Ból w stawie skokowym.

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Anza___
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam. Jestem tutaj nowa. Od niedawna zaczęłam biegać prawdę mówiąc jest to dopiero truchtanie, które trwa około godziny. Gdy miałam 18 lat nabawiłam się dość poważnej kontuzji. Chirurg po obejrzeniu i zbadaniu stwierdził, że jest to naderwanie stawu skokowego, przy bieganiu lub dłuższych spacerach ból powraca i jest on nie do zniesienia. Moje pytanie do Was brzmi. Cóż mogę zrobić aby te stawy wzmocnić? Mam olbrzymią motywację do biegania jednakże ból nie pozwala mi na to.
Pozdrawiam :)
PKO
Awatar użytkownika
scieslik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Szczerze mówiąc wątpię czy są ćwiczenia, które spowodują, że staw skokowy nie będzie bolał; radziłbym wizytę u ortopedy. Zdaję sobie sprawę, że sprawa nie jest prosta, ani tania,
ale bieganie z bólem może doprowadzić do jeszcze wiekszych problemów .
Obrazek
rehabb.pl
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ile lat temu to było? Czy po urazie miałaś rehabilitację? najprawdopodobniej po poprzednim urazie niedostatecznie dobrze przygotowałaś tkanki, doszło do sklejeń więzadłowych, które przy większym wysiłku bolą!
Anza___
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Powiem szczerze, że miałam wtedy z 17 lat i chirurg stwierdził, że mi rehabilitacja potrzebna nie jest dostałam tylko maść i jakąś opaskę. Miało pomóc ale ból co jakiś czas powraca i jestem dosłownie uziemiona w domu wtedy.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ