kolano
- dariusz
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Czesc wlasnie mi zdjeli gips po pęknięciu torebki stawowej w kolnia i teraz mnie kolano boli przy zginaniu i nie moge dalej zfinac niz do połowy poniewasz cos mi blokuje prosze o sugestie na teemat rehabilitacji
- banan
- Rozgrzewający Się
Czesc!Ja jestem 2 tyg po artroskopii,wycieli mi po kwałku z kazdej z łąkotek i wsadzili szpilke w kosc udowa bo miałem naderwany spory kawałek struktury chrzestno- kostnej.zamiast gispu na 4 tyg.mam załozony trutor(czy jakos tak sie to nazywa)na cała noge.Po 3 mies maja mi wyciagnac ta szpile nie wiem czy po zdjeciu tego usztywnienia moge zaczac powoli jezdzic na rowerku i plywac?
Banan
- boowa
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
o ile pamietam to nigdy po sciągnieciu gipsu nie miałem pełnego zakresu ruchu. Więc to chyba normalne.
Co do rehalibitacji to nie wiem.
Do pęknięcia kości w okolicach kostki lekaż zalecił mi cwiczenia nogi w wannie w ciepłej wodzie ... różnego rodzaju ruchy stopą (bez szarpania ,nie na siłe). Ale to kolano wieć nie ma tyle możliwosci i inny defekt więc nie wiem czy to się nadaje.
Co do rehalibitacji to nie wiem.
Do pęknięcia kości w okolicach kostki lekaż zalecił mi cwiczenia nogi w wannie w ciepłej wodzie ... różnego rodzaju ruchy stopą (bez szarpania ,nie na siłe). Ale to kolano wieć nie ma tyle możliwosci i inny defekt więc nie wiem czy to się nadaje.