Zioła wpływające na wydolność sportowca - Legalny DOPING!
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Czułem się pobudzony, mam wrażenie że jest lepsza koncentracja i myślenie, ogólnie czuć niezłego kopa, po jakimś czasie widocznie spada tętno spoczynkowe. Brałem potem przez pierwsze 3 dni 3 kapsy przed treningiem tak około 40min do 1h. W dalsze dni treningowe 5 kapsów przed, w nietreningowe 2 rano (jak miałem na popołudnie do roboty) i 3 po południu (przed robotą) i potem na odwrót 3 rano (jak na rano) i 2 po robocie po południu (taki mój prywatny system, Ty zrobisz jak zechcesz). przyzwyczaisz się. Aktualnie jestem po pierwszej kuracji i mam przerwę. Oczywiście najważniejszy jest solidny trening, bez tego ani rusz, nawet to nie pomoże.
- bumbo
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 40min
Kalesonie, a jakby to działało jakby brac tylko tak około 10 dni przed zawodami, a trenować bez ZW. Byoby to bardziej ekonomczne. Bylyby osiagi? Oczywiscie przy równoczesnym ciężkim treningu?
- apaczo
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:54
- Kontakt:
Zestaw Wentylacyjny bierz tylko przed mocnymi akcentami tak 3-4 razy w tygodniu i oczywiście w dzień zawodów.
Docelowo bierzemy 5 kaps godzinę przed treningiem , ale można zacząć od mniejszej dawki.
Docelowo bierzemy 5 kaps godzinę przed treningiem , ale można zacząć od mniejszej dawki.
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
- apaczo
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Zestawu wentylacyjnego w dni nietreningowe nie warto brać. Jak chcesz mieć lepszą regenerację po robocie to zapodaj zestaw adaptogenny i łykaj rano 3 kaps i popołudniu(przed treningiem) nastepne 3 kaps. Zestaw adaptogenny można śmiało brać w długich cyklach. Fajnie działa na regenerację. Człowiek po treningu nie jest sponiewierany i ma siłę na małe co nieco ze swoją kobietąkaleson pisze:Czułem się pobudzony, mam wrażenie że jest lepsza koncentracja i myślenie, ogólnie czuć niezłego kopa, po jakimś czasie widocznie spada tętno spoczynkowe. Brałem potem przez pierwsze 3 dni 3 kapsy przed treningiem tak około 40min do 1h. W dalsze dni treningowe 5 kapsów przed, w nietreningowe 2 rano (jak miałem na popołudnie do roboty) i 3 po południu (przed robotą) i potem na odwrót 3 rano (jak na rano) i 2 po robocie po południu (taki mój prywatny system, Ty zrobisz jak zechcesz). przyzwyczaisz się. Aktualnie jestem po pierwszej kuracji i mam przerwę. Oczywiście najważniejszy jest solidny trening, bez tego ani rusz, nawet to nie pomoże.

Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
- Svolken
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:08
- Życiówka w maratonie: 3:51:50
Generalnie to mamy lekki bałagan
Zatem ZW i ZA tylko w dni treningowe?
Jeśli więcej biegam rano to jak wtedy?
ZW przed i po treningu, a ZA rano i wieczorem?
ZW stopniowac w ilości do 5 przed treningiem/startem czy dzielić 3 przed i 2 po?
ZA w jakiej ilości, podziale?

Zatem ZW i ZA tylko w dni treningowe?
Jeśli więcej biegam rano to jak wtedy?
ZW przed i po treningu, a ZA rano i wieczorem?
ZW stopniowac w ilości do 5 przed treningiem/startem czy dzielić 3 przed i 2 po?
ZA w jakiej ilości, podziale?
-
- Rozgrzewający Się
Zw to zawsze przed mocniejszym treningiem i zawodami
a ZA rano i po treningu ,zawodach
Ja ZW będe przyjmować tak ok 3 tygodnie przed finałowymi zawodami
czyli tak ze 2 tygodnie w mocniejsze treningi ( np.tempo) aby organizm zmusić
do maksymalnego wysiłku i potem 3 tydzień to starty na zawodach
te 3 tygodnie starczą na ZW,bo dłużej nie ma co bo organizm może nie wytrzymać
na tak wysokich obrotach i i też co raz mniej reaguje na te bodćce
a na ZA można zaczynac juz około 3 miesiące przed finałem,bo to wymaga
dłuższego przygotowania organizmu na czekający go wysiłek,no i ZA działa
bardziej powoli i ale efekty po tym są widoczne,to nie są zioła dla raptusów

- apaczo
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Rysku wzorowo!evaci pisze:Zw to zawsze przed mocniejszym treningiem i zawodami

Nauka nie poszła (pobiegła) w las

Jeszcze trochę ci doradzę i sam będziesz mentorem od legalnego wspomagania. Ciesze sie i życzę kolejnych rekordów. Koledzy z ekipy Sport Academy Yurek, Iron_M mają wielką wiedzę i Tobie zawsze pomogą. Otwieramy nowy wymiar przed polskimi sportowcami, dajemy to co najlepsi zawodnicy świata wiedza ale nie podzielą sie z innymi. My to robimy i wielu z nich jest na nas cięta. To jest taka biała magia i nikt nie chce zdradzić jej zaklęć
-
- Rozgrzewający Się
Nie długo maraton warszawski i czytałem na forum że jest kilka osób co szykują się na zestawach ZA i ZW
tez jestem ciekawy jak podziałają i jaka będzie progresja do wczesniejszych występów
no i może jakieś nowe ważne spostrzeżenia co do ich zażywania
Ja teraz mam mały odpoczynek,będę miał kilka startów ulicznych ale tak na luzaku
będę się przygotowywał na drugą połowe lata,gdzie będę miał 3 główne imprezy a mianowicie
w sierpniu Igrzyska Światowe w Turynie - 800m i 1500m , potem Mistrzostwa Polski w Toruniu - 800m i 1500m
a w pażdzierniku Mistrzostwa Świata w Brazylii -jak zwykle 800m - 1500m
mam nadzieję że przy pomocy fachowej kolegów z AS przygotuję się i wytrzymam te trudy podróży i startów
w dobrej kondycji fizycznej i psychicznej
tez jestem ciekawy jak podziałają i jaka będzie progresja do wczesniejszych występów
no i może jakieś nowe ważne spostrzeżenia co do ich zażywania
Ja teraz mam mały odpoczynek,będę miał kilka startów ulicznych ale tak na luzaku
będę się przygotowywał na drugą połowe lata,gdzie będę miał 3 główne imprezy a mianowicie
w sierpniu Igrzyska Światowe w Turynie - 800m i 1500m , potem Mistrzostwa Polski w Toruniu - 800m i 1500m
a w pażdzierniku Mistrzostwa Świata w Brazylii -jak zwykle 800m - 1500m
mam nadzieję że przy pomocy fachowej kolegów z AS przygotuję się i wytrzymam te trudy podróży i startów
w dobrej kondycji fizycznej i psychicznej

- apaczo
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Proszę zerknij na rozpiskę, którą przygotowałem na najbliższe dwa tygodnie . Jest tam dokładnie rozplanowane jak dawkować ZW i ZA . Myślę, że się przyda.Svolken pisze:Właśnie pod Maraton 21 kwietnia będę testował, ale dopiero od poniedziałku.
http://www.sportacademy.pl/smf/index.ph ... n.html#new
- apaczo
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Napisz do pani-Marioli ona sprawdzi gdzie znajduje sie przesyłka gdyz ona ma potwierdzenie nadania.Svolken pisze:Zerknąłem. Problem w tym, że przesyłka jeszcze nie dotarła