Buty na wiosnę-lato - coś z nowości
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam Was,
chciałbym zapytać jakie buty treningowe lub treningowo-startowe polecacie na wiosnę-lato. Chodzi mi głównie o modele z ostatnich 12 miesięcy z dobrą amortyzacją. Budżet:300-500 zł.
Wzrost/waga: 182 cm/80kg
Stopa: neutralna/supinująca
chciałbym zapytać jakie buty treningowe lub treningowo-startowe polecacie na wiosnę-lato. Chodzi mi głównie o modele z ostatnich 12 miesięcy z dobrą amortyzacją. Budżet:300-500 zł.
Wzrost/waga: 182 cm/80kg
Stopa: neutralna/supinująca
- mungo
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 3:23:50
- Kontakt:
adidas energy boost
a tak na powaznie to wychodza/wyszly wlasnie pumy faas 500 po liftingu. Poprzednik bardzo chwalony. Moze asics 33 volt,ale kolega z forum mial problemy z gwarancja w tyxh butach. Nie wiem czy to czestszy przypadek
Edit: w marcowym runners world jest przeglad nowosci rynkowych. Kilka fajnie zapowiadajacych sie modeli pokazali

Edit: w marcowym runners world jest przeglad nowosci rynkowych. Kilka fajnie zapowiadajacych sie modeli pokazali
-
- Wyga
Adidas Energy Boost na razie odpada ze wzgledu na cenę. Puma Faas - dobra cena ale jakos nie mam przekonania do tej firmy. Co do Asics Volt 33 to rozważam tą ofertę ale nie znalazłem innego sklepu prócz Intersport gdzie w PL mozna je nabyc.
- szymcu
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:51
Ja polecam Nike Pegasusy 29. Wagę mam podobną (78) wzrost ten sam. Buty mają super amortyzację. Wcześniej miałem problemy z ITBS-em teraz jak na razie wszystko ok.
-
- Wyga
Nike Air Pegasus +29 Shield - mam takie buty od grudnia. Na razie ze wzgledu na pogodę oszczędnie w nich biegam ale są to niezwykle wygodne i porządne buty. Własnie szukam jakiegos "bucianego" towarzysza dla tych Najk. Zimą biegam tylko w Nike Lite-X - dość siermiężne ale na taka pogodę szkoda lepszych butów.
-
- Zaprawiony W Bojach
Nie wiem, skąd jesteś, ale w outlecie Factory w Ursusie (Warszawa) widziałem je całkiem niedawno.Modeno pisze:Adidas Energy Boost na razie odpada ze wzgledu na cenę. Puma Faas - dobra cena ale jakos nie mam przekonania do tej firmy. Co do Asics Volt 33 to rozważam tą ofertę ale nie znalazłem innego sklepu prócz Intersport gdzie w PL mozna je nabyc.
- WojtekM
- Zaprawiony W Bojach
to po co masz buty z shieldem jak nie do biegania podczas "brzydkiej" pogody?Modeno pisze:Nike Air Pegasus +29 Shield - mam takie buty od grudnia. Na razie ze wzgledu na pogodę oszczędnie w nich biegam ale są to niezwykle wygodne i porządne buty. Własnie szukam jakiegos "bucianego" towarzysza dla tych Najk. Zimą biegam tylko w Nike Lite-X - dość siermiężne ale na taka pogodę szkoda lepszych butów.
latem będziesz w nich biegał, czy co?
Go Hard Or Go Home
-
- Wyga
Wydaje mi się, że ten Shield to chwyt marketingowy. Możliwe, że są bardziej wodoszczelne od zwykłych Najków ale nie znaczy to, że gwarantują pełną szczelność np. podczas deszczu.WojtekM pisze:to po co masz buty z shieldem jak nie do biegania podczas "brzydkiej" pogody?Modeno pisze:Nike Air Pegasus +29 Shield - mam takie buty od grudnia. Na razie ze wzgledu na pogodę oszczędnie w nich biegam ale są to niezwykle wygodne i porządne buty. Własnie szukam jakiegos "bucianego" towarzysza dla tych Najk. Zimą biegam tylko w Nike Lite-X - dość siermiężne ale na taka pogodę szkoda lepszych butów.
- WojtekM
- Zaprawiony W Bojach
pełną wodoszczelność to masz w kaloszu. latem szkoda grzać się w tym bucie. on jest na mokrą breję i kałuże.Modeno pisze:Wydaje mi się, że ten Shield to chwyt marketingowy. Możliwe, że są bardziej wodoszczelne od zwykłych Najków ale nie znaczy to, że gwarantują pełną szczelność np. podczas deszczu.WojtekM pisze:to po co masz buty z shieldem jak nie do biegania podczas "brzydkiej" pogody?Modeno pisze:Nike Air Pegasus +29 Shield - mam takie buty od grudnia. Na razie ze wzgledu na pogodę oszczędnie w nich biegam ale są to niezwykle wygodne i porządne buty. Własnie szukam jakiegos "bucianego" towarzysza dla tych Najk. Zimą biegam tylko w Nike Lite-X - dość siermiężne ale na taka pogodę szkoda lepszych butów.
Go Hard Or Go Home
- Bylon
- Zaprawiony W Bojach
Obiło mi się o uszy (może źle zinterpretowałem), że nowe Faasy 500 mają już usztywniony zapiętek. Jeśli to prawda, Puma robi duży krok w tył - coś, czego bardzo się obawiałem.
Na rynku hi-fi audio głośna aktualnie jest sprawa firmy, która zrobiła fenomenalne kolumny głośnikowe w fenomenalnej cenie - coś wcześniej niespotykanego lub spotykanego niezmiernie rzadko. Później wypuściła ten sam model, tylko "lepszy, nowszy, wspanialszy" - ver. 2.0. Co się okazało? Głośniki zamiast robionych w legendarnej firmie (jak to było w pierwszym modelu) - no-name'y. Dźwięk - kaszana. Cena - nieadekwatna!
Jeśli Puma faktycznie wprowadza usztywnienia itp., trochę mi się kojarzy z sytuacją z rynku audio - zrobić świetny produkt, po czym wprowadzić nowy, lepszy, i jechać wyłącznie na reputacji zdobytej przy pierwszym. A przecież Faasy miały być butami dającymi stopie wolność...
(Czekam na potwierdzenie bądź zaprzeczenie informacji dot. usztywnień w Faasach 500 2.0).
Na rynku hi-fi audio głośna aktualnie jest sprawa firmy, która zrobiła fenomenalne kolumny głośnikowe w fenomenalnej cenie - coś wcześniej niespotykanego lub spotykanego niezmiernie rzadko. Później wypuściła ten sam model, tylko "lepszy, nowszy, wspanialszy" - ver. 2.0. Co się okazało? Głośniki zamiast robionych w legendarnej firmie (jak to było w pierwszym modelu) - no-name'y. Dźwięk - kaszana. Cena - nieadekwatna!
Jeśli Puma faktycznie wprowadza usztywnienia itp., trochę mi się kojarzy z sytuacją z rynku audio - zrobić świetny produkt, po czym wprowadzić nowy, lepszy, i jechać wyłącznie na reputacji zdobytej przy pierwszym. A przecież Faasy miały być butami dającymi stopie wolność...
(Czekam na potwierdzenie bądź zaprzeczenie informacji dot. usztywnień w Faasach 500 2.0).

"Silikon nad kolanami zapobiega ślizganiu się rąk podczas wspinania się" - patrzcie no, jakie cuda teraz produkują!
- mungo
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 3:23:50
- Kontakt:
Energy boosty w outlecie? Dziwna sprawa biorac pod uwage kampanie adidasa dot.tych butow. Nie wiem jak z innymi modelami serii 33 asicsa ale na model charge/volt to wylacznosc w Polsce ma jedynie intersport niestety.
-
- Zaprawiony W Bojach
Coś ci się pokęciło wydaje mi sięmungo pisze:Energy boosty w outlecie? Dziwna sprawa biorac pod uwage kampanie adidasa dot.tych butow. Nie wiem jak z innymi modelami serii 33 asicsa ale na model charge/volt to wylacznosc w Polsce ma jedynie intersport niestety.

Energy boost to adidas, volt to asics. Chyba dwie różne firmy jak do tej pory.
Obydwie mają stoiska firmowe w outlecie.
- CitySport_com_pl
- Dyskutant
Dlaczego dziwna sprawa z tym,ze mają stoisko w outlecie? Pamiętajmy,że nie każda kampania danego modelu obuwia prowadzona przez fiirmę byłą skuteczna,a w praktyce też wiele brakuje im do tego aby nazwać je w pełni profesjonalnymi. Przynajmniej moim zdaniem.
City Sport to nowoczesna, szybko rozwijająca się sieć salonów i outletów z markową odzieżą i obuwiem sportowym w przystępnych, atrakcyjnych cenach. To również pierwszy w pełni profesjonalny sklep internetowy www.citysport.com.pl
-
- Zaprawiony W Bojach
nie to dziwne, że stoisko w outlecie.CitySport_com_pl pisze:Dlaczego dziwna sprawa z tym,ze mają stoisko w outlecie?....
Ja zrozumiałem, że mungo się dziwi, że buty są w outlecie skoro tylko Intersport ma wyłączność na te buty.
A Intersportu w outlecie nie ma.