uniwersalny pulsometr/licznik na początek

jacek001
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

witam, mam do Was pytanie odnośnie pulsometru. przeglądam różne oferty w internecie i nie moge za bardzo się w tym wszystkim połapać. w wielu opisach jest uwzględnione, że takie zegarki mają mocowanie na kierownice w rowerze, ale czy wtedy mogą służyć jako licznik rowerowy? wiem, ze są liczniki rowerowe z pulsomerem ale równiez nie jestem pewien czy da się z nich korzystać przy bieganiu jak z zegarkiem... jak ktoś się orientuje to prosze o pomoc w tym temacie. poszukuje uniwersalnego pulsometru do roweru(licznik) i do biegania(zegarek). jeżeli nie ma czegos takiego to znacie jkieś dobre zegarki z pulsometrem? aczej jakiś tańszy, to byłby pierwszy zakup dopiero takiego sprzętu. co możecie o tym powiedzieć?http://www.redcoon.pl/B227165-SIGMA-Spo ... efId=ceneo
PKO
jacek001
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

naprawde nikt sie nie orientuje tutaj w takim sprzecie?
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Od biedy każdy pulsometr z GPS'em może służyć Ci za licznik rowerowy. Na pewno będziesz miał obliczony dystans ale już nie prędkość bo podstawowe zegarki tego typu podają tempo w min/km.

Zegarkiem, który bardzo dobrze się sprawdzi w roli licznika jest np Garmin 310XT. jest to zegarek triathlonowy, można do niego dokupić miernik mocy i kadencji, które montujemy na rowerze. W tym przypadku jest to wydatek rzędu ~1200 zł za sam zegarek z pulsometrem bez dodatkowych akcesoriów.

Sigma wskazana przez Ciebie posiada tylko funkcję pulsometru. Nie zmierzysz za pomocą tego zegarka ani prędkości ani dystansu.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ