Jakie wrażenia po półmaratonie Warszawskim 2013

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
hatek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:48
Życiówka w maratonie: 3:28:01

Nieprzeczytany post

tombzd74 pisze:
Adam Klein pisze:Sugeruję najpierw się ...............................
I jeszcze jedno. Skoro FMW potrafi zrobić połówkę przed OWM, to może organizatorzy OWM odwdzięczą się tym samym przed MW??? :-).

Pozdrawiam
T

Ptaszki ćwierkają, że jest taka możliwość.
OPMW w pierwszej połowie września byłby rewelacyjnym pomysłem.
Prawdopodobnie jestem Laską Kabacką.
Na pewno należę do Afterrunners.
Biegam dla własnej przyjemności.

W treningu skupiam się na bogatej, różnorodnej diecie, odpoczynku i poszukiwaniu czasu na chwilę biegu. Do 3:30 w maratonie to wystarczy.
PKO
kwadrat3000
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Moim zdaniem najgorsza impreza, w której biegłem, a były to w Warszawie 3 półmaratony, maraton i trzy 10km.

Po pierwsze, samochód zaparkowałem o 9, jak się okazało później było to na trasie biegu :O. Chcąc wyjechać musiałem czekać na lukę wśród biegaczy, co było niekomfortowe zarówno dla mnie jak i dla nich. Od samego rana droga to powinna być nieprzejezdna.

Po drugie, beznadziejna koszulka. O ile motyw jest ciekawey to kolor już nie. Rok temu granatowa koszulka była super, do dzisiaj chętnie w niej chodzę. Czerwona koszulka z maratonu była słaba, ale teraz jest jeszcze gorzej.

Po trzecie, na mecie robiło się wąskie gardło i żeby przejść potrzebowałem 10 minut. Jaka była pogoda wiemy wszyscy.

Po czwarte, motyw medalu jest prawie identyczny jak dwa lata temu. Może szczegół, ale kolejny mały kamyczek do ogródka.

Po piąte, chciałbym żeby za rok trasa była trochę bardziej zróżnicowana. Można by pomyśleć o biegu na dwa mosty jak dwa lata temu, a następnie zahaczeniu trochę Pragi.

Edit: A i po szóste bardzo ważne. Przed samą metą zatrudnili jakichś dziadków, którzy z milicyjnym zacięciem sprawdzali kto ma numerek. To było żenujące. Co sobie mieli pomyśleć obcokrajowcy, którzy nic nie rozumiejąc zostali zaatakowani przez takiego dziadzię, krzyczącego "A GDZIE NUMER?".
Ostatnio zmieniony 25 mar 2013, 16:12 przez kwadrat3000, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Sylw3g
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:56
Życiówka w maratonie: 2:57:46

Nieprzeczytany post

Chce się ktoś cofnąć do soboty :P?

FILMIK - Migawka z EXPO
Ostatnio zmieniony 27 mar 2013, 16:46 przez Sylw3g, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek
BLOG | KOMENTARZE
5KM-17:19 10KM-35:56 15KM-55:18 (M.Czas) 21.1KM-1:18:41 42.2KM-2:57:46
SonnyCrockett
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

kwadrat3000 pisze:
Po pierwsze, samochód zaparkowałem o 9, jak się okazało później było to na trasie biegu :O. Chcąc wyjechać musiałem czekać na lukę wśród biegaczy, co było niekomfortowe zarówno dla mnie jak i dla nich. Od samego rana droga to powinna być nieprzejezdna.

Wiesz co, nie ośmieszałbyś się.
Będą uczestnikiem biegu zaparkowałeś auto na jego trasie ??!!!
O kur.... niezły absurd.
Rozumiem, gdybyś był osobą, która z biegiem nie ma nic wspólnego, to jeszcze byłoby zrozumiałe.
A może chciałeś nas tu wszystkich rozbawić swoim kosztem. Jak tak to ok. :)
Ostatnio zmieniony 25 mar 2013, 16:30 przez SonnyCrockett, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
radslo1
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:53
Życiówka w maratonie: 3:21:47

Nieprzeczytany post

kwadrat3000 pisze:Moim zdaniem najgorsza impreza, w której biegłem, a były to w Warszawie 3 półmaratony, maraton i trzy 10km.

Po drugie, beznadziejna koszulka. O ile motyw jest ciekawey to kolor już nie. Rok temu granatowa koszulka była super, do dzisiaj chętnie w niej chodzę. Czerwona koszulka z maratonu była słaba, ale teraz jest jeszcze gorzej.

Po trzecie, na mecie robiło się wąskie gardło i żeby przejść potrzebowałem 10 minut. Jaka była pogoda wiemy wszyscy.

Po czwarte, motyw medalu jest prawie identyczny jak dwa lata temu. Może szczegół, ale kolejny mały kamyczek do ogródka.

Po piąte, chciałbym żeby za rok trasa była trochę bardziej zróżnicowana. Można by pomyśleć o biegu na dwa mosty jak dwa lata temu, a następnie zahaczeniu trochę Pragi.

Edit: A i po szóste bardzo ważne. Przed samą metą zatrudnili jakichś dziadków, którzy z milicyjnym zacięciem sprawdzali kto ma numerek. To było żenujące. Co sobie mieli pomyśleć obcokrajowcy, którzy nic nie rozumiejąc zostali zaatakowani przez takiego dziadzię, krzyczącego "A GDZIE NUMER?".
No to niewiele Ci potrzeba żeby uznać imprezę za najgorszą w jakiej brałeś udział.

To dranie Ci Organizatorzy :). Zmienili trasę po godzinie 9-tej czy też była znana od kilku miesięcy? Po co tam parkowałeś? A jak już zaparkowałeś, to trzeba było poczekać aż bieg się skończy, a nie narzekać na dyskomfort Twój, i o zgrozo, innych biegaczy. Uszanuj innych jak biegną jeśli sam nie stosujesz się do tego o czym trąbiono od kilku dni.
Co do narzekań na medal, koszulkę to się nie odniosę bo to kwestia gustu no i dla mnie marginalna sprawa. Mnie się podobają.
Co do trasy to jak zrobią przez dwa mosty to może być więcej podbiegów bo przecież na ten most trzeba wbiec. Mnie trasa odpowiadała.
pawikr
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kwadrat3000 pisze:Moim zdaniem najgorsza impreza, w której biegłem, .....
może dystans nie pasował ?
kwadrat3000 pisze:Chcąc wyjechać musiałem czekać na lukę wśród biegaczy
A jakbyś się czuł, gdyby przed ciebie, biegnącego, wyjechał samochód ?
Albo jechał za tobą - biegaczem ?
Nie sądzisz, że w ten sposób sam powodujesz, że impreza jest "najgorsza" ?
kwadrat3000
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

sorry, ale godzinę przed startem trasa powinna być oznaczona zwłaszcza 400 m przed miasteczkiem, gdzie wiadomo, że samochody będą sie ustawiać. poza tym nikomu nie przeszkodziłem w biegu. mam szacunek do biegnących ludzi, zwłaszcza że jestem jednym z nich, więc stałem dobre kilkanaście minut, aby być pewnym, że nikomu nie przeszkodzę, więc skończcie ujadać.
vder
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Sylw3g pisze:Chce się ktoś cofnąć do soboty :P?

FILMIK - Migawka z EXPO

ale to expo to jednak dość słabe było - stanowczo za ciasno.
urbanek18
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 38.11

Nieprzeczytany post

Wrażenia? Naprawdę super. Serdecznie podziękowania dla Pana Grześka i Piotra "zająców" na 1.35 obok których biegłem przez cały dystans. No prawie, bo po 17 km urwałem się - rezultat netto 1.32.19. Myśl po wbiegnięciu na metę, była jedna. Czemu nie atakowałem 1.30, ale cóż następnym razem. Bo rezerwy są i to duże. DZIĘKI WSZYSTKIM ZA UDZIAŁ I DO ZOBACZENIA NASTĘPNYM RAZEM :)
1500m 4.30
7500m 27.20
21097,5 m 1.29.23
Awatar użytkownika
rusolis
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Również wyniosłem pozytywne wrażenia. Mimo drobnych uchybień, bieg zorganizowany bardzo profesjonalnie. Kibice dopisali mimo mrozu. Życiówka padła. Czego chcieć więcej :hejhej:
Awatar użytkownika
malvina-pe.pl
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 00:46:40
Życiówka w maratonie: 03:55:47
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jeśli ktoś byłby zainteresowany subiektywną relacją debiutantki, zapraszam :)

http://www.malvina-pe.pl/post/68-8-polm ... biektywnie
Awatar użytkownika
illus
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 00:38:31
Życiówka w maratonie: 03:16:35

Nieprzeczytany post

Również mam bardzo miłe wrażenia po imprezie, zresztą jak po każdej organizowanej przez fundację MW

do minusów zaliczyłbym :
- zimny posiłek ( mogli załatwić jakąś kuchnie polową z ciepłą zupką)
- troszkę zbyt ciasną metę ( szczególnie, iż organizator spodziewał się rekordowej frekwencji)

do plusów :
ogólny poziom organizacji, oznaczenie km, punkty odżywiani, cała ta 'magiczna' otoczka,
na plus również ogrzewane przebieralnie(choć z drugiej strony myślę, iż przy takich warunkach powinien być to standard).

co do koszulki - a dokładnie jej koloru to nie mam zastrzeżeń - mi się i kolor i motyw podoba.
Maszeruj albo Giń!
Obrazek
Awatar użytkownika
Gife
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:04
Życiówka w maratonie: 2:42:10
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nieźle, a teraz wróć po wiatrówkę :wrrwrr: :hahaha:
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
Scipio
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 44:03

Nieprzeczytany post

Moje wrażenia z poprzedniego roku są trochę lepsze (miasteczko pod Stadionem Narodowym- większa przestrzeń, ciepła zupka, moc masażystów), ale ogólnie i w tym było b. pozytywnie:
duża frekwencja,
świetna pogoda,
dobra trasa (poza małym szczegółem - obiegnięciem Teatru Narodowego),
dużo przyjaznych kibiców.

Poza tym trudno na początku nie biec w tłumie, ale zawsze tak będzie i nie ma co się nastawiać na swobodny bieg od 1 kilometra.
10km: 44 min; HM: 93 min
Awatar użytkownika
rusolis
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Do minusów zaliczyłbym jeszcze Kurzajewskiego :hahaha:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ