Komentarz do artykułu Recenzja porównawcza pięciu modeli butów lekkich
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
A jak w porównaniu z Faas 300 wypada Faas 250?
Czy pierwszenie wydanie Faasa 300 bardzo różni się od poprawionej wersji Faas 300 V2? Warto dopłacać?
Czy pierwszenie wydanie Faasa 300 bardzo różni się od poprawionej wersji Faas 300 V2? Warto dopłacać?
-
- Zaprawiony W Bojach
hej specjaliści 
które z tych butów z testu byłyby ok także do biegania po lesie / szutrach / błocie i nierównościach? nie chodzi mi o żadne terenowe ekstrema, ale jednak coś innego niż gładki asfalt. Mam nike free run i chciałabym coś w tym stylu, tylko nieco bardziej wytrzymałego, głównie chodzi mi o to, aby podeszwa lepiej się trzymała podłoża, bo mam wrażenie, że te nike są strasznie delikatne i nawet w aktualnych warunkach - śnieg, błoto pośniegowe boję się w nich biegać (ślizgam się). Więc czy są jakieś buty lekkie / naturalne, które byłyby przeznaczone na bardziej wymagające warunki?

które z tych butów z testu byłyby ok także do biegania po lesie / szutrach / błocie i nierównościach? nie chodzi mi o żadne terenowe ekstrema, ale jednak coś innego niż gładki asfalt. Mam nike free run i chciałabym coś w tym stylu, tylko nieco bardziej wytrzymałego, głównie chodzi mi o to, aby podeszwa lepiej się trzymała podłoża, bo mam wrażenie, że te nike są strasznie delikatne i nawet w aktualnych warunkach - śnieg, błoto pośniegowe boję się w nich biegać (ślizgam się). Więc czy są jakieś buty lekkie / naturalne, które byłyby przeznaczone na bardziej wymagające warunki?
-
- Zaprawiony W Bojach
merrell trail glove, merrell mix master, salomon s-lab sense, new balance MT10, MT00, MT110, MT1010, Saucony Kinvara Tr, Inov Trailroc 235,245,255, Columbia Ravenous Lite, Puma Faas Trail 250 i wiele innych, do wyboru, do koloru.
-
- Zaprawiony W Bojach
- herson
- Zaprawiony W Bojach
Kategorie wagowe w NB to nieporozumienie. Nie zwracaj na to w ogóle uwagi.
Ja, zaczynając biegać w MT10 i MR00, ważyłem 83-85kg i nie było to żadnym problemem.
Co do kolorystyki, akurat w MT10 jest możliwie najbardziej uniwersalna podobnie Inov-8 i seria Trailroc.
Ja, zaczynając biegać w MT10 i MR00, ważyłem 83-85kg i nie było to żadnym problemem.
Co do kolorystyki, akurat w MT10 jest możliwie najbardziej uniwersalna podobnie Inov-8 i seria Trailroc.
- Sylw3g
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35:56
- Życiówka w maratonie: 2:57:46
Wycinał no kto zapiętek w faasach 300?
Nasrali taki wysoki zapiętek, że aż przeraża. Jest niby miękki, ale co z tego.
Normalnie bym nie pytał, ale ze względu na konstrukcje tego zapiętka obawiam się, że jak go potnę, to zaraz zacznie się dziad pruć...
Nasrali taki wysoki zapiętek, że aż przeraża. Jest niby miękki, ale co z tego.
Normalnie bym nie pytał, ale ze względu na konstrukcje tego zapiętka obawiam się, że jak go potnę, to zaraz zacznie się dziad pruć...
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: tak daleko nie biega
Sylweg ja czułem zapiętek przed jednym biegiem na prawym achillesie. Tylko nieco oba odchyliłem/wygiąłem ręką do tyłu. O dziwo pomogło. Robiłem już 2 razy po 14km w nich (u mnie to prawie 1,5h) i nic, achillesy OK.
- Sylw3g
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35:56
- Życiówka w maratonie: 2:57:46
Sprawdzę.