Adidas Energy Boost

Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

to się przejdę do gaspra pomacać ten styropian. kto wie, może go nawet założę. byleby mi bioost nie wyrósł...
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
New Balance but biegowy
artworr
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 39:17
Życiówka w maratonie: 3:12:22

Nieprzeczytany post

A Adidas Pure Adapt? Czytałem dobre opinie o nim, sam się przymierzałem, wydaje się fajną opcją.
Do. Or do not, There is no try.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
Sylw3g
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:56
Życiówka w maratonie: 2:57:46

Nieprzeczytany post

Najnowszy numer biegania leżał u mnie na półce ze 2 tygodnie, ale w końcu otworzyłem i się za niego zabrałem. A co w środku? Boost :hej: Ten but mnie prześladuje normalnie, jest wszędzie, nie mogę się od niego uwolnić. Nieeeeeee.
Przeczytałem recenzję boostów i mam mózg roz.....y :bum: Ale o to chodzi, więc well played Adidas, well played.

Obrazek
Ostatnio zmieniony 19 mar 2013, 15:11 przez Sylw3g, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek
BLOG | KOMENTARZE
5KM-17:19 10KM-35:56 15KM-55:18 (M.Czas) 21.1KM-1:18:41 42.2KM-2:57:46
artworr
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 39:17
Życiówka w maratonie: 3:12:22

Nieprzeczytany post

To, to wiem, ale yacool napisał, że żadne adidasy się nie nadają.
Do. Or do not, There is no try.
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Poczytaj wpierw wątek pod tamtymi butami zanim zaczniesz pisać tutaj.
Adri
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 50
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

W tym wątku jakże widoczne jest typowe polskie zachowanie. Podzieliłem się swoją opinią, z której wynika, że jak ktoś ma kasę to polecam buty i od razu - zostałem oskarżony o pracę dla adidasa, za mało biegam, żeby się wypowiadać i jeszcze miałem za mało butów żeby porównywać; i mogę za cenę boost kupić 20 par butów i też pobiegnę.

Jak ktoś kupuje mercedesa za 300 tyś to też idziesz do niego i mówisz, że "Chłooopie hahahaha przepłaciłeś, ja mam poloneza i on też jeździ" ?

Jak ktoś ma kasę to kupuje i tyle.

Po drugie, to w moim poście z opinią nie napisałem "Kupujcie zanim wykupią !!! Musicie je mieć, bo bez nich wam nogi odpadną !!!".

A co do opłacalności zakupu, to w moim przypadku zapłaciłem za nie można powiedzieć 100zł (100 funtów) - więc dla mnie cena nie stanowiła bariery.

Pozdrowienia z UK i zluzujcie trochę, bo te gadki "Boosty mnie prześladuję wszędzie. Nie wytrzymuję. Adidas wyprał ludziom mózgi, że chce sprzedać takie badziewie, za taką kasę. Bla bla bla" są na poziomie ucznia gimnazjum który zazdrości koledze, że on ma coś więcej.

Tymczasem lecę z napędem boost, na lunch z prezesem adidasa na UK, będziemy podliczać ile kasy nabiliśmy na naiwnych ludziach.

PS Teraz czekam na odpowiedzi w stylu "Co myślisz, że jesteś lepszy ? Siedzisz na zmywaku w UK i szpanujesz. Jesteś nieudacznikiem i musiałeś wyjechać z Polski"
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Adri, a ty z którego gimnazjum jesteś?
Awatar użytkownika
Sylw3g
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Adri pisze:W tym wątku jakże widoczne jest typowe polskie zachowanie. Podzieliłem się swoją opinią, z której wynika, że jak ktoś ma kasę to polecam buty i od razu - zostałem oskarżony o pracę dla adidasa, za mało biegam, żeby się wypowiadać i jeszcze miałem za mało butów żeby porównywać; i mogę za cenę boost kupić 20 par butów i też pobiegnę.

Jak ktoś kupuje mercedesa za 300 tyś to też idziesz do niego i mówisz, że "Chłooopie hahahaha przepłaciłeś, ja mam poloneza i on też jeździ" ?

Jak ktoś ma kasę to kupuje i tyle.

Po drugie, to w moim poście z opinią nie napisałem "Kupujcie zanim wykupią !!! Musicie je mieć, bo bez nich wam nogi odpadną !!!".

A co do opłacalności zakupu, to w moim przypadku zapłaciłem za nie można powiedzieć 100zł (100 funtów) - więc dla mnie cena nie stanowiła bariery.

Pozdrowienia z UK i zluzujcie trochę, bo te gadki "Boosty mnie prześladuję wszędzie. Nie wytrzymuję. Adidas wyprał ludziom mózgi, że chce sprzedać takie badziewie, za taką kasę. Bla bla bla" są na poziomie ucznia gimnazjum który zazdrości koledze, że on ma coś więcej.

Tymczasem lecę z napędem boost, na lunch z prezesem adidasa na UK, będziemy podliczać ile kasy nabiliśmy na naiwnych ludziach.

PS Teraz czekam na odpowiedzi w stylu "Co myślisz, że jesteś lepszy ? Siedzisz na zmywaku w UK i szpanujesz. Jesteś nieudacznikiem i musiałeś wyjechać z Polski"
Równie typowym polskim zachowaniem jest wypominanie drugiej osobie polskiego zachowania :hahaha:
Jeszcze żaden temat na forum nie przyniósł mi tyle funu jak ten :hej: :hahaha:

Więcej "dystansa" do wypowiedzi gimnazjalisty please. Daj dziecku pohejtować,co?
Obrazek
BLOG | KOMENTARZE
Awatar użytkownika
Andyql
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48
Życiówka w maratonie: 4:05

Nieprzeczytany post

Adri pisze:
Prosze bardzo :

Co myślisz, że jesteś lepszy ? Siedzisz na zmywaku w UK i szpanujesz. Jesteś nieudacznikiem i musiałeś wyjechać z Polski

Relax, to tylko buty są. Po co te emocje ??? Wiesz , ile to energii ?

Pozdro z Polski !!!
Obrazek
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

yacool pisze:Adri, a ty z którego gimnazjum jesteś?
Mistrz ciętej riposty, piękne :oczko:
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Sylw3g pisze:Jak na razie to zachwycają się nimi osoby początkujące, które mogą ich porównać z niczym innym (czyt. target Adidasa).

Zdajecie sobie oczywiście sprawę z tego, że za cenę boostów dostaniecie 2-5 par butów, w których będziecie biegać równie "dobrze"?
ALE... nie będzie tam marketingowej "dynamiki i amortyzacji".

Siła autosugestii jest ogromna :hejhej:

Wow, stałem się hejterem Boostów :oczko:
Znajdź 7 różnic:
http://cnettv.cnet.com/steve-jobs-intro ... 05998.html
http://new.livestream.com/adidas/energyboost
To, że facet z Adidasa trochę przynudza, się nie liczy.

Uczą się od najlepszych. Potrzeba została stworzona i nie ma znaczenia że ktoś tu napisze, że te buty to słaby pomysł, albo że za tą kasę można nabyć znacznie bardziej wartościowe rzeczy.

Co się za tym kryje? Np. baterie do iPodów robione na specjalne zamówienie w taki sposób, żeby nie wytrzymały nawet roku. Albo firma produkująca nieergonomiczne buty mimo tego, że jej założyciel i właściciel wie, jak powinien wyglądać dobry but. Ale jeśli z klienta zrobisz najpierw konsumenta, a następnie wyznawcę, to takie szczególiki przestają odgrywać rolę.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Awatar użytkownika
Sylw3g
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dokładnie.
Właśnie w tym tkwi cały myk. Ja już chyba porównywałem te adidasowe zabiegi do próby bycia czymś w rodzaju applowskiego wannabe i to mnie właśnie w tym wszystkim drażni.
Albo firma produkująca nieergonomiczne buty mimo tego, że jej założyciel i właściciel wie, jak powinien wyglądać dobry but. Ale jeśli z klienta zrobisz najpierw konsumenta, a następnie wyznawcę, to takie szczególiki przestają odgrywać rolę.
Bardzo fajnie to ubrałeś w słowa, ja bym nie podołał, thx :usmiech:
Obrazek
BLOG | KOMENTARZE
Awatar użytkownika
mszary
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Sylw3g pisze:Nie mówię, że buty są złe, ale że są za drogie w stosunku do tego, co oferują, a tą cenę usprawiedliwiają rewolucją w bieganiu
Zgadzam się bo firma Adidas lubie się "cenić" - np. ja taki zwykły przeciętny zjadacz chleba, biegacz-amator z dużą (powiedzmy) wagą, kiedy pyta w sklepie o jakieś drugie buty do biegania - proponują mu Adidas Salvation 3 za cenę 669 zł :ojoj: :ojoj:

i zauważyłem, że dziwną politykę. Buty w kolorze X (najczęściej ciemniejszym) potrafią być nawet 50% droższe od butów białych albo w jaśniejszych kolorach.
kateglory
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 40m00s
Życiówka w maratonie: 2h59min09s.
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Przymierzyłam dziś te boosty z ciekawości (tyle się o nich słyszy :))
Trochę nie skumałam tej rewolucji. Może dlatego adidas nie mówi o nich nic więcej poza tym, że z cudownego styropianu i dla biegających od pięty (co to się porobiło że promuje się bieganie od pięty!) Marketingowa paplanina - mało konkretów.
no ale przymierzyłam i nie kupiłabym, przede wszystkim dlatego, że wybicie czuć tylko od pięty, jak ktoś biega od środstopia to nie ma co patrzeć na boosty (chyba że lubi jechać na wstecznym). Ktoś próbował w nich podskoczyć? Czy tylko ja mam wrażenie że w nich się nie da?
Poza tym w moim odczuciu to na pewno nie są buty na maraton, półmaraton . Na bieżni żeby schudnąc ok pewnie wygodnie- można trochę pobrykać, ale za taką cenę to można kupić coś co nauczy nas biegać normalnie i oszczędzi nasze stawy.
Także kto co lubi... ja tam lubię swoje kolana :D

Pozdr
ODPOWIEDZ