Jakie wrażenia po półmaratonie Warszawskim 2013

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
arttrick
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 49:25
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

"Odbieranie powera z ciężarówki jaki chłopi żyto po wojnie..."

Te ciężarowki były z jakiegoś niemieckiego demobilu.
Malunki na pierwszej sugerowały, że w środku jest piwo...
Już czułem ten smak na języku :) Niestety, gdy podszedłem bliźej
spotkało mnie jedyne tego dnia rozczarowanie ;)
PKO
Awatar użytkownika
xrazowy
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 35:20
Życiówka w maratonie: 2:53
Kontakt:

Nieprzeczytany post

lukizpaska pisze: A z innej beczki - podejście portalu do PW jest naprawdę słabe. Jako czytelnik mam głęboko w poważaniu czy jesteście patronem medialnym OWM czy PW, za to oczekuję, że największy półmaraton jaki miał do tej pory miesjce w tym kraju będzie relacjonowany przed/w trakcie/po odpowiednio do swej wielkości. I tyle.
A ja oczekuję, że będziesz miał w lodówce, 2kg selera, 5l mleka, 20 browarów, kilko pieczarek i 6 pęczków rzodkiewki!

Rozumiem, że może się cos podobać albo nie, ale skąd pomysł, że możesz rościsz sobie prawa do decydowania o tym jaki materiał i w jaki sposób ma się tu zamieszczać?
Ostatnio zmieniony 25 mar 2013, 14:08 przez xrazowy, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
kaminiak_wawa
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 44:26
Życiówka w maratonie: 3:50

Nieprzeczytany post

Jako peace na 1:55 - dodam spraw kilka...
na starcie widziałem ,że na prawej nitce grupa na 1:50 jeszcze nie poleciała a "nas" pewien znany dziennikarz-maratończyk (który nomen omen stał na podwyższeniu i widział chyba baloniki i tablice ) wypuścił - niestety - nie było opcji aby powstrzymać rzekę napierających z tyłu biegaczy
po 2 - faktycznie Nowy Świat - wąsko było.. ostro musiałem walczyć aby trzymać przyzwoite tempo, ale nie odbyło się bez licznych "łokci" od innych biegaczy - pewnie przy normalnym starcie byłoby zdecydowanie płynniej odcinku NŚ + Krakowskie
po 3 mata na 5km - faktycznie pomyłka, sam dostrzegłem ją kilka metrów przed - zdążyłem w ostatniej chwili krzykiem "nastawić" grupę na właściwe tory
po 4 - "ochrona" na 20km szukająca "tych" bez numerów - łobuzy i bydlaki, sam widziałem jak "na ostro" zdjęli jednego biegacza ( numer miał na kurtce-a tą zdjął podczas biegu i przewiązał w pasie )
po 5 - organizacja mety nie do końca udana , brakowało tam metrów i 5 osób zaplątanych w medale to zdecydowanie zbyt mało w masie 1:45-2:05
po 6 - przegoniliśmy zimę :) dzisiaj piękna wiosna w Warszawie :)
Awatar użytkownika
1vivaldi
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: 3:57:46

Nieprzeczytany post

Generalnie zgadzam sie z przedmowcami. Wielkie gratulacje dla organizatorow. Bylo zdecydowanie lepiej niz przed rokiem lub dwoma latami. Nie zgodze sie tylko z jedna opinia - ja sie bardzo cieszylem z weganskiego makaronu. Wreszcie moglem cos zjesc po biegu. A goraca byla przeciez herbata.
Awatar użytkownika
Raptor
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 1:03

Nieprzeczytany post

Co do mety, to pomijając wąskie gardło zaraz za to oznaczona była dobrze :p Zresztą, przed biegiem jak ktoś był na strefie to przecież ciężko było jej nie zauważyć.

Mały chaos przy starcie i nagłośnienie tylko na pierwsze rzędy... to trochę kołowało.
Pogoda odstraszyła też gapiów...
Albo na starówce babcie z palmami w dłoniach, czyhające na odrobinę prześwitu w celu przebiegnięcia na drugą stronę... z tego co widziałem niektórym trochę poprzeszkadzali ;)
A i kilkoro ludków na rolkach mnie wyprzedziło ale potem zniknęli więc ich chyba ktoś zdjął z trasy.

Ogółem mi biegło się super, pomimo małych niedogodności :p
Awatar użytkownika
lukizpaska
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 44:53
Życiówka w maratonie: 4:25:xx

Nieprzeczytany post

xrazowy pisze:
lukizpaska pisze: A z innej beczki - podejście portalu do PW jest naprawdę słabe. Jako czytelnik mam głęboko w poważaniu czy jesteście patronem medialnym OWM czy PW, za to oczekuję, że największy półmaraton jaki miał do tej pory miesjce w tym kraju będzie relacjonowany przed/w trakcie/po odpowiednio do swej wielkości. I tyle.
A ja oczekuję, że będziesz miał w lodówce, 2kg selera, 5l mleka, 20 browarów, kilko pieczarek i 6 pęczków rzodkiewki!

Rozumiem, że może się cos podobać albo nie, ale skąd pomysł, że możesz rościsz sobie prawa do decydowania o tym jaki materiał i w jaki sposób ma się tu zamieszczać?
Nie ma powodu stosować aż takiego sarkazmu.

poprzedziłem swoją wypowiedź zwrotem "jako czytelnik" - jestem (tak jak zapewne i Ty) czytelnikiem vel klientem tego portalu i w związku z tym mogę wyrażać swoje oczekiwania, bo tylko w ten sposób jestem w stanie wpłynąć na jego treść w przyszłości.

Jak to się ma do powodu, dla którego możesz oczekiwać jakiejkolwiek zawartości mojej lodówki, nie do końca potrafię zrozumieć.
warszawsky
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 01:02:40

Nieprzeczytany post

xrazowy pisze:

Zdecydowanie popieram. To, że "jaramy się" tematem półmaratonu, bo ukończyliśmy ten bieg często z życiówkami, nie jest powodem by od bieganie.pl oczekiwac, że o niczym innym pisać nie będą. Z obowiązku się wywiązali i starczy. Mimo wszystko ważniejszym tematem weekendowym było przełajowe bieganie w Bydgoszczy.

A co do biegu, to tak jak większość napisała start ok, trasa też ok (poza ostatnim km, gdzie organizator nie zabezpieczył własciwie trasy przed samochodami i tymi, którzy wcześniej ukończyli bieg), meta niestety słabo, brakowało miejsca, brakowało wolonatriuszy i brakowało miejsca dla wolontariuszy (gdyby było ich więcej), że o zimnych kluchach nie wspomnę. Ogólnie oceniam pozytywnie, z kazdym rokiem jest poprawa, ale trzeba dalej pracować. W końcu ten sie nie myli i nie zalicza wpadek, kto nic nie robi.

A co do takich tematów jak kolor koszulek, to powiem tylko, że o gustach się nie rozmawia. Ja np. bardziej wolę kolory wyraziste, a czerwony kolor to mój ulubiony. Poza tym wiekszą pociechę mam z tzw koszulek techniczno-technologicznych niż z chińskiej bawełny. :)
Awatar użytkownika
harti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

warszawsky pisze: Poza tym wiekszą pociechę mam z tzw koszulek techniczno-technologicznych niż z chińskiej bawełny. :)
a te techniczne to niby jakiej proweniencji? nie chińskiej?
koszulki traktuje jako pamiątkowy bonus, i wolę żeby było tak jak robili kiedyś.. koszulka męska (inny kolor) i koszulka żeńska (inny).. i tyle..
Awatar użytkownika
PanTalon
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 45:36
Życiówka w maratonie: 03:58

Nieprzeczytany post

[quote="kaminiak_wawa"]Jako peace na 1:55 - dodam spraw kilka...
na starcie widziałem ,że na prawej nitce grupa na 1:50 jeszcze nie poleciała a "nas" pewien znany dziennikarz-maratończyk (który nomen omen stał na podwyższeniu i widział chyba baloniki i tablice ) wypuścił - niestety - nie było

oooooooo to ja biegłem w Twojej grupie :hej: . Ale naliczyłem aż 3 zająców. Trzymałem się środkowego ale później nie wytrzymałem i wyprzedziłem. Fajnie się biegło dzięki
Awatar użytkownika
xrazowy
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

lukizpaska pisze: Nie ma powodu stosować aż takiego sarkazmu.

poprzedziłem swoją wypowiedź zwrotem "jako czytelnik" - jestem (tak jak zapewne i Ty) czytelnikiem vel klientem tego portalu i w związku z tym mogę wyrażać swoje oczekiwania, bo tylko w ten sposób jestem w stanie wpłynąć na jego treść w przyszłości.

Jak to się ma do powodu, dla którego możesz oczekiwać jakiejkolwiek zawartości mojej lodówki, nie do końca potrafię zrozumieć.
Ja to widzę tak:
Klientem byłbyś gdybyś zapłacił za jakiś towar/usługę, żebyś przynajmniej zapłacił za dostęp do treści. Tymczasem ktoś poświęca masę czasu i pracy tylko po to żebyś Ty mógł coś dostać za darmo, a Ty tymczasem czujesz się jak panisko i prezentujesz roszczeniową postawę.

stąd moje porównanie.
Awatar użytkownika
rusolis
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Przy tej ilości reklam w serwisie ciężko powiedzieć że ktoś coś dostaje za darmo.
SonnyCrockett
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

kaminiak_wawa pisze: po 4 - "ochrona" na 20km szukająca "tych" bez numerów - łobuzy i bydlaki, sam widziałem jak "na ostro" zdjęli jednego biegacza ( numer miał na kurtce-a tą zdjął podczas biegu i przewiązał w pasie )
O właśnie o co chodziło z tymi kolesiami ?
Sam widziałem jak krzyczeli do kogoś obok mnie coś o numerku. Byłem już lekko zaćmiony i nie bardzo wiedziałem o co chodzi.
Oni ściągali z trasy ludzi bez numerków? Czegoś takiego jeszcze nie widziałem.
przyszły maratończyk
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 51:52
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Kilka miesięcy temu rozpocząłem Misję Połówka. Taka robocza nazwa wymyślonego na szybko i bez odpowiedniego przemyślenia ukończenia Półmaratonu Warszawskiego. Planowałem przebiec i…przebiegłem! A działo się tyle, że nawet nie wiem od czego zacząć. No bo to, że się udało widać już po tytule. A jak było? Jednym słowem WSPANIALE, a o szczegółach w linku na moim blogu. O tutaj - http://www.szuranie.pl/misja-ukonczona/
zapraszam na bloga (zwykłego): www.szuranie.pl

BLOG na forum bieganie.pl:: TUTAJ
zapraszam do komentowania: TUTAJ

szuranie.pl na Facebooku: TUTAJ
Obrazek
Awatar użytkownika
xrazowy
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

cikawostka taka drobna:
pkt regulaminu PW:
"XI. POSTANOWIENIA KOŃCOWE

1. Podczas biegu wszyscy zawodnicy muszą mieć numery startowe przymocowane do przedniej części koszulek sportowych. Zasłanianie numeru startowego w części lub w całości lub jego modyfikacja (obcinanie, zaginanie, itp.) jest zabroniona pod karą dyskwalifikacji."

jest podstawą do dyskwalifikacji zwycięzcy:

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/ ... 6665_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/ ... 4146_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/ ... 5411_n.jpg
artworr
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 39:17
Życiówka w maratonie: 3:12:22

Nieprzeczytany post

Po pierwsze gratulacje dla wszystkich!
rusolis pisze:Przy tej ilości reklam w serwisie ciężko powiedzieć że ktoś coś dostaje za darmo.
Bardzo łatwo tak powiedzieć, bo przecież nie płacimy za to. A kto każe klikać na reklamy?
Do. Or do not, There is no try.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ