Ból z tyłu kolana
- Pit
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Z tym uczuleniem to wydaje się sprawa bardziej skomplikowana. Najpierw ordynator chyba dermatologi powiedziała że to uczulenie i ze mogę sobie potem sam sprawdzić tę lub inną maść smarując raz i jak nic nie będzie to mogę stosować. Posłuchałem pani profesor i próba była OK a potem diabli wzieli skórę z częścią miesa. No to trafiłem do innego magika i ten mnie dalej ochrzaniał bo to dział własnie i po 5 dniach, i jak go zrozumiałem to reakcję uczuleniową wywołuje nie tyle składnik maści ale ich sposób działania?! A nawet jak twierdził moze to być wywołane np obtarciem ale to już było bardzo dziwaczne. Na pewno czynnikiem aktywującym bywa słońce ale też nie jakoś regularnie. w kazdym razie zdarza mi się, ze mam jakieś lokalne uczulenie mimo, ze nie biorę żadnych NLP. A aspirynę toleruję bardzo dobrze. I OB mam zawsze ze 2mm.
A rtg co prawda chyba w innej sprawie tez tej stopy miałem robione i nic specjalnego tam nie wyszło.
Myślę, że pewnie dotrwam do Zamościa, pobiegnę i zobaczę co z tego wyniknie a wyniknąc moze dużo. Ale postaram się przeprowadzić to tak by trwały uszczerbek zdrowia był najmniejszy.
A rtg co prawda chyba w innej sprawie tez tej stopy miałem robione i nic specjalnego tam nie wyszło.
Myślę, że pewnie dotrwam do Zamościa, pobiegnę i zobaczę co z tego wyniknie a wyniknąc moze dużo. Ale postaram się przeprowadzić to tak by trwały uszczerbek zdrowia był najmniejszy.
biec goniąc marzenia
[url=http://www.sbbp.pl][b]SBBP.PL[/b][/url]
[url=http://www.sbbp.pl][b]SBBP.PL[/b][/url]
-
- Zaprawiony W Bojach
no byłem wczoraj u doktorka zrobił USG i ... torbieli NIET !!
byłem tak szczęśliwy że pobiegłem10 km (mimo że w niedzielę Wrocław) ale niestety .. trochę boli - kurcze co jest !!!!???????? boli tak jakby ścięgno z tyłu to zewnętrzne u góry tzn. mięśnia uda 2 głowego.
Pytanie mam tylko jedno czy mogę coś sobie rozwalić bo ból chyba przetrwam. (chyba że się będę przewracał to skończę na połówce)
Please napiszcie coś!
byłem tak szczęśliwy że pobiegłem10 km (mimo że w niedzielę Wrocław) ale niestety .. trochę boli - kurcze co jest !!!!???????? boli tak jakby ścięgno z tyłu to zewnętrzne u góry tzn. mięśnia uda 2 głowego.
Pytanie mam tylko jedno czy mogę coś sobie rozwalić bo ból chyba przetrwam. (chyba że się będę przewracał to skończę na połówce)
Please napiszcie coś!
-
- Zaprawiony W Bojach
Nasmaruj się maścią p/zapalną i leć! Oczywiście nie zgrywaj człowieka z żelaza i jak będzie coś na trasie bolało to zluzuj albo zejdź. Powodzenia!
Często mniej oznacza więcej
- octan
- Wyga
MarekC Pit Jaq, czy nękają Was nadal opisywane dolegliwości?
Czy może wyleczyliście się ?
Czy może wyleczyliście się ?
Dla zwolenników jednomandatowych okręgów wyborczych:
www.jow.pl www.popieramjow.pl
www.jow.pl www.popieramjow.pl
-
- Dyskutant
troche czasu mineło ale nie bede zakładac nowego tematu
Zula jak tu jeszcze zagladasz fajnie by było gdybys cos podowiedziała wiec przejdzmy do sedna
Około rok temu moją siostre zaczeły bolec kolana (oba) na początku ból był tylko przy wchodzeniu po schodach teraz juz pokazuje sie przy dłuższym chodzeniu i jeżdżeniu na rowerze pod górke z tego co relacjonuje jest coraz gorzej. Żeby było jasne moja siostra nie biega ale chodzi po górach jezdzi na rowerze gra w siatkówke piłke reczna i inne sporty drużynowe około 2 miesiecy kolana miały całkowity odpoczynek od wszelkich sportów chodziła jedynie do szkoły. Ból umiejscowiony jest z tyłu kolana. Chodzi do lekarzy juz od lutego i nic najpierw rentgen nic potem usg zeby sprawdzic tą cała Torbiel noi nic na początku leczyła sie w naszej służbie zdrowia no ale jak pisałem wczesniej boli ja croaz bardziej wiec poszlismy do prywatnego powtórzyli badanie usg i nie kompletnie tam nie widac moje pytanie jezeli nie torbiel bakera to co ??
jeszcze jedno lekarz w bieruniu powiedział ze dobre by było zrobic rezonans magnetyczny tylko zeby nie czekac w kolejce trzeba zapłacic ponad 500 zł a co jesli nic nie wyjdzie Najbardziej nie interesuje co moze wyjsc na takim rezonansie
Zula jak tu jeszcze zagladasz fajnie by było gdybys cos podowiedziała wiec przejdzmy do sedna
Około rok temu moją siostre zaczeły bolec kolana (oba) na początku ból był tylko przy wchodzeniu po schodach teraz juz pokazuje sie przy dłuższym chodzeniu i jeżdżeniu na rowerze pod górke z tego co relacjonuje jest coraz gorzej. Żeby było jasne moja siostra nie biega ale chodzi po górach jezdzi na rowerze gra w siatkówke piłke reczna i inne sporty drużynowe około 2 miesiecy kolana miały całkowity odpoczynek od wszelkich sportów chodziła jedynie do szkoły. Ból umiejscowiony jest z tyłu kolana. Chodzi do lekarzy juz od lutego i nic najpierw rentgen nic potem usg zeby sprawdzic tą cała Torbiel noi nic na początku leczyła sie w naszej służbie zdrowia no ale jak pisałem wczesniej boli ja croaz bardziej wiec poszlismy do prywatnego powtórzyli badanie usg i nie kompletnie tam nie widac moje pytanie jezeli nie torbiel bakera to co ??
jeszcze jedno lekarz w bieruniu powiedział ze dobre by było zrobic rezonans magnetyczny tylko zeby nie czekac w kolejce trzeba zapłacic ponad 500 zł a co jesli nic nie wyjdzie Najbardziej nie interesuje co moze wyjsc na takim rezonansie
- natny
- Stary Wyga
- Życiówka w maratonie: 4:09:41
jeżeli jest się 100 % pewny, że to płyn...
to od razu na SOR i na miejscu odciągną
skoro nie możesz zgiąć kolana to znaczy, że jest go za dużo więc mało prawdopodobne, że się wchłonie
strzykawa, odciągną i od razu ulga
to od razu na SOR i na miejscu odciągną

strzykawa, odciągną i od razu ulga

"It's not about how good you play. It's about how good you look on a stage"
- natny
- Stary Wyga
- Życiówka w maratonie: 4:09:41
mhh...bo wiesz, to może być płyn, to może być torbiel i 150 innych rzeczy. A objaw typu "miękkie w dotyku" raczej się nie stosuje
nie wiem do końca, nakłuwałaś, czy nie? Chyba nie, bo raczej byś musiała przebić się głęboko, i zakażenie murowane.
Nu, więc co najlepiej zrobić. Albo lekarz i wizyta u ortopedy albo sam by odciągnął, albo idziesz na SOR, mówisz że raczej płyn i bardzo boli, oni robią rentgen czy usg czy co tam i sprawdzają co to.
Chyba że miałaś wcześniej taki przypadek, to tak jak wcześniej mówiłem, idziesz na Sor nawet teraz i vuala, wracasz nowonarodzona

nie wiem do końca, nakłuwałaś, czy nie? Chyba nie, bo raczej byś musiała przebić się głęboko, i zakażenie murowane.
Nu, więc co najlepiej zrobić. Albo lekarz i wizyta u ortopedy albo sam by odciągnął, albo idziesz na SOR, mówisz że raczej płyn i bardzo boli, oni robią rentgen czy usg czy co tam i sprawdzają co to.
Chyba że miałaś wcześniej taki przypadek, to tak jak wcześniej mówiłem, idziesz na Sor nawet teraz i vuala, wracasz nowonarodzona

"It's not about how good you play. It's about how good you look on a stage"
-
- Rozgrzewający Się
Mam pytanie. Nic nie boli. Ale uczucie jakby krótkiego ścięgna pod kolanem. Po rozgrzaniu w bieganiu ok. objaw pojawił się po grze w siatkówkę. Nie boli ale martwi. Czy to naderwane ścięgno, coś ze smarowaniem czy jeszcze inne dziadostwo?
- MarcusPower
- Zaprawiony W Bojach