glukozamina itp.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
czy ktos z was uzywal glukozamine, flexodon, atroskop (nie wiem jak dokladnie sie to pisze) czy cos podobnego, czy naprawde pomoga to na bol kolan, przyspiesza odbudowe chrzastki stawowej?
- Pedro
- Zaprawiony W Bojach
Jak mówi większość lekarzy nie zaszkodzi.
Nie mogą w 100% stwierdzić, że bardzo pomoże, bo wymaga bardzo długich, skomplikowanych badań na dużej próbie. W takim sensie wypowiadają się o:
glukozaminie (różne nazwy handlowe)
wyciągu z kłącza imbiru (popularny Zinanxin)
chrząstce rekina
selenie i kilku innych.
Znam ludzi , którzy twierdzą,że im to pomaga ale to może być autosugestia
Pozdr
Nie mogą w 100% stwierdzić, że bardzo pomoże, bo wymaga bardzo długich, skomplikowanych badań na dużej próbie. W takim sensie wypowiadają się o:
glukozaminie (różne nazwy handlowe)
wyciągu z kłącza imbiru (popularny Zinanxin)
chrząstce rekina
selenie i kilku innych.
Znam ludzi , którzy twierdzą,że im to pomaga ale to może być autosugestia
Pozdr
Pedro
- Masiulis
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
to zalezy czym ten bol kolan jest spowodowany, w wiekzosci przypadkow "scieranie sie" chrzastki stawowej nie powoduje bolu
podreczniki podaja ze uszkodzona nie regeneruje sie!
glukozamina (najczesciej siarczan glukozaminy) powoduje wytwarzanie czegos zastepczego
(Edited by Masiulis at 8:12 am on Mar. 30, 2004)
podreczniki podaja ze uszkodzona nie regeneruje sie!
glukozamina (najczesciej siarczan glukozaminy) powoduje wytwarzanie czegos zastepczego
(Edited by Masiulis at 8:12 am on Mar. 30, 2004)
[url=http://www.grupatrojmiasto.digimer.pl]Grupa Trójmiasto[/url]
"Nie ma drogi do szczescia - szczescie jest droga"
"Nie ma drogi do szczescia - szczescie jest droga"
- magsonik
- Rozgrzewający Się
- Kontakt:
Ja bralam artrostop a pozniej jeszcze cos o podobnym dzialaniu.. chodzilam na krioterapie(najgorszemu wrogowi tego nie polecam), terapuls i laser... i nic z tych rzeczy mi nie pomoglo.. obecnie szykuje sei do artroskopii...co ma byc to bedzie.. mam nadzieje ze po tej artroskopii wroce jakos do normalnego zycia/ Pozdrawiam
Carpe Diem
-
- Rozgrzewający Się
Glukozamina podobno pomaga ale:
zwróć uwagę przy zakupie w aptece aby było napisane w składzie: SIARCZAN GLUKOZAMINY a nie jakieś tam chlorki glukozaminy, poza tym GLUKOZAMINA 500 (to jej stężenie) 3 razy dziennie przez 40 dni (czyli 120 ampułek) a potem 2 miesiace przerwy. Powodzenia
zwróć uwagę przy zakupie w aptece aby było napisane w składzie: SIARCZAN GLUKOZAMINY a nie jakieś tam chlorki glukozaminy, poza tym GLUKOZAMINA 500 (to jej stężenie) 3 razy dziennie przez 40 dni (czyli 120 ampułek) a potem 2 miesiace przerwy. Powodzenia
RafG
- Ralphi
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Ponownie nawołuję: Flexodon!!
Dlaczego?
Ponieważ oprócz siarczanu glukozaminy zawiera również siarczan chondroityny.
Czy działa? Jak dla mnie - tak i to lepiej niż artroskop
Dlaczego?

Istota ludzka powinna umieć zmieniać pieluszki, zaplanować inwazję, zarżnąć wieprza, sterować statkiem, zaprojektować budynek, napisać sonet, (...), ugotować smaczny posiłek, walczyć skutecznie, umrzeć bohatersko. Specjalizacja jest dla insektów.
- krzyszt0f
- Dyskutant
Ja biore od ponad 3 miesiecy regularnie flexodon (3 x), wczesniej skonsumowalem 3 opakowania piascledine. Zasugerowal mi to lekarz jeszcze w czasach, gdy istnialo niewielkie podejrzenie chondromalacji (teraz okazuje sie, ze to najprawdopodobniej nerwobole w prawej nodze).Quote: from Ralphi on 5:30 pm on July 8, 2004
Ponownie nawołuję: Flexodon!!
Dlaczego?
Wchlaniam zatem flexodon prewencyjnie i codziennie wypijam dwa kolageny. Biegam bardzo nieduzo (w porownaniu z zeszlym rokiem to nie biegam prawie wcale). I nagle... jakies dwa tygodnie zaczely mi strzelac stawy. Poczatkowo sie przestraszylem ale teraz wydaje mi sie to nawet zabawne: strzela i stuka mi w stopach, palcach, nadgarstkach, lokciach kolanach, biodrach, czasem mi sie wydaje, ze nawet w kregoslupie. I to nawet przy przewracaniu sie z boku na bok w lozku.
PYTANIE: czy siarczan glukozaminy i inne 'swinstwa', ktore regularnie przyjmuje jakis czas powoduja takie zmiany na powierzchniach chrzastki, ze zaczalem teraz niespodziewanie strzelac jak drewno plonace w kominku?

Czy ktos mial cos podobnego?
Mnie sie wydawalo, ze pozeranie siarczanu glukozaminy eliminuje strzelanie w stawach, a tu prosze... moze jest jakas inna przyczyna?
- Ralphi
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Strzelanie, chrupanie ?? No, to dobrze. Sróbuj się przeciągnąć, robiąc ćwierćmostek i zobacz jak fajnie strzela w mostku
WITAJ W KLUBIE 
Co do wpływu leku nie mogę nic potwierdzić, bo ja strzelam od zawsze.

Co do wpływu leku nie mogę nic potwierdzić, bo ja strzelam od zawsze.
Istota ludzka powinna umieć zmieniać pieluszki, zaplanować inwazję, zarżnąć wieprza, sterować statkiem, zaprojektować budynek, napisać sonet, (...), ugotować smaczny posiłek, walczyć skutecznie, umrzeć bohatersko. Specjalizacja jest dla insektów.
- mexicana
- Rozgrzewający Się
- Kontakt:
ja jestem sceptyczna... wszelkiego typu masci, tableteczki, juz zuzylam tego z tone... jedyne co pomaga to cwiczenia...
- guiness
- Wyga
- Kontakt:
Z tego co slyszalem to pomaga jednak tylko w trakcie branie glukozaminy - jak sie ja odstawi to bol powraca niestety 

guiness
Prosze wejdz na http://www.pajacyk.pl - TO NIC NIE KOSZTUJE
Prosze wejdz na http://www.pajacyk.pl - TO NIC NIE KOSZTUJE