Witam!
Jako, że moje stare obuwie nie spełniają już swojego zadania, postanowiłem kupić nowe. Mam jednak problem w ocenie rodzaju stopy.
Na chwilę obecną nie mam możliwości sprawdzenia tego profesjonalnie, więc proszę o radę. Chcę zakupić takie buty: http://www.decathlon.pl/mr-890-niebiesk ... 7590.html# , ale nie wiem czy były by odpowiednie dla mojego rodzaju stopy ? Z góry dziękuję za podpowiedź. Oto w jakich miejscach zużyły się moje stare buty:
Prośba w ocenie stopy.
- herson
- Zaprawiony W Bojach
Moim zdaniem, masz stopę neutralną z tendencją do lekkiej pronacji.
Dlaczego chciałbyś akurat te NB? W tym akurat modelu, masz prawie 3cm pianki pod piętą i to nie jest w żadnym wypadku naturalne.
Patrząc na Twojego run-loga, nie biegasz jakoś specjalnie dużo, rozejrzyj się za butami neutralnymi, wtedy Twój typ stopy, przestaje mieć znaczenie.
Dlaczego chciałbyś akurat te NB? W tym akurat modelu, masz prawie 3cm pianki pod piętą i to nie jest w żadnym wypadku naturalne.
Patrząc na Twojego run-loga, nie biegasz jakoś specjalnie dużo, rozejrzyj się za butami neutralnymi, wtedy Twój typ stopy, przestaje mieć znaczenie.
- WojtekM
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
sądząc po podeszwach buty dla neutrala będą OK. nawet jeżeli masz jakąś tendencję do pronacji.
NB 890 to świetny wybór. mają stosunkowo umiarkowany drop (8 dla wersji v2 i chyba 7 dla wersji v3).
są w miarę lekkie i dynamiczne.
dla amatora mogą służyć również jako startówki.
wersja v2 to jedne z najlepszych butów w jakich biegałem po asfalcie. w v3 z tego roku jeszcze nie biegałem.
z tego co widzę v3 są o 10g cięższe od v2 (261g dla v2 i 271g dla v3 przy rozmiarze 43).
NB 890 to świetny wybór. mają stosunkowo umiarkowany drop (8 dla wersji v2 i chyba 7 dla wersji v3).
wersja v2 to jedne z najlepszych butów w jakich biegałem po asfalcie. w v3 z tego roku jeszcze nie biegałem.
z tego co widzę v3 są o 10g cięższe od v2 (261g dla v2 i 271g dla v3 przy rozmiarze 43).
Go Hard Or Go Home
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 00:45:57
- Życiówka w maratonie: brak
Dzięki za ocenę rodzaju stopyherson pisze:Moim zdaniem, masz stopę neutralną z tendencją do lekkiej pronacji.

Dzięki za poradę ! Wydają mi się dość przyzwoitym butami. Być może ktoś jeszcze wyrazi opinie. Na chwilę obecną jestem na nie zdecydowany.WojtekM pisze:sądząc po podeszwach buty dla neutrala będą OK. nawet jeżeli masz jakąś tendencję do pronacji.