Witam,
korzystam z zegarka od ponad dwóch lat, i wszystko działało bez zarzutu. Przed zawodami włączyłam zegarek do ładowania. Po naładowaniu nie chciał się uruchomić. Znalazłam rozwiązanie tego problemu, którym było wciśnięcie jednocześnie przycisków mode i reset. Po 5sek Garmin się uruchomił. W trakcie zawodów (mój pierwszy w życiu maraton) zegarek działał poprawnie. Lecz gdy po zawodach podłączyłam go do komputera w celu zrzucenia do TC swojej trasy, wyskoczył mi właśnie ten komunikat :
'there was a problem while communicating with your device.
please make sure it is connected to the computer, then try again.'
Co może być powodem zaistniałego zdarzenia? Co mam dalej robić?
Proszę o pomoc, gdyż mam tam historyczne dane z mojego pierwszego maratonu ...
Serdecznie Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.
GARMIN 305 - problem z przesłaniem danych
- monikag
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 00:01:41
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: 3.08
Czołem,
sprawdź styki w stacji dokującej i zegarku, przetrzyj je watką lekko zwilżoną w spirytusie. Jeśli masz zapisane dane w urządzeniu to prędzej czy później je ściągniesz. Miałem taką historię kiedyś z 305ką pomogło przeczyszczenie styków a kiedy indziej pomogło podłączenie jej przez inną stację dokującą
( pożyczyłem od brata). Jedno spotkanie z inną stacją i jak ręką odjął do końca życia ( 305ki) nie było problemów .
Z pozdrowieniami
sprawdź styki w stacji dokującej i zegarku, przetrzyj je watką lekko zwilżoną w spirytusie. Jeśli masz zapisane dane w urządzeniu to prędzej czy później je ściągniesz. Miałem taką historię kiedyś z 305ką pomogło przeczyszczenie styków a kiedy indziej pomogło podłączenie jej przez inną stację dokującą
( pożyczyłem od brata). Jedno spotkanie z inną stacją i jak ręką odjął do końca życia ( 305ki) nie było problemów .
Z pozdrowieniami
- monikag
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 00:01:41
- Kontakt:
styki przeczyszczone i nadal nic 
Niestety nikogo nie znam kto korzysta z Garmina 305.
Może ktoś z Was kto czyta forum i jest z Krakowa, jest mi w stanie wypożyczyć stację dokującą?
Chętnie podjadę z komputerem, może to pomoże.

Niestety nikogo nie znam kto korzysta z Garmina 305.
Może ktoś z Was kto czyta forum i jest z Krakowa, jest mi w stanie wypożyczyć stację dokującą?
Chętnie podjadę z komputerem, może to pomoże.
- dezo66
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 31:17
- Kontakt:
napisz albo zadzwon do garmina - oni na maile odpowiadaja w ciagu dnia i sa to naprawde rzeczowe odpowiedzi - telefonicznie bedzie szybciej - a pracuja tam nawet mili ludzie, przynajmniej ja na takich trafiłem 

Wygrać wyścig z metrem M2 ? - https://www.youtube.com/watch?v=AsDMXatPHNA
-
- Stary Wyga
Przyczyną problemów może być uszkodzony kabelek, w swoim tak mam - po podłączeniu garmin się ładuje ale nie komunikuje się z komputerem. Po wymianie kabelka (standardowy mini-usb) wszystko wróciło do normy
- ssokolow
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48:35
- Życiówka w maratonie: 4:04:02
-
- Dyskutant
Ja mam podobnie. Kupowałem przez sklep Azymut i odsłałem im do sprawdzenia w ramach gwarancji. Tam działał a u mnie dalej nie mozna zgrywać treningu. Instalowałem jeszcze raz oprogramowanie wtyczki oryginalne i te które dostałem w odpowiedzi na zgłoszenie problewmu w Garminie i nic.
Jeszcze tylko nie próbowałem zgrywać na innym komputerze.
Daj znać proszę jak uda Ci się rozwiązać ten problem.
Jeszcze tylko nie próbowałem zgrywać na innym komputerze.
Daj znać proszę jak uda Ci się rozwiązać ten problem.