Wąskie spodnie (nie leginsy)

Awatar użytkownika
herson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Do dzisiaj mam takie do chodzenia po domu, ale te nie są obcisłe na dole, maja po prostu zwężaną nogawkę. Poza tym, są baardzo cienkie i chronią tylko przed wzrokiem.
PKO
MarcinZG
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

herson pisze:
Piechu pisze:
mszary pisze: te dobson w przystępnej już bardziej - tylko one są takie od kolan w zwyż luźne jakieś

Dobsomy mają na wysokości kolan (a w zasadzie trochę poniżej) regulowany ściągacz, możesz je w tym miejscu bardziej lub mniej ściągnąć nadając więcej luzu.
i to najlepsza propozycja
osobiście, po tym jak rok temu nabyłem kurtkę R-90 winter, kupiłem równiez te spodnie
Stwierdzam, że poza przesiadką na buty mini, to były moje najlepsze zakupy stricte biegowe
Ja co prawda biegam w Dobsomach dopiero od kilku miesięcy, ale również ja mogę powiedzieć to jeden z lepszych zakupów jaki dokonałem.
herson pisze:Do dzisiaj mam takie do chodzenia po domu, ale te nie są obcisłe na dole, maja po prostu zwężaną nogawkę. Poza tym, są baardzo cienkie i chronią tylko przed wzrokiem.
Nie powiedziałbym, że chronią tylko przed wzrokiem. Mimo iż są bardzo cienkie, w temperaturze powyżej 0 spisują się bardzo dobrze. Jak jest chłodniej to też w nich biegam tylko wtedy są drugą warstwą. Taki zestaw używałem przy -10 i nigdy nie było mi zimno.

@mszary
Jeśli się na nie zdecydujesz to uważaj na rozmiar. Ja zazwyczaj noszę ciuchy w rozmiarze M lub L (176 wzrost 73 waga) a R90 mam S. Pan w sklepie powiedział, ze rozmiarów XL nie zamawia bo nikt by ich nie kupił. Robią je chyba na jakiś gigantów :ojoj:
Ostatnio zmieniony 13 mar 2013, 12:35 przez MarcinZG, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek
Crazyfly
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

mszary pisze:
Mar.co pisze:http://www.runnersclub.pl/product-pol-1 ... biegania-męskie-ADIDAS-ADIZERO-PANTS-TIGHT.html

http://www.runnersclub.pl/product-pol-1 ... biegania-męskie-NIKE-ELEMENT-SHIELD-PANT.html
o cur.va :orany: ale ceny...

te dobson w przystępnej już bardziej - tylko one są takie od kolan w zwyż luźne jakieś
Uzywam Dobsomow juz pare lat i naprawde sobie chwale, wcale nie sa u gory szerokie - tylko tak wygladaja
sa niesamowicie komfortowe pzdr
andrzej/gdy

1316km/2012 ( 400 km boso)
1420 km/2013( 350 km boso)
42,195 3H58' na bosaka po plazy ( 2014)
66 km B7D Krynica 9:58
65 km TUT ( Trójmiejski ULTRA Trail ) 8:41
65 km B7D Krynica 9:21
Run for Fun - Gdynia No.1
edeno
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

cześć Wszystkim!
Jestem Rafał :-) jestem tutaj nowy, w sumie nigdy nie korzystałem z forów i takich tam rozmów internetowych ale ostatnio postanowiłem że zajmę się regularnie bieganiem (oczywiście dla siebie). No może jest jeszcze w tym jakiś ukryty sekret ale mniejsza o to. Do tej pory biegałam tylko latem i to trzy razy w tygodniu. Teraz chciałbym tak przez cały rok, od miesiąca ćwiczę regularnie na siłowni i chciałbym już wyjść na zewnątrz aby sobie pobiegać, a nie tylko na bieżni. Zanim jednak to zrobię potrzebuję kupić odpowiedni strój, no i tu zaczyna się problem. Mianowicie nie wiem jaki, na co mam zwrócić uwagę i tak dalej. Wy-googlowałem ostatnio ciekawy sklep internetowy, gdzie są takie zestawy odzieży do biegania, no i co teraz? mam kupić zestaw, czy może wszystko osobno? Jaka powinna być tego cena, czy koszt 200-300zł jest ok? Będe wdzięczny za fachowe rady i sugestie :-)
Awatar użytkownika
herson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

tak sobie myślę Rafał, czy Ty przypadkiem nie jesteś julikaaa z wątku o ciekawym sklepie w Krakowie.... :usmiech:
zdecyduj się czy piszesz jako facet czy kobieta
edeno pisze:cześć Wszystkim!
Jestem Rafał :-) .... Do tej pory biegałam
HIKE
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Do ~mszary

Witam,

Ponieważ widziałeś kogoś biegającego na początku marca, to ten człowiek mógł biegać w spodniach "na biegówki", np. takich
http://www.hike.pl/meskie-spodnie-rossi ... zarne.html
Mieliśmy więcej modeli, z Craft i Odlo , ale już sprzedane.
Od klientów wiemy, że w takich spodniach które są generalnie dedykowane narty biegowe również biegają i jeżdżą na rowerze gdy jest zimno.
Takie modele mają najczęściej na przodzie materiał który chroni przed wiatrem, oraz ocieplenie, natomiast tył jest szyty z innej dzianiny która jest bardzo elastyczna.
Często też na bokach takich spodni jest panel wentylacyjny. Sumując takie spodnie to co najmniej 3-4 dzianiny o różnych właściwościach, przeszycia, zakładki, zamki.
Niestety, też nad tym bolejemy, że nie są tańsze.

Pozdrawiam
Magda
Awatar użytkownika
pepek
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

HIKE pisze:Do ~mszary

Witam,

Ponieważ widziałeś kogoś biegającego na początku marca, to ten człowiek mógł biegać w spodniach "na biegówki", np. takich
http://www.hike.pl/meskie-spodnie-rossi ... zarne.html
Mieliśmy więcej modeli, z Craft i Odlo , ale już sprzedane.
Od klientów wiemy, że w takich spodniach które są generalnie dedykowane narty biegowe również biegają i jeżdżą na rowerze gdy jest zimno.
Takie modele mają najczęściej na przodzie materiał który chroni przed wiatrem, oraz ocieplenie, natomiast tył jest szyty z innej dzianiny która jest bardzo elastyczna.
Często też na bokach takich spodni jest panel wentylacyjny. Sumując takie spodnie to co najmniej 3-4 dzianiny o różnych właściwościach, przeszycia, zakładki, zamki.
Niestety, też nad tym bolejemy, że nie są tańsze.

Pozdrawiam
Magda
Potwierdzam i polecam. Też biegam m.in. w takich spodniach tylko marki Trimtex i uważam, że są rewelacyjne zwłaszcza do biegania w chłodne i wietrzne dni.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ