kierując rozgrzewką, która rozpoczęła się punktualnie o 10tej. Pogoda dopisała, Słońce, lekki wiaterek. Błota prawie nie było. Był kawałek po "lodośniegu". Wykonaliśmy, dwa kółka (raz w lewo, raz w prawo). Ładna dziewczyna, z australijskim ledwie wyczuwalnym akcentem, uwieczniła peleton na swoim białym telefonie. Jest więc szansa, że będziesz miał okazję zliczyć zawodników. Trzeba tylko uwzględnić, że Nero uciekał sprzed obiektywu.
Dziękuję za wspólne bieganie (i poczekanie po drugim kółku hehe). Pozdrawiam Heniek
listek_71
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 0:33:16
Życiówka w maratonie: 2:42:52

Nieprzeczytany post

Wielkie gratulacje dla Michała i oczywiście dla Taty trenera:) Mieć talent to nie wszystko, ale mieć talent i móc trenować pod okiem doświadczonego zawodnika a obecnie trenera to już połowa sukcesu. Oby tak dalej :)
Awatar użytkownika
Radek1967
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Gratulacje dla Michała i oczywiście taty-trenera.
Też bym tak chciał ale niestety mój Michał z powodu choroby nie może zbytnio się męczyć, a córcia no cóż poszła w innym kierunku - taniec. Swego czasu w biegach październikowych była 12 na ok 500 dziewczyn, biegnąc w spodniach i tenisówkach. Może kiedyś na "starość" najdzie ją ochota na regularne bieganie.
W końcu na bieganie nigdy nie jest za późno :)

PS. Czy nie wydaje wam się, że zmieniono kierunek czwartej dychy?
Jeśli chcesz pobiegać przebiegnij milę. Jeśli chcesz doświadczyć nowego życia przebiegnij maraton
darek darek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka w maratonie: 3:25

Nieprzeczytany post

Może kogoś skusi propozycja biegu Rzeźnika na koniec maja? biega się tam parami i takiej pary szukam...
jur-bno
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Gratulacje dla Michała i Piotrka...to być może początek dużej kariery, bo Michał odziedziczył talent po rodzicach, reprezentantach Polski...

A w sobotę na ścieżkach biegowych stawiło się 12 osób i dwa znajome pieski...
Przy pięknej, wiosennej pogodzie zaliczyliśmy 2 kólka...Ja miałem problemy na podbiegach, bo Kinga mocno pociągnęła...ma dziewczyna zdrowie...

Zrobiliśmy pamiątkowe foto, może autorka je wrzuci na stronę...

Jurek
LOZLA
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

http://www.3lo.lublin.pl/Kolejne_sukces ... 1,678.html

Kolejne sukcesy młodego zawodnika Bartka Wrony z III LO lublin

http://www.3lo.lublin.pl/Ix_bieg_maniac ... 1,642.html
http://www.3lo.lublin.pl/Vi_bieg_kaziko ... 1,620.html
Awatar użytkownika
Piotr Kitliński
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Gratulacje dla Bartka i taty. Fajnie jak słyszymy o sukcesach "naszych".

Dziękuję za wspólne bieganie z Jurkiem. 20 kwietnia dzień przed zawodami planuję zrobić lekkie i dosyć krótkie rozbieganie.

Pozdrawiam !!!
Piotr Kitliński
Ira

Nieprzeczytany post

Czy mógłby mi pan polecić jakiegoś dobrego ortopedę w Lublinie a także miejsce gdzie mógłbym wykonać rezonans magnetyczny kolana.
jur-bno
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Polecam Klinikę Orto Optymist, gdzie szefem jest dr n.med. Piotr Gawda. Pan Piotr sam biega a więc doskonale czuje temat...
Wyleczyłem u nich kilka poważnych kontuzji...
Szczegóły na stronie www.ortooptymist.pl

Jurek
Awatar użytkownika
Piotr Kitliński
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Uwaga szukamy chętnego !!!
W dniach 12-17 maj Piotrek Chmielewski razem ze swoim bratem Tomkiem wyruszają pieszo do Lwowa. Celem ich wyprawy jest promocja naszego MARATONU LUBELSKIEGO w drodze do Lwowa i propagowanie go już na miejscu bo równocześnie 19 maja startują w LWOWSKIM PÓŁMARATONIE. Oprócz tego chcą nawiązać kontakt z tamtejszą ludnością gdyż jak większość wie Lwów jest miastem partnerskim Lublina. Chłopaki mają poparcie władz miasta jak również udało im się pozyskać prywatnych sponsorów do organizacji tego przedsięwzięcia. Brakuje im tylko jednego ważnego punktu. Potrzebna jest osoba, która dysponuje czasem w dniach 12-19 maj, posiada prawo jazdy (samochód zapewniony) i potrafi (lub nauczy się w międzyczasie) obsługiwać kamerę video (będzie trzeba czasami ponagrywać Piotrka i Tomka na trasie). Noclegi wyżywienie są zapewnione a istnieje również możliwość udziału w półmaratonie we Lwowie. Gdyby ktoś był chętny to Piotr czeka na telefon 503711757.
Pozdrawiam Piotr Kitliński trener Ścieżek Biegowych
Awatar użytkownika
Piotr Kitliński
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Witam !!!
W sobotę na wspólnym bieganiu przy pięknej słonecznej pogodzie znowu spotkała się większa grupka osób. Fajnie, że oprócz stałych uczestników pojawiają się ciągle nowe osoby. Truchcik, rozgrzeweczka i biegowe kółeczka ( ja i tym razem tylko jedno - niedzielny start).
Dzisiaj w niedzielę byłem na zawodach w Lubartowie. Jak poszło? Napiszę, już jutro. Chce mi się spać :nowiesz:

Tak wyglądaliśmy po 1 kółeczku. Jaka jest ewidentna różnica między 1 a 2 zdjęciem???

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Piotr Kitliński
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wspaniale zaprezentowali się zawodnicy Lubelskiego Stowarzyszenia Biegowego podczas XIX BIEGÓW LEWARTA. Mimo,że pogoda zrobiła się deszczowa to jednak temperatura ok 15 stopni zachęcała do biegania w krótkich spodenkach i luźnej koszulce.
W poszczególnych kategoriach wiekowych osiągnęliśmy:
2m Jacek Regiel LSB kat M 30-39
1m Piotr Kitliński LSB kat M 40-49
2m Jerzy Rosołowicz LSB kat M 60-69
1m Piotr Kitliński v-ce prezes LSB kat VIP

W zawodach jako LSB startował również Tomek Michalak.

Następne zawody - PUŁAWY 3 MAJA regulamin na http://www.ptkkf.pulawy.pl/2010/index.p ... &Itemid=70

Ja jadę gdyby ktoś chciał ze mną jechać czekam na sygnał 695227849

Obrazek

Obrazek

Obrazek
ODPOWIEDZ