jeżeli czujesz się na siłach i podbiegi nie obciążają Twojego organizmu to ja bym z nich nie rezygnowałacer pisze:Robić dalej te podbiegi? ....... na pewno dalej będę robił ćwiczenia siłowe w domu ale czy teraz nadal biegać podbiegi? może ograniczyć silę biegową tylko do krosów? oto jest pytanie?
Acer - komentarze
Moderator: infernal
- Wapel
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 53:45
- Życiówka w maratonie: brak
- Wapel
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 53:45
no to biegaj na pewno się przyda do łamania 45 min na najbliższych zawodach na 10 km :Pacer pisze:Na siła się czuję tym bardziej, że biegam te podbiegi na stoku o niewielkim nachyleniu (szkoła Skarzyńskiego )
- rubin
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
znam temat, niestety ; trzeba bedzie się przestawić na nocne życie; a podbiegi - jak każdy inny śr. treningowy - warto wprowadzićBieganie zajęło mi 6 godz i 24 min. a to tylko sam czas przeznaczony na bieganie do tego należy doliczyć czas na rozgrzewkę przed oraz rozciąganie po biegu...... i tu zaczyna się problem.... a raczej zacznie się z poprawą pogody.... gdy teoretycznie wolny czas zacznę przeznaczać na inne obowiązki
- siena_driver
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 49:18
Bardzo fajny trening. Wg większości szkół interwały 2km są pod półmaraton - więc Twoje 4,3km to ewidentnie pod 42km
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 57
Ale Grzesiu to nie były interwały lecz II zakres
i na marginesie jestem po lekturze Danielsa teraz już nie będę mieszał ale jeśli zdrowie dopisze to po półmaratonie będę przygotowywał się na jesienny maraton wg jego planu treningowego.
Wydaje mi się, że tam jest "łatwiejsza" terminologia czyli bieg spokojny, bieg długi, tempo maratońskie, progowe, interwały ...... bo OWB1, WB2, WB3 to jakieś sztuczne dla mnie
i na marginesie jestem po lekturze Danielsa teraz już nie będę mieszał ale jeśli zdrowie dopisze to po półmaratonie będę przygotowywał się na jesienny maraton wg jego planu treningowego.
Wydaje mi się, że tam jest "łatwiejsza" terminologia czyli bieg spokojny, bieg długi, tempo maratońskie, progowe, interwały ...... bo OWB1, WB2, WB3 to jakieś sztuczne dla mnie
- siena_driver
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 49:18
Mnie znowu łatwiej zrozumieć to, co Ciebie razi
Zakresy, czyli tętna po 65-75%, 75-85%, +85% A np. tempo progowe - wciąż nie wiem, jakie to jest, czy próg wytrzymałości, czy górna granica I zakresu z tabelek
Zakresy, czyli tętna po 65-75%, 75-85%, +85% A np. tempo progowe - wciąż nie wiem, jakie to jest, czy próg wytrzymałości, czy górna granica I zakresu z tabelek
- rubin
- Zaprawiony W Bojach
też mi się wydaje, że u Danielsa treningi wyglądają czytelniej i sensowniej; to bardzo subiektywne zdanie bo nie bardzo mam czas na czytanie tego rodzaju książek i śledzenie różnych metod; ale i tak to jedyny autor/trener, którego w miarę rozumiem przeglądając jedynie jakieś wzmianki
przypomnij Wiesiek, gdzie masz ten półmaraton, bo nie mogę znaleźć w Twoich postach
edit:
przypomnij Wiesiek, gdzie masz ten półmaraton, bo nie mogę znaleźć w Twoich postach
edit:
przyznam się, że jest w tym cośAcer pisze:Temperatura 10!!... najpierw teren (lubicie biegać po błocie?)
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 57
Tak to klasyczny półmaraton po twardej nawierzchni.
W tym roku nie ma jeszcze ogłoszeń w sprawie biegów w terenie w mojej okolicy a w ubiegłym były takie lokalne ale na jesieni.
Jak wszystko się ułoży to w tym roku planuje półmaraton w maju, 10 k w lipcu, maraton we wrześniu (Wrocław) oraz 15k w listopadzie to lokalny bieg na którym mi bardzo zależy wszystko to po asfalcie.
Być może dołożę coś jeszcze w terenie na jesień.
W tym roku nie ma jeszcze ogłoszeń w sprawie biegów w terenie w mojej okolicy a w ubiegłym były takie lokalne ale na jesieni.
Jak wszystko się ułoży to w tym roku planuje półmaraton w maju, 10 k w lipcu, maraton we wrześniu (Wrocław) oraz 15k w listopadzie to lokalny bieg na którym mi bardzo zależy wszystko to po asfalcie.
Być może dołożę coś jeszcze w terenie na jesień.
- rubin
- Zaprawiony W Bojach
jakiś czas temu była na forum dyskusja nt. biegania z wodą lub bez; jesienią i zimą długo zabierałam ze sobą małą buteleczkę, ale po przeczytaniu tamtego wątku spróbowałam biegać bez; na początku było mało komfortowo ale się przyzwyczaiłam i tak z przyzwyczajenia ostatnio też bez wody wyszłam - tragedia, myślałam, że uschnę po drodze; musiałam sobie radzić szukając łyka w jakichś wiejskich knajpach
no to kciuki trzymamy4 biegi i 55 km ...... najprawdopodobniej 1 maja wystartuję w biegu na 10k w Krapkowicach. I dobrze będzie to test przed połówką
- sosik
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:37:49
- Życiówka w maratonie: 2:58:50
Też trzymam kciuki na 10 km. Celujesz w jakiś czas? Bo po treningach widać, że moc jest
Zwierzęcy instynkt, oczy jak krew, Wilk, co ujawnia w nocy swój zew,
Gdy księżyc na niebie, unosi mnie dźwięk, W biegu przed siebie wolny jak tlen!
Blog -> Komentarze -> Garmin
maraton - 2:58:50, półmaraton - 1:24:16, 10 km - 37:49, 5 km - 18:43
- sosik
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:37:49
- Życiówka w maratonie: 2:58:50
Czyli kolo 45 min się zakręci . Pamiętaj, że masz jeszcze mój czas na CM przewidzieć. Na połówce Ci się sprawdziły przewidywania
Zwierzęcy instynkt, oczy jak krew, Wilk, co ujawnia w nocy swój zew,