Zgadza się. Biegłem z Garminem wg którego trasa na krótszym dystansie mężczyzn (4,5KM) wyniosła w rzeczywistości 4770 mmoni001 pisze:Wydaje mi się że długość dystansów była dłuższa niż jest podane.. Zastanawiam się o ile.. Jeżeli o mnie chodzi to bieg nie należy do moich udanych. Cały czas walczyłam z ślizgającymi się butami po śniegu ale warunki były takie same dla wszystkich
W rzeczy samej tak byłoRemus pisze:Z tego co wiem dystanse były dłuższe, bo organizatorzy przed samym startem musieli wprowadzić kilka zmian na trasie. Zmuszeni byli m.in. ominąć wzgórze, na które nie mógł wjechać pług odśnieżający trasę.
Studenci zawsze dobrze poinformowaniRemus pisze:Nie, nie startowałem. Dostałem taką informację od kolegi.
W generalnej klasyfikacji drużynowej był komplet dla 5 osób punktujących. Natomiast w pozostałych kategoriach po 3 medale dawali czego zupełnie nie rozumiem i jest to dla mnie całkowitym bezsensem!Jarlaxle pisze:Moj garmin na najdłuższym dystansie złapał 9,8km. Co do samych zawodów to tak samo jak w zeszłych latach, nie rozumiem czemu oraganizatorzy dają tylko 2 medale w klasyfikacji drużynowej dla ekipy w której punktuje 5 osób
Gratuluję wyniku!pawelbialy.pl pisze:Ja biegałem. Zacznę od trasy. Wymierzyłem na runmap.net i długa męską wyszła mi około 9,84-9,85km. Tutaj jest fragment pomiaru (2 i 3 koło):http://www.runmap.net/route/2044578#lat ... ts_terrainCo do warunków, uważam, że były typowo przełajowe i mi (biegłem w kolcach, wkręty 9mm) specjalnie nie przeszkadzały:) A osobę odpowiedzialną za ten asfalt powiesiłbym za przysłowiowe "jaja" lub kazał biegać tam w kolcach. Nie wiem ile lat już tam organizują biegi i ciągle coś odwalają. Nie widziałem przeciwwskazań żeby pług przejechał obok alejki po trawie (tam którędy biegaliśmy w poprzednich latach). Jeszcze teraz na wspomnienie tego odcinka czuję ból w stopach. A kilka wkrętów mogę spokojnie wyrzucić już na śmieci.Sam bieg na 9km wspominam bardzo dobrze, który w porównaniu do krótszego dystansu odbył się bez ścisku i większych przepychanek. Zająłem 13 miejsce i jeszcze do mnie nie dotarło, że to mój prawdziwy wynik:)
25Chatson pisze: Jarlaxle który byłeś?![]()