Bieganie po asfalcie, początki (Faas 500, Lunarglide 3+,...)

Awatar użytkownika
pil
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:42:40
Życiówka w maratonie: 03:29:57
Kontakt:

Nieprzeczytany post

wszystkie podane przez ciebie buty są ok - lunarglidy są po prostu uniwersalne - na pewno bez problemów przygotujesz się w nich do maratonu, w mniej amortyzowanych może być różnie..

jeśli nie możesz się zdecydować to weź "bezpieczniejszą" opcje tj. lunarglidy - jak się wkręcisz w bieganie to i tak w przeciągu roku pewnie kupisz drugą parę ;)

jest jeszcze jedna opcja, wspomniane ekideny 50 z decatholnu za ok. 50zł które też są ok - nie wydasz dużo, a przynajmniej po 400-500km będziesz wiedział czego oczekujesz od butów do biegania..
Obrazek
http://www.lastfm.pl/user/pil00
PKO
pegaz_mk
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

faasy 500 osobiście nabyłem w Gdańsku za 160 zł w fashion house (cena na metce była 220, więc wzięli mnie z zaskoczenia :) )
Ibron
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

W końcu wyrwałem Volty33 ostatnia para za 199zl :D. Wydaje mi się, że powinny być ok. Marketingowo są do biegania naturalnego, ale amortyzacja wydaje sie calkiem niezła.

Zastanawia mnie tylko czy będą dobre na moją pronującą prawą stopę, która często pobolewa w środkowej częśći (sklepienie ?).
Swoją drogą ta stopa często mnie boli, gdy np. przebiegnę sie dalej w zwykłych butach i jestem ciekaw czy to ma zwiazek wlasnie z ta pronacja (ktora mam tylko w tej jednej wedlug sklepu biegacza). Jak macie jakieś zdanie na ten temat to moge je jeszcze oddac, bo sa dla stopy neutralnej?

Jaka jest Wasza opinia?
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ