Zaczynam nowy rozdział, dołączam do forum :)

Dziewczyny - to nasze miejsce.

Moderator: beata

Awatar użytkownika
szelma
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

osłownie na palcach się biegło
No to teraz minimale kupuj czym prędzej na wiosnę :bum:
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
cava
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

szelma pisze:
osłownie na palcach się biegło
No to teraz minimale kupuj czym prędzej na wiosnę :bum:

Ja nie jestem taka wyrywna do kupowania :ble: .
Nie lubię mieć za dużo rzeczy bo i tak potem chodzę w 1 aż zedrę.
Na razie testuję te Adidasy FreshRide, może po nich jak zbiegam- zdecyduje się na kolejne eksperymenty bo na 100%, moje nogi nie tolerują butów z choćby średnio sztywną podeszwą.
Awatar użytkownika
szelma
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kiedy wrażeń ze świeżej jazdy na adidasach można się spodziewać? :)

Ech, ja lubię buty :bum: I lubię biegać :bum: I lubię buty do biegania :sss: Mąż na słowo "buty" reaguje już dość nerwowo - niedługo tiki zacznie mieć czy cuś :jatylko:
krab_ik
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam Was Kobitki!
Dołączyłam dziś do Waszego grona forumków. W najbliższym czasie zamierzam zacząć biegać. Na razie się nakręcam i mąż mnie nakręca - oczywiście już biegający. Strój już mam. Demotywuje mnie tylko pogoda.
Mam nadzieję że niedługo ruszę.
Pozdrawiam Was serdecznie
Awatar użytkownika
znudzona.23
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

krab_ik pisze:Witam Was Kobitki!
Dołączyłam dziś do Waszego grona forumków. W najbliższym czasie zamierzam zacząć biegać. Na razie się nakręcam i mąż mnie nakręca - oczywiście już biegający. Strój już mam. Demotywuje mnie tylko pogoda.
Mam nadzieję że niedługo ruszę.
Pozdrawiam Was serdecznie
Witam gooorącoo:) Miło, milutko... Ja też tutaj jestem od niedwna :))))
"Bieganie jest jak seks - nie musisz być dobry, aby się nim cieszyć. Każdy może pobiegać jakimś tempem"
Awatar użytkownika
znudzona.23
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

DOŚĆ DOŚĆ DOŚĆ !!!! Znowu dosypało śniegu... no to jest jakaś masakra.... ;( Ja chcę wiosnę, ja chcę słońce....
"Bieganie jest jak seks - nie musisz być dobry, aby się nim cieszyć. Każdy może pobiegać jakimś tempem"
Awatar użytkownika
dezo66
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 31:17
Kontakt:

Nieprzeczytany post

znudzona.23 pisze:DOŚĆ DOŚĆ DOŚĆ !!!! Znowu dosypało śniegu... no to jest jakaś masakra.... ;( Ja chcę wiosnę, ja chcę słońce....
Nie ma co narzekać na to czego nie da sie zmienić. Trzeba po prostu odpowiednio sie ubrać i wyjść biegac :)
Wygrać wyścig z metrem M2 ? - https://www.youtube.com/watch?v=AsDMXatPHNA
Awatar użytkownika
znudzona.23
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Tu nie chodzi o bieganie... Bo to jest pikuś :) ale ja chcę już wiosne :) w śniegu nawet fajnie się biega :P

Hmmm ale dzisiaj już chyba sobie daruję, bo przerzuciłam chyba tonę śniegu na podwórku i opadłam z sił... Chociaz kto wieee... może później jeszcze mnie coś podkusi :)
Awatar użytkownika
cava
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

znudzona.23 pisze:DOŚĆ DOŚĆ DOŚĆ !!!! Znowu dosypało śniegu... no to jest jakaś masakra.... ;( Ja chcę wiosnę, ja chcę słońce....

Ja dziś jechałam do pracy ponad półtorej godziny.
Normalnie jadę około 10-12 minut wcale się nie spiesząc. :/
Slalom między ugrzęźniętymi tirami + stanie w miejscu - coś strasznego.
A teraz się boję jak wrócę do domu bo podobno jest coraz gorzej. ;/

Wolałabym to przebiec :hahaha:
Awatar użytkownika
znudzona.23
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

cava pisze:

Ja dziś jechałam do pracy ponad półtorej godziny.
Normalnie jadę około 10-12 minut wcale się nie spiesząc. :/
Slalom między ugrzęźniętymi tirami + stanie w miejscu - coś strasznego.
A teraz się boję jak wrócę do domu bo podobno jest coraz gorzej. ;/

Wolałabym to przebiec :hahaha:

I na 100% dystans pokonałabys dużo szybciej :)
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

znudzona.23 pisze:

I na 100% dystans pokonałabys dużo szybciej :)

To na 100%. Dzisiaj właśnie na blogu pisałem, że wyprzedzałem całe kolumny samochodów :)
Awatar użytkownika
znudzona.23
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ostatnio mało tu bywam... znaczy staram się śledzić co i jak, ale nie zawsze się udaje...

Ehhh powiem Wam, że zwyczajnie mnie już ten śnieg dobija.... Nudzi mnie już to bieganie w sniegu - i muszę przyznac, że do tego stopnia, że biegam max 3 razy w tyg.. :/ ja chce slońce, zieleń.... :(
Awatar użytkownika
znudzona.23
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ludzie, Ludki, Ludziki :) hej hej :*

Co jest grane w poniedziałek i dziś - KOLKA, KOLKA, KOLKA i jeszcze raz KOLKA.... Hmmm za mało biegam, żle biegam co jest ??? Na początku mojej przygody może kilka razy mnie coś tam zakuło ale delikatnie i szybko przeszło... a te ostatnie 2 biegi/truchty to makabra... w sumie to raczej zaliczyłam marszobiegi... Trasa jak zwykle ostatnio ok 8 km... Hmmmmm co się dzieje????
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Może przerwa między posiłkiem, a bieganiem jest zbyt krótka. Niektórzy zalecają nawet 2-3 godziny odczekać po jedzeniu zanim zaczniemy biegać. A być może to w ogóle wina jedzenia.

„Co zrobić, aby nie łapała mnie kolka podczas biegu?” Adam

Czołem!

Tak jak już kiedyś wspomnieliśmy, do końca nie znamy mechanizmu powstawania kolki – przyczyną mogą być słabe mięśnie utrzymujące przeponę, jej wstrząsy podczas biegu i wypełnione organy trawienne.

W związku z pierwszą przesłanką przyjmuje się, że kolka powinna ustąpić, jeśli przepona jest wystarczająco mocna. Faktycznie, w większości tego typu bolesność dotyczy początkujących biegaczy. Mija wraz z postępami treningowymi.

Żeby zminimalizowac ryzyko wystąpienia kolki należy zadbać o odpowiednią przerwę między spożywanym posiłkiem, a treningiem. Ja osobiście nie jem obfitego posiłku później, niż na 2,5 godziny przed bieganiem, a w przypadku zawodów ten odstęp wynosi minimum 5 godzin.

Wypracowałem też pewien sposób radzenia sobie z kolką, który sprawdził się u sporej grupy biegaczy, z którymi współpracuję. Po wystąpieniu kolki zatrzymaj się na chwilę, wyciągnij ręce do góry i nabierz powietrza. Następnie zegnij się na stronę, po której czujesz bolesność i zdecydowanie uciśnij palcami kłujące miejsce. Wypuść stopniowo powietrze, powtórz ten „zabieg” jeszcze raz.

Daj znać, czy to coś dało w Twoim wypadku i nie zapominaj o odpowiedniej przerwie między posiłkiem a treningiem.

Kuba Wiśniewski

źródło: nikerunningpoland
Awatar użytkownika
znudzona.23
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

hmm... dzięki... możliwe, jednakże biegałam rano, a rano zwykle kawka/zielona herbatka i bez sniadanka lecę.. jakoś się wtedy lepiej czuję :) hmmm sama nie wiem co jest.. zobaczymy na kolejnym biegu...
ODPOWIEDZ