Runner161 pisze:Ale mam przez to rozumieć że jeśli mój rozmiar stopy to 45 to but startowy ma też być 45? Jeśli będę biegł połówkę lub nawet 10km, temperatura 25+ to pokalecze stopy. Mi chodziło o to czy ten model jest wąski, np. mam asics gel pulse 4 i adizero XT3, ten pierwszy jest duzo szerszy niż ten drugi. Startówke mam zamiar kupić jednak 0.5cm wiekszą ale chciałbym żeby but był dopasowany, WĄSKI.
rozumiem, iż nie jesteś w stanie tego buta kupić po przymiarce w sklepie stacjonarnym -
niestety, w takim razie będziesz uczestniczył w pewnego rodzaju loterii;)
mam wcześniejszy model Hyperspeed (bodaj 3) i całkiem pokaźny zestaw innych biegowych butków Asicsa, wszystkie w tym samym rozmiarze metrycznym , żadnych "naddatków" nie stosuję, długość wyjmowanej wkładki zawsze jest większa od długości stopy wyrażonej w cm (pomiar między ekierkami) o ok. 5-10mm, wszystkie butki, jak się to mówi, pasują, niemniej, nic nie zastąpi osobistej, dokładnej przymiarki przed zakupem - wg mnie tak zwane "kopyto" (teoretyczny wzorzec stopy) jest zmienne w zależności od modelu. Owe Hyperspeedy są zdecydowanie najciaśniejsze, lub jak kto woli: najlepiej dopasowane:)
A w ogóle, to mam wrażenie, iż Asics produkuje coraz ciaśniejsze butki - wrażenie wynikające z używanie kolejnych generacji modelu Speed Star.
O ile pamiętam, linia Tarther pierwotnie była przeznaczona wyłącznie na rynek rodzimy, więc i "kopyto" może być odmienne od europejskiego - miałem kiedyś w rękach, ładny bucik, ale chyba nie mierzyłem.