kalenji200

valdi100
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 1godz.10min.
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam

Ponieważ moje buty asict nie dawno zakupione jakoś mi nie podchodzą czuję dyskonfort, chciałbym moje stare ale bardzo sprawdzone niezawodne ekideny 50 zamienic na ekiden 200 co o tym myślicie. Robię około 40km tygodniowo po przeważnie asfalt.
PKO
Dybkos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Skoro są sprawdzone i niezawodne to wg mnie nie ma sensu zmieniać, ja bym został przy ekidenach 50.
Mar.co
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Główną zaletą i powodem, że Ekideny 50 są takie dobre i chwalone jest m.in. ich waga. Ekiden 200 waży prawie 340gr czyli różnica jest bardzo duża. Ja bym nie ryzykował.
valdi100
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

A które ekideny są jeszcze lekkie ,porównywalne do ekiden 50
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

żadne. 50 są najlżejsze. Nic nie zmieniaj.
trochę cięższe są 75. Ale mają dokładnie taką samą podeszwę i trochę grubszą cholewkę za to cena prawie 100 zł. bez sensu
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
valdi100
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ponoć ekiden 100 jest tylko troszkę cięższy ale ma tam jakąś amortyzację , a trochę mi na niej zależy,może ten model wybrać?
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Sam napisałeś o 50 - niezawodne i sprawdzone więc po co chcesz kupować but droższy, cięższy i bardziej amortyzowany? Sm sobie trochę zaprzeczasz.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
valdi100
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Doskonale ciebie rozumiem ,może trochę marudzę ale , jeżeli mam wydać więcej na but z amortyzacją a moje kolana raczej tego potrzebują to nie mam wyboru ponoć dużo cięższe nie są a na Ekideny raczej nikt się nie żali, więc myślę że będą tak wygodne jak E50.
Ze wzgląd na moje kolana kupiłem Asics Virade6 i poprostu kicha po 4 km. bolą mnie 3i4 polec buty nie są za małe w środku też nie ma niespodzianek pozostaje kubeł i tyle.
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

a nie sądzisz, że taniej i efektywniej byłoby dla Ciebie popracować nad techniką biegu niż pakować się w coraz to bardziej amortyzowane obuwie? :)
kolana podziękują, kręgosłup także a i portfel pewnie będzie rad ;)
michal_krk
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam,
Nie chciałem zakładać nowego tematu dlatego pisze w tym, otóż jesten zainteresowany kupnem owych butów, co o nich sądzicie? Duża różnica jest między nimi a ekidenami 100? Biegał/biega ktos w nich? Wytrzymają mój ciężar?

Biegam ok 3 razy w tyg, na dystansach ok10-12km, waże 85kg, ale w niedługim czasie może być 88-90kg, stopa najpewniej neutralna, bieg raczej ciężki.

Pozdrawiam
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ