pierwszy polmaraton! pomocy

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
runner2010
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:00
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

bardziej długi niż trudny. Jak coś się chce przebiec szybko to nawet 1500m może być trudne.
Obserka pisze:Dosc spokojne bieganie. Tyle ze to 13 km. Spokojnie dalabym rade tak do 15 km. No ale miesiac temu byla dyszka a mam jeszcze 2 miesiace. W tyg. Roznicuje tempo. I biegam tak do 8 kg.
warto by było, żebyś pobiegła 2-3 razy po 20km spokojnego biegu w ramach treningu do połówki :)
Ale najważniejsze, że widzisz postęp :)
PKO
Adrian26
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:14
Życiówka w maratonie: 2:57:08
Kontakt:

Nieprzeczytany post

runner2010 pisze:bardziej długi niż trudny. Jak coś się chce przebiec szybko to nawet 1500m może być trudne.
Trudne może i tak, ale na pewno nie tak wyczerpujące jak półmaraton przebiegnięty "na granicy swoich aktualnych możliwości" :usmiech: Im dłuższy bieg tym bardziej kosztowny dla organizmu, zresztą wystarczy spojrzeć ile dochodzi się do siebie po dyszce, a ile po maratonie :usmiech: Oczywiście wszystko zależy od tego jak podejdziesz do danego startu.
Mój blog: http://neversurrender.blog.pl/
Przegrywa tylko ten, kto się poddaje.
runner2010
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:00

Nieprzeczytany post

@Adrian: to jest tak - jeśli mówimy o przebiegnięciu półmaratonu - to to jest znośne.
Ale jak ktoś chce pobiec poniżej np. 1h10min (mężczyźni) albo 1h25min (kobiety) - no to tu już mówimy o sporym wysiłku, gdzie ostatnie kilometry mogą być już bardzo ciężkie.
Adrian26 pisze:\ Im dłuższy bieg tym bardziej kosztowny dla organizmu, zresztą wystarczy spojrzeć ile dochodzi się do siebie po dyszce, a ile po maratonie :usmiech: Oczywiście wszystko zależy od tego jak podejdziesz do danego startu.
Ja myślę, że do każdego startu powinno się podchodzić poważnie :)
Awatar użytkownika
adam1adam
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:10
Życiówka w maratonie: 2:32:24

Nieprzeczytany post

Mowisz , ze roznicujesz tempo- moja rada roznicuj tez teren , bedzie o wiele fajniej. powodzenia :taktak:
Adrian26
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:14
Życiówka w maratonie: 2:57:08
Kontakt:

Nieprzeczytany post

runner2010 pisze:@Adrian: to jest tak - jeśli mówimy o przebiegnięciu półmaratonu - to to jest znośne.
Moim zdaniem zawody są po to, żeby rywalizować, nie tyle nawet z innymi zawodnikami, co z czasem, swoimi życiówkami, słabościami itp. To jest dla mnie powód, dla którego startuje w zawodach - dać z siebie wszystko na co mnie w danej chwili stać, a nie po prostu sobie pobiec :usmiech: Dlatego jeżeli już startuje w zawodach to daje z siebie maksimum :usmiech: Przez cztery lata w ogóle nie startowałem. Biegałem wtedy wyłącznie "for fun". Nie widziałem sensu, żeby jechać przez pół Polski, tracić co najmniej pół dnia i jeszcze za to płacić :usmiech:
runner2010 pisze:Ale jak ktoś chce pobiec poniżej np. 1h10min (mężczyźni) albo 1h25min (kobiety) - no to tu już mówimy o sporym wysiłku, gdzie ostatnie kilometry mogą być już bardzo ciężkie.
Nie wiem co ma czas do tego... :niewiem: Dla jednego barierą będzie 1h 10 min, dla innego 1h 30. Zmęczenie nie zależy od czasu w jakim przebiegnie się cały dystans, ale wysilku jaki się włoży, aby ten dystans pokonać.
runner2010 pisze:Ja myślę, że do każdego startu powinno się podchodzić poważnie :)
A ja właśnie o takich mówię :usmiech:
Mój blog: http://neversurrender.blog.pl/
Przegrywa tylko ten, kto się poddaje.
Obserka
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

adam1adam pisze:Mowisz , ze roznicujesz tempo- moja rada roznicuj tez teren , bedzie o wiele fajniej. powodzenia :taktak:
zawsze biegam w terenie pagorkowatym jesli chodzi Ci o trudnosc trasy ;)
Awatar użytkownika
adam1adam
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:10
Życiówka w maratonie: 2:32:24

Nieprzeczytany post

Chaba nie znudzilo ci sie bieganie ? Nie zamieszczasz zadnych postow.
Bedzie cos z tego HM? Juz BC-2 czas zaczac :uuusmiech:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ