Czworogłowy uda-dziwny problem

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Awatar użytkownika
wujek
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 41:41
Życiówka w maratonie: 3:36:27
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Od ponad miesiąca mam dziwny problem z czworogłowym uda. Po kilku km zaczyna się lekki ból w głowie bocznej na środkowym odcinku. Tak jakby mięsień twardniał. Zaczyna kłuć ale nie na tyle abym nie mógł dalej biec. Po treningu boli przez kilka godzin, na drugi dzień wszystko w porządku, natomiast cały czas mam wrażenie, że jest on zbyt twardy (zbity). Cóż to może być? Nie mogę znaleźć podobnej przypadłości nigdzie. Dzięki za wskazówki wszelkie .
zapraszam na moją stronę w całości poświęconą górskim fotorelacjom --> www.fotografie.nowytarg.pl
Konto na facebooku --> Lubię To :-)
endomondo
PKO
Awatar użytkownika
krasnoludek6
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: <40
Życiówka w maratonie: 3:27

Nieprzeczytany post

chcialem tylko zapytac czy biegales wczesniej przed tym dziwnym uczuciem jakis np:polmaraton :taktak:
Awatar użytkownika
wujek
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 41:41
Życiówka w maratonie: 3:36:27
Kontakt:

Nieprzeczytany post

krasnoludek6 pisze:chcialem tylko zapytac czy biegales wczesniej przed tym dziwnym uczuciem jakis np:polmaraton :taktak:
Oczywiście! :sss:

Czyżby zmiana butów miała tu znaczenie? Spróbuję wrócić do starych ale nie tu chyba leży problem.
zapraszam na moją stronę w całości poświęconą górskim fotorelacjom --> www.fotografie.nowytarg.pl
Konto na facebooku --> Lubię To :-)
endomondo
Awatar użytkownika
krasnoludek6
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: <40
Życiówka w maratonie: 3:27

Nieprzeczytany post

a skad teraz wyszla zmiana butow i skad mialem to wiedziec jesli tego nie napisales ,ale to juz zmienia dosyc duzo.
Caly uklad misni inaczej zaczyna pracowac.
Mialem problem taki sam rok tem zmienilem nike pegazusy na adidasy supernova glid,po treningu w nowych buciorach przyszla kontuzja ktora trwa do dzisiaj oczywiscie zmniejszylem radykalnie obciazenie i to pomoglo,zmienilem i dodalem cwiczenia rozciagajace po biegu.

Szczegolnie zwroc uwage na rozciaganie miesni pasma bocznego uda.
Narazie nie wzmacnialbym tylko uwaznie rozciagal cale udo,,pozdrawiam :oczko:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ