rozmieszczenie punktów z wodą/izotonikami..

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
harti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

czy oni co rok muszą mnie tak wkurzać?
piszą w folderze że punkty będą co ok 4km.
na mapce w folderze są zaznaczone na 5.5km, 11, 13 i 18.. a miały być co ok 4.. potem i tak się okaże że są w innych miejscach..
jest to dla mnie ważne bo chcę mniej więcej w połowie dystansu wciągnąć żel i popić go wodą.. a nie zawsze z daleka widać czy jest punkt czy nie ma... na ostatnim maratonie i półmaratonie też były takie głupie niedokładności..
może ktoś z Was kto ma FB mógłby zapytać o to na ich stronie bo na maila oczywiście nie odpisują..
PKO
szybki123
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

na fb odpisują zawsze, 11 km to chyba połowa trasy ale mogę zapytać
chojnac
Wyga
Wyga
Życiówka w maratonie: 3:49:05

Nieprzeczytany post

harti pisze:czy oni co rok muszą mnie tak wkurzać?
piszą w folderze że punkty będą co ok 4km.
na mapce w folderze są zaznaczone na 5.5km, 11, 13 i 18.. a miały być co ok 4.. potem i tak się okaże że są w innych miejscach..
jest to dla mnie ważne bo chcę mniej więcej w połowie dystansu wciągnąć żel i popić go wodą.. a nie zawsze z daleka widać czy jest punkt czy nie ma... na ostatnim maratonie i półmaratonie też były takie głupie niedokładności..
może ktoś z Was kto ma FB mógłby zapytać o to na ich stronie bo na maila oczywiście nie odpisują..
zadałem pytanie dwa dni temu

> Na stronie 8 jest informacja, ze punkty odżywiania będą na 5, 9, 13 i 17 km. Wg mapy ze strony 19-20 punkt nawadniania jest ewidentnie po 10 km. Która wersja jest ostateczna i obowiązująca?
>

i dostałem odpowiedź:

Ten punkt będzie w miejscu oznaczonym na mapie.

więc pij żel za mostem. Nie rozumiem tylko, dlaczego nie poprawili tego w folderze i nie rozesłali wiadomości.

Chojnac
szybki123
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

zadałem pytanie ale kolega mnie uprzedził i odpowiedz już jest.Pozdrawiam
Awatar użytkownika
harti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ale to dalej jest nieprecyzyjne..
punkt na piątym km mnie nie interesuje.. chcę wiedzieć na 100% gdzie będzie woda mniej więcej w połowie dystansu...

popatrzcie na mapę dokładniejszą:
http://pdfcast.org/pdf/trasa-p-maratonu ... kiego-2013

na mapce w folderze niebieska kropelka jest na 11tym (ul. wioślarska) a nie na 9tym !!!
13ty km się zgadza.. jest to skręt z czerniakowskiej w suligowskiego..

to co? co 2 km ta woda czy co 4 czy co 6??

weźcie ich tam opier..lcie na tym FB!

taki sam bałagan z tymi oznaczeniami był na na jesieni i rok temu.... i potem się okazało że mapka sobie a punkty sobie..
qba77
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

rozmieszczenie, rozmieszczeniem ale one sie zrobia sopelki a w najlepszym wypadki bedzie to 0 stopni
szybki123
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

co 4 km. Wszystkie informacje znajdzie Pan na stronie imprezy, np. w folderze informacyjnym. pozdrawiamy

taką info dostałem Pozdrawiam
szybki123
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

a tak przy okazji to lepiej wziąśc ze sobą powerade czy wodę? nie będzie upału więc też dużo płynów nie będzie potrzebnych więc 0.5l starczy + to co na punktach Pozdrawiam
Krasus

Nieprzeczytany post

szybki123, pół litra plus to co na punktach? Zamierzasz tę połówkę biec 4 godziny?;) To półmaraton, na 2-3 punktach bierzesz po kilka łyków i lecisz, upałów nie ma przecież, odwodnienie Ci nie grozi.

Jeśli pijesz powera, zawsze popijaj wodą, bo smak słodki w ustach to zło i nie jest fajny.. Niestety, na biegach często najpierw stoi woda, a za nią power, trzeba więc kawałek z kubkiem wody podbiec, wziąć powera, łyknąć, przepić wodą i polecieć dalej. Nie wiem, jak będą wyglądały punkty na PMW, ale tak było np. w niedzielę w Barcelonie:/
Awatar użytkownika
harti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

czyli wychodzi na to że tak jak był burdel tak jest burdel..
sami nie wiedzą gdzie będzie ta woda.. piszą że na 9tym a zaznaczają na mapce na 11..
trzeba liczyć na siebie i rozglądać się uważnie.. ale to jednak wkurzające..
szybki123
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

mam zamiar biec mniej więcej 01:30:00 ,01:35:00 myślę że nie zaszkodzi mieć czegoś ze sobą Pozdrawiam
chojnac
Wyga
Wyga
Życiówka w maratonie: 3:49:05

Nieprzeczytany post

harti pisze:ale to dalej jest nieprecyzyjne..
punkt na piątym km mnie nie interesuje.. chcę wiedzieć na 100% gdzie będzie woda mniej więcej w połowie dystansu...

popatrzcie na mapę dokładniejszą:
http://pdfcast.org/pdf/trasa-p-maratonu ... kiego-2013
wg mapy i maila od organizatorów na 5,11,13 i 17
Awatar użytkownika
harti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

chojnac pisze: wg mapy i maila od organizatorów na 5,11,13 i 17
zobaczymy w niedzielę :)
ja po prostu od 9ego km będę wypatrywał wody i jak tylko zobaczę punkt w oddali to wciągam żel żeby go popić na punkcie..
ale.. czy to jest profesjonalne? że w folderze pisze się o odstępach ok 4m a potem robi się co 6 km lub co 2??
ktoś sobie przeczyta w folderze że woda będzie na 9tym km, więc na 8ym zacznie wciągać żel.. a potem będzie czekał aż do 11ego żeby popić.. super!
Krasus

Nieprzeczytany post

Już wszystko wiadomo.

Cytuję: "Punkty odżywiania będą znajdować się w punktach oznaczonych na mapie: za Placem Krasińskich, Wisłostradzie przy Moście Poniatowskiego, na Czerniakowskiej przed ul. Suligowskiego oraz na wysokości Muzeum Narodowego." - konkretne miejsca:)
Awatar użytkownika
harti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

dzięki Marcin!
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ