Acer - komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
rubin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

jeśli nocą w lesie nie ma strachu, tylko ciemność przszkadza - to kolejnym Twoim zakupem powinna być czołówka; jak tam - zdarza się jeszcze z nowym zajomym biegać?
a co do tego, ten ... aj tam, ciemku nikt by nie zauważył, trzeba było dokończyć ten bieg
New Balance but biegowy
acer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 57

Nieprzeczytany post

Myślałem o czołówce ale za taką dobrą to trzeba dać ok. 80-100 zł a to mi się nie uśmiecha, zwyczajnie teraz brak funduszy a jeszcze buty chce kupić, (a podobno bieganie to tani sport?)
A taka za 20-30 zł no nie wiem czy warto?

Z kolegą czasami biegam, np. dziś jesteśmy umówieni.

a co do przerwanego biegu w niedzielę, to wiesz jak to jest z wiekiem człowiek dziadzieje i staje się wygodny ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
rubin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

acer pisze:Myślałem o czołówce ale za taką dobrą to trzeba dać ok. 80-100 zł a to mi się nie uśmiecha, zwyczajnie teraz brak funduszy a jeszcze buty chce kupić, (a podobno bieganie to tani sport?)
A taka za 20-30 zł no nie wiem czy warto?

Z kolegą czasami biegam, np. dziś jesteśmy umówieni.

a co do przerwanego biegu w niedzielę, to wiesz jak to jest z wiekiem człowiek dziadzieje i staje się wygodny ;)
no nie są tanie, my z mężem mamy petzla, ale to tylko dlatego, że zdarzało nam się po jaskiniach łazić i były niezbędne
Awatar użytkownika
rubin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

trochę upierdliwe takie odmierzanie i pilnowanie stopera, ale też się da :); tyle, że wtedy to przeważnie trzeba biegać w tę i nazad :) a nie po prostu przed siebie;
acer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Upierdliwe na pewno ale to było w ramach sprawdzenia się :)
Generalnie upierdliwe i nudne jest bieganie po asfalcie i chodnikach nocą ...... weekend też kiepsko zapowiada się bo żonka na uczelnie jedzie.

a tak ot przed siebie ..... rzeczywiście najfajniejsze.
Obrazek
Awatar użytkownika
sosik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:37:49
Życiówka w maratonie: 2:58:50

Nieprzeczytany post

Co do pełnych gaci to też mam obawy, że to jedyne co może mi przeszkodzić na zawodach. Czasami się zastanawiam czy jakiegoś stoperanu nie wziąć :).
Zwierzęcy instynkt, oczy jak krew, Wilk, co ujawnia w nocy swój zew,
Gdy księżyc na niebie, unosi mnie dźwięk, W biegu przed siebie wolny jak tlen!

Blog -> Komentarze -> Garmin
maraton - 2:58:50, półmaraton - 1:24:16, 10 km - 37:49, 5 km - 18:43
Awatar użytkownika
rubin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

to z wczoraj takie zdjęcie :) pięknie /i teren i pogoda/;
u mnie też było słonecznie, ale niestety nie tak sucho i gładko pod nogami :)
... widzę, że im dłuższy bieg, tym lepsze czasy Ci wychodzą :)
Awatar użytkownika
Wapel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 53:45

Nieprzeczytany post

ja też myślę, że to już najwyższa pora na zmianę tytułu bloga ;) regularności to Ty możesz już innych uczyć :hejhej:
acer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

rubin pisze:......
... widzę, że im dłuższy bieg, tym lepsze czasy Ci wychodzą :)
co do tempa biegu to jak już wcześniej pisałem wszystkie moje biegi są "na czuja" wczoraj np. zwalniałem bo chciałem uzyskać średnie tempo w granicach 6:00/km i jakież było moje zdziwienie w domu gdy na mapie odmierzyłem dystans i wyszło 5:39/km
Wapel pisze:ja też myślę, że to już najwyższa pora na zmianę tytułu bloga ;) regularności to Ty możesz już innych uczyć :hejhej:
żeby tak jeszcze zachciało mi się regularnie pływać i ćwiczyć w domu to byłoby już git ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Wapel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

acer pisze:
Wapel pisze:ja też myślę, że to już najwyższa pora na zmianę tytułu bloga ;) regularności to Ty możesz już innych uczyć :hejhej:
żeby tak jeszcze zachciało mi się regularnie pływać i ćwiczyć w domu to byłoby już git ;)
spokojnie, Rzymu nie zbudowano w 1 dzień ;) bieganie już opanowałeś, reszta też jest do ogarnięcia :)
Awatar użytkownika
Wapel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dobre treningi, najważniejsze że mimo lekkich problemów zdrowotnych biegasz regularnie - sam mam podobnie więc wiem, że ciężko czasami się zmusić do wyjścia mając alternatywę łóżka, ciepłej herbaty i grzania się przed TV ;) Tak sobie myślę, że jak się zrobi cieplej i będziemy zdrowi to forma od razu się pojawi sama z siebie :)
Awatar użytkownika
rubin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

uwielbiam biegać w terenie, tylko nie zawsze mam okazję; takie wypady to wielki relaks dla umysłu :)
pieknie wygląda ten Twój park :) ; niedługo zaczną się roztopy i zamiast w miarę suchego śniegu będą straszne błota... miejmy nadzieję, że słońce szybko to wszystko przesuszy i będzie przebieżnie :)
Wiesiek, napisz proszę, jak dodajesz zdjęcia? nie ma pod nimi licznika odwiedzin ani szpecącej ramki dookoła ???
...
a co do rudla :) zaobserwowałam ciekawą rzecz ...
jak dobiegałam - już z daleka widziałam, że dwie obserwują mnie; jak byłam dość blisko - jakieś 100 m. - zerwały się do ucieczki, ale w stadzie było kilka młodszych i nie wszystkie z nich trzymały się reszty - zostawały; starsze zaraz się po nie wróciły i zagoniły do grupy; potem, jak schowały się za kępami krzewów - czujki cały czas wyłaziły i patrzały co ja robię :) ; byłam jak zaczarowana, coś pięknego
Ostatnio zmieniony 28 mar 2013, 15:42 przez rubin, łącznie zmieniany 1 raz.
acer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Co do zdjęć to tak

najpierw wrzucam do serwisu http://imageshack.us (trzeba mieć tam założone konto)

Pojawia się ekran gdzie przyciskiem "Browse" otwieramy okienko wyboru plików i wskazujemy obrazki z naszego lokalnego dysku jakie chcemy przesłać na serwer. W polu "Zmiana rozmiaru obrazu" zaznacza się jaką chce się mieć rozdzielczość zdjęcia.

Następnie "Prześlij teraz" i rozpocznie się zapisywanie plików na serwerze.

Gdy przesyłanie się zakończy ujrzymy nasz obrazek jako miniaturkę.

Klikamy na tę miniaturkę i mamy podgląd obrazka.

W tym momencie klikamy prawym wyskoczy komunikat i należy skopiować adres z wiersza

później przechodzimy na forum i w wiadomości wstawiamy znacznik [IMG] miedzy którego wstawiamy skopiowany przed chwilą adres.

Jakby coś nie wyszło to pisz :)
Obrazek
Awatar użytkownika
rubin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

dzięki :)
spróbuję zrobić trochę fot. z przyszłej poniedziałkowej wyprawy /mam jeszcze nadzieję, że dojdzie do skutku/;
kiedyś coś tam wrzucałam naprędce z tego imageshack, ale jak klikałam w zdjęcie - okazywało się, że jest aktywne i otwierała się cała galeria - a tego chciałabym uniknąć :) ;
Awatar użytkownika
rubin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

a wyszło tak: 4:13; 4:17: 4:19 i 4:21 .... czyli znowu za szybko, kolejne kilometry starłem się wolniej ale i tak najwolniejszy wyszedł w 4:21.
rada taka, żebyś na zawodach starał się nie starać :oczko: ; i nie pisz, że z biegania w święta będą nici; nazwijmy to tak : "świąteczne roztrenowanie" - podobno b. ważny środek treningowy :taktak:
ODPOWIEDZ