ZACZYNAM ....z niczym;)
Moderator: beata
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Kłamią i oszukują w prognozach w całej europie - we Francji i Anglii nawet była afera fałszowania prognoz - chcą nam poprawić nastrój, gra na krótką metę!! -
tylko jeszcze bardziej pokur....wi.....ją bo człowiek na drugi dzień rozczarowany do pracy idzie i spoźnia sie bo musi odśnieżyć samochód.
Mało tego tłumacza sie ze ich zima zaskoczyła i drogi nieodśnieżone!!!
tylko jeszcze bardziej pokur....wi.....ją bo człowiek na drugi dzień rozczarowany do pracy idzie i spoźnia sie bo musi odśnieżyć samochód.
-
- Zaprawiony W Bojach
Mam wrażenie, że to działa w dwie strony. U nas media poszukując "sensacji" informują, że będzie mega śnieżyca i temp. -20, a jest standardowo tylko -5Hrabianka pisze:Kłamią i oszukują w prognozach w całej europie - we Francji i Anglii nawet była afera fałszowania prognoz - chcą nam poprawić nastrój, gra na krótką metę!! -
A tymczasem cały naród w depresji i od od m-ca rozmowy Polaków koncentrują się na tym kiedy będzie wiosna
-
- Dyskutant
Fakt, o niczym innym się nie słyszy. Co do prognoza krótkoterminowych - polecam http://www.meteo.pl/
Czasem co prawda prognoza na 60h pokazuje zupelnie co innego niz ta na 80h, ale generalnie nie jest najgorzej, jesli jest wielka niebieska plama na wykresie, to prawdopodobnie ten śnieg jednak spadnie.
No ja miałam w sztafecie debiutować 23 marca, ale została przełożona właśnie ze względu na pogodę. Nowego terminu nadal nie ma.
Ostatnio biegałam w święta, natomiast mój plan z przebieżkami na razie czeka, bo po śniegu/lodzie się boję przyspieszać, ale staram się wydłużać bieg spokojny i w poniedziałek pobiegłam (werble) swoją pierwszą godzinę ciągłego biegu. Warunki były dość uciążliwe (jakoś nikt w lany poniedziałek nie odśnieżał w parku, ja nie wiem dlaczego ), może ale wyszło tego prawie 8km i jestem bardzo zadowolona
Czasem co prawda prognoza na 60h pokazuje zupelnie co innego niz ta na 80h, ale generalnie nie jest najgorzej, jesli jest wielka niebieska plama na wykresie, to prawdopodobnie ten śnieg jednak spadnie.
No ja miałam w sztafecie debiutować 23 marca, ale została przełożona właśnie ze względu na pogodę. Nowego terminu nadal nie ma.
Ostatnio biegałam w święta, natomiast mój plan z przebieżkami na razie czeka, bo po śniegu/lodzie się boję przyspieszać, ale staram się wydłużać bieg spokojny i w poniedziałek pobiegłam (werble) swoją pierwszą godzinę ciągłego biegu. Warunki były dość uciążliwe (jakoś nikt w lany poniedziałek nie odśnieżał w parku, ja nie wiem dlaczego ), może ale wyszło tego prawie 8km i jestem bardzo zadowolona
-
- Zaprawiony W Bojach
Witam,
Od dawna nie śledzę prognoz pogody. Po wstaniu rano, widze z okna jak jest, patrzę na termometr i tyle. Zimy mam dość, jak wszyscy, ale studiowanie progoz nie przyspieszy wiosny:-) Wpływu na pogodę nie mamy, więc po co się denerwowac, lepiej isć pobiegać;-) Mnie pociesza myśl, że trening w zimnie i po śniegu jest bardziej efektywny.
Od dawna nie śledzę prognoz pogody. Po wstaniu rano, widze z okna jak jest, patrzę na termometr i tyle. Zimy mam dość, jak wszyscy, ale studiowanie progoz nie przyspieszy wiosny:-) Wpływu na pogodę nie mamy, więc po co się denerwowac, lepiej isć pobiegać;-) Mnie pociesza myśl, że trening w zimnie i po śniegu jest bardziej efektywny.
-
- Dyskutant
Generalnie tak, ale jeśli np. mam przed sobą cały dzień i widzę, że np. około 15:00 chluśnie z nieba tona deszczu, to idę o 10:00 - i odwrotnie, jak mam ochotę akurat na ekstremalne doznania lub na premierę nowej kurtki przeciwdeszczowej, to czekam do 15:30
Traktuję to jako wspomagacz, np. gdy nie mogę się zdecydować, czy np. pobiegać w środę o 18:30 czy w czwartek, ale o 20:00, to lukam jeszcze na pogodę, bo być może ławiej będzie się określić
Traktuję to jako wspomagacz, np. gdy nie mogę się zdecydować, czy np. pobiegać w środę o 18:30 czy w czwartek, ale o 20:00, to lukam jeszcze na pogodę, bo być może ławiej będzie się określić
-
- Zaprawiony W Bojach
Biegam zwykle o stałych porach, więc nie mam takich dylematów. Jeżeli pogoda jest dla mnie ekstremalna odpuszczam - nie biegam w silnym deszczu , mrozie większym niż -10. Dziś też sobie odpuściłam - wczoraj i przedwczoraj dużo biegałam, więc nie miałam poczucia straty. Sypał gęsty śnieg. Startuję w sobotę w Biegu Łosia w Puszczy Kampinoskiej i podjerzewam, że trzeba się będzie przedzierać przez śniegi:-)
- kachita
- Zaprawiony W Bojach
Prognoza pogody też się przydaje, jak się wyjeżdża na weekend i trzeba spakować odpowiednie ciuchy do biegania Ostatnio uwierzyłam prognozie, że będzie 3 stopnie i 0% opadów, więc nie wzięłam kurteczki i potem leciałam w cienkiej bluzie bez czapki w śnieżycy
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]
[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
-
- Wyga
- Zaprawiony W Bojach
Ja to sobie wyobrażałam, że wtorek będzie pięknym dniem. Wrócę po przerwie do biegania i to na pewno będzie pierwszy z tych ciepłych i słonecznych dni No i się przejechałam.
Popisy Ani
Wasze pole do popisu
Endomondo
"The miracle isn't that I finished. The miracle is that I had the courage to start."
-John Bingham
Wasze pole do popisu
Endomondo
"The miracle isn't that I finished. The miracle is that I had the courage to start."
-John Bingham
-
- Zaprawiony W Bojach
Tak jest, ale tylko model UM.aliceliddell pisze:Fakt, o niczym innym się nie słyszy. Co do prognoza krótkoterminowych - polecam http://www.meteo.pl/
I tylko prognozy krótkoterminowe, tak do 3 dni, mają jakiś sens. Dłuższe to jest wróżenie z fusów, denerwuje mnie, jak ktoś gada "za tydzień będzie słońce", to jest absolutna bzdura. Nikt nie może przewidzieć co będzie za tydzień, nie ma takich modeli prognozowania! Można powiedzieć "będzie słońce albo deszcz" - z prawdopodobieństwem 50%, równie dobrze można rzucać monetą.
- cava
- Zaprawiony W Bojach
To teraz ja pojęczę.
MAM DOŚĆ!!
Pierniczę, nie biegam w taką pogodę jak jest u nas dzisiaj. I mam w nosie, nie biegam aż się nie poprawi.
Na dokładkę w pracy jeszcze jakaś wścieklizna zapanowała, nie wiadomo w co ręce włożyć, chyba będę musiała tu jutro przyjść żeby nadgonić.
MAM DOŚĆ!!
Pierniczę, nie biegam w taką pogodę jak jest u nas dzisiaj. I mam w nosie, nie biegam aż się nie poprawi.
Na dokładkę w pracy jeszcze jakaś wścieklizna zapanowała, nie wiadomo w co ręce włożyć, chyba będę musiała tu jutro przyjść żeby nadgonić.
- P@weł
- Zaprawiony W Bojach
Korzystamy z tego modelu do latania i sprawdzalność jest dobra. Tak, jak piszecie, śmiech ogarnia, gdy ktoś wróży pogodę w okresie dłuższym, niż 2-3dni..A ludzie to kupują . Tak, jak piszesz, nie ma takich modeli prognozowania..Gadanie inaczej, to typowa papka medialna, nic nie warta informacyjnie..gocu pisze:Tak jest, ale tylko model UM.aliceliddell pisze:Fakt, o niczym innym się nie słyszy. Co do prognoza krótkoterminowych - polecam http://www.meteo.pl/
I tylko prognozy krótkoterminowe, tak do 3 dni, mają jakiś sens. Dłuższe to jest wróżenie z fusów, denerwuje mnie, jak ktoś gada "za tydzień będzie słońce", to jest absolutna bzdura. Nikt nie może przewidzieć co będzie za tydzień, nie ma takich modeli prognozowania! Można powiedzieć "będzie słońce albo deszcz" - z prawdopodobieństwem 50%, równie dobrze można rzucać monetą.
P@weł...
Relacje na moim foto-blogu Życie w biegu
Forumowy blog
Blogowe komentarze
Endo czyli moja aktywność
Fotki z życia wzięte
Cele 2016: 88kg i dobrze się bieganiem bawić...
Relacje na moim foto-blogu Życie w biegu
Forumowy blog
Blogowe komentarze
Endo czyli moja aktywność
Fotki z życia wzięte
Cele 2016: 88kg i dobrze się bieganiem bawić...
- franklina
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: planowana na 2015 r!
a ja odkryłam ten blog i...jakos tak ogarnelo mnie zadowolenie z zycia
http://chustka.blogspot.com/search?upda ... results=50
moze juz gdzies czytaliscie ,moze znacie tę historie ale warto poczytac...
buziaki wam zostawiam
buziaki wam zostawiam
- Doroteczka
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 58:57
- Kontakt:
Warto poczytać, ja czytałam od dłuższego czasu, aż do końca. Niesamowita kobieta, pełna miłości i chęci walki! Zawsze bardzo podobało mi się stwierdzenie "Niemąż"franklina pisze:a ja odkryłam ten blog i...jakos tak ogarnelo mnie zadowolenie z zycia
buziaki wam zostawiam
buziaki
Dalej, wyżej i na przekór!! http://bliczek.pl