NAPOJE IZOTONICZNE
- Iwan
- Zaprawiony W Bojach
Szkoda. Bo większość izotoników słodzona jest aspartamem. A to ponoć niezłe g..no. Sam po ostrzeżeniach na forum i zapoznaniu z tematem zacząłem unikać.
Co do ceny to rewelacja (jeśli podane właściwości trzyma)! Większość firm z 800-900g proszku robi ok. 10 litrów izotonika. Czyli niby pięknie, oby tylko było prawdziwe. Kto to robi i na czyjej licencji (kraj).
Co do ceny to rewelacja (jeśli podane właściwości trzyma)! Większość firm z 800-900g proszku robi ok. 10 litrów izotonika. Czyli niby pięknie, oby tylko było prawdziwe. Kto to robi i na czyjej licencji (kraj).
"Nie żyję, by lepiej biegać. Biegam, by lepiej żyć" R.W.
- Friend
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48
- Życiówka w maratonie: 4:04
NUTREND D.S., a.s.
SelskĂŠ nm. 43, 772 00 Olomuniec
Republika Czeska
nutrend@nutrend.cz,
www.nutrend.cz
Słodzony jest aspartanem oraz czyms tam jeszcze
(Edited by Friend at 9:56 am on May 12, 2004)
SelskĂŠ nm. 43, 772 00 Olomuniec
Republika Czeska
nutrend@nutrend.cz,
www.nutrend.cz
Słodzony jest aspartanem oraz czyms tam jeszcze

(Edited by Friend at 9:56 am on May 12, 2004)
Energia podąża za myślą, a myśl podąża za energią…
- Iwan
- Zaprawiony W Bojach
Sam widzisz (dzięki za linka)....Twoja decyzja. Ja zostaję przy Power Surge MLO (nie zawiera aspartamu). Prawie w cenie IzoPlusa (mniej proszku się sypie). Cena 48 zł za 10 litrów izotonika wysokiej jakości i sprawdzonej firmy, jest moim zdaniem do przyjęcia.
(Edited by Iwan at 10:13 am on May 12, 2004)
- Friend
- Zaprawiony W Bojach
Dodam jeszcze, że cena za 1000 ml wynosi 66,50 zł koszt przesyłki gratis.Quote: from Iwan on 10:12 am on May 12, 2004
Sam widzisz (dzięki za linka)....Twoja decyzja. Ja zostaję przy Power Surge MLO (nie zawiera aspartamu). Prawie w cenie IzoPlusa (mniej proszku się sypie). Cena 48 zł za 10 litrów izotonika wysokiej jakości i sprawdzonej firmy, jest moim zdaniem do przyjęcia.
- Iwan
- Zaprawiony W Bojach
Wiem. Odpisałem Ci wszak, że stosunek ceny do ilości gotowego produktu rewelacyjny. Tyle że moim zdaniem, aż za dobry (bo wręcz bajkowy). Oby się nie okazało, że to oranżada w proszku lub inne badziewie. Jak przetestujesz na sobie daj znać. Powodzenia.
- Friend
- Zaprawiony W Bojach
Nie będę testować na sobie ponieważQuote: from Iwan on 10:34 am on May 12, 2004
Wiem. Odpisałem Ci wszak, że stosunek ceny do ilości gotowego produktu rewelacyjny. Tyle że moim zdaniem, aż za dobry (bo wręcz bajkowy). Oby się nie okazało, że to oranżada w proszku lub inne badziewie. Jak przetestujesz na sobie daj znać. Powodzenia.
" w bajki przestałem wierzyć 31 lat temu".
Przetestuje na sobie MLO Power Surge.
- Friend
- Zaprawiony W Bojach
Zastanawiam się jeszcze nad isostarem ale te cenyQuote: from Iwan on 10:42 am on May 12, 2004
I słusznie!

- Iwan
- Zaprawiony W Bojach
A gdzie Ty kolego widziałeś isostar w proszku??? Bo w Łodzi nie było od dawna. Jest tylko w płynie, a to drogo wychodzi.
No i nawet ten w proszku jest droższy od Power Surge'a MLO
(Edited by Iwan at 11:06 am on May 12, 2004)
No i nawet ten w proszku jest droższy od Power Surge'a MLO
(Edited by Iwan at 11:06 am on May 12, 2004)
- yash
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Zgadzam sie. Wogóle nie uwazam Nutrendu za dobrą firmę. W tej chwili używam tylko ich shaker (do niego przynajmniej nie dodali aspartamuQuote: from Iwan on 9:46 am on May 12, 2004
Szkoda. Bo większość izotoników słodzona jest aspartamem. A to ponoć niezłe g..no. Sam po ostrzeżeniach na forum i zapoznaniu z tematem zacząłem unikać.

Uzywałem ich whey gainer, batony whey protein z zel carbosnack.
Wszystkie samkuja dziwnie, wyjątek - migadłowy whey bar.
Oni robia produkty zeby sie dobrze sprzedawaly a nie zeby byly skuteczne i zdrowe.
Bo jak inaczej wytłumaczyc dodawanie do batona 0.1g kreatyny??
PO CO?
Kazde dziecko wie

To zwykłe zanieczyszczanie porduktu niepotrzebnymi substancjami zeby sie nimi pochwalic na etykietce.
I jeszcze wszytsko posłodzone aspratamem. Nic tylko kupować.
Fakt, mojemu ukochanemu MLO tez zdarzaly sie takie 'wpadki' (koncenteaty białka z HMB, kreatyną i pirogronianem) ale tam byly chyba wyzsze dawki i to nieliczne produkty. Osobiscie uwazam ze nie ma co mieszac ze soba różnych rzeczy bo spada efektywnosc. Takie suplementy trzeba przyjmowac oddzielie i w dokładnie wymierzonych dawkach.
Co do Reg-ge nie próbowałem i niech tak zostanie. Dla mnie MLO PS rzadzil rzadzi i bedzie rządził na wieki wieków;). Dziala dobrze, kosztuje w miare i ni jest mi po nim 'za słodko' bo jest mało słodki. Jedna jedyna wada, niestety b powazna: jeden smak
moja wskazówka: spróbujcie rozcienczyc go do 1/2 do2/3 stezenia producenta. Jesli nie zauwazycie różnicy w dzialaniu (na minus) to po co przeplacac?
Teorie o rzekomej wyzszosci izo nad hipo na mnie sie nie sprawdzaja na większosci znajomych tez (sa nieliczne wyjątki). Radze sprówbowac, bo mozna miec za te 46PLN 15-20l a to juz naprawde niedrogo.
W regge sa chyba pewne ilosci aminokwasów. To IMO dobry pomysl, byle nie przesadzac. I niewiele firm na rynku tak kombinuje. Ale po co sie truc aspartamem? wystarczy dosypac do PS odrobinę glutaminy i efekt bedzie podobny.
Moim zdaniem odrobina aminokwasów w napoju treningowym to bdb pomysł.
(Edited by yash at 10:03 pm on May 12, 2004)
sedrecznie zapraszam wszystkich na
http://www.virtualtrener.com/forum/
Kuba
Kuba
- Iwan
- Zaprawiony W Bojach
Yash, kurcze...aż mi głupio ... To może tak: ja jako typowy humanista miałem z chemii zawsze 3= (na zachętę). Ty z tego co czytam w innych wątkach jesteś znacznie lepszy! Więc powiedz jak kolega koledze jak to jest z izotonikami? Według mnie i tego co piszą producenci napoje trzeba przygotowywać według ściśle określonej receptury, by ich gęstość zgadzała się +/- z gęstością krwi, a co za tym idzie organizm wchłaniał ten płyn bez zbędnych strat czasowych na przetworzenie. Czy jeśli rozcieńczasz proszek izotonika bardziej (tak jak mówisz) nie zachowujesz się trochę jak facet, który przed przyjściem gości dolewa wody do zupy lub sypie mniej proszku do pralki (niby też się da wyprać)? Jak to jest? Słowo, że nie wiem (a też chętnie bym przyoszczędził)!
(Edited by Iwan at 2:51 pm on May 12, 2004)
- Friend
- Zaprawiony W Bojach
Tak sobie liczę
Puszka MLO Power Surge kosztuje średnio 46 zł.
Litr napoju - 4,6 zł
Puszka Isostara kosztuje 27.50 zł
Litr napoju - 5,5 zł
Ale jak kupimy 5 puszek 1 dostaniemy gratis to zapłacimy 5 x 27,5 zł + 9 zł (koszt przesyłki) = 146,50 zł
Litr napoju - 4,8 zł
Nigdy nie byłem mocny z algebry......

Puszka MLO Power Surge kosztuje średnio 46 zł.
Litr napoju - 4,6 zł
Puszka Isostara kosztuje 27.50 zł
Litr napoju - 5,5 zł
Ale jak kupimy 5 puszek 1 dostaniemy gratis to zapłacimy 5 x 27,5 zł + 9 zł (koszt przesyłki) = 146,50 zł
Litr napoju - 4,8 zł
Nigdy nie byłem mocny z algebry......

- yash
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Wiem, w ksiazkach i na opakowaniach tak pisza.Quote: from Iwan on 2:37 pm on May 12, 2004
Yash, kurcze...aż mi głupio ... To może tak: ja jako typowy humanista miałem z chemii zawsze 3= (na zachętę). Ty z tego co czytam w innych wątkach jesteś znacznie lepszy! Więc powiedz jak kolega koledze jak to jest z izotonikami? Według mnie i tego co piszą producenci napoje trzeba przygotowywać według ściśle określonej receptury, by ich gęstość zgadzała się +/- z gęstością krwi, a co za tym idzie organizm wchłaniał ten płyn bez zbędnych strat czasowych na przetworzenie. Czy jeśli rozcieńczasz proszek izotonika bardziej (tak jak mówisz) nie zachowujesz się trochę jak facet, który przed przyjściem gości dolewa wody do zupy lub sypie mniej proszku do pralki (niby też się da wyprać)? Jak to jest? Słowo, że nie wiem (a też chętnie bym przyoszczędził)!
Ale moim zdaniem naukowym wywodem można udowodnić WSZYSTKO. Nawet najwieksze bzdury.
Dlatego uważam że większą wartość ma doświadczenie.
A ono mówi mi że stężenie tzw izotoniczne zupełnie mi nie odpowiada. Po takim napoju dalej chce mi sie pic.
Nie wiem dlaczego tak jest. Moze izo zmienia sie od czlowieka do czlowieka. Z osób które znam prawie nikt nie używa izo, a sprzedawcy odżywek czesto sugeruja rozcienczane, mimo ze to teoretycznie nie w ich interesie.
Kazdy chce sprzedac swój produkt w jak najwiekszej ilosci. Sa inne badania, które znowu wykazuja ze hipotonik szybcie i skuteczniej gasi pragnienei niz izo, i ja sie z tym zgadzam. Zawsze słucham swojego organizmu, a dopiero potem zalecen producentów i wskazówek innych.
Co do zupy - nie jadam wiec nie wiem a do pralki tez sype troche mniej proszku bo widze ze dopiera sie dokładnie tak samo

Ja polecam stezenie hipo 1/2 - 2/3. Takie zalecenia slyszalem tez od przyjaciól a takze od ekspertów których nazwisk nie bede wymienial.
Radze spróbowac na sobie. Jak bedzie dzialac Ok, po co dopłacać?
(Edited by yash at 4:28 pm on May 12, 2004)
sedrecznie zapraszam wszystkich na
Kuba
Kuba