buty do biegania i ćwiczeń
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Wzrost: 180 cm
Masa: 88 kg (planuje zejscie do 80)
Rodzaj stopy: średnia pronacja
Rodzaj podłoża: bieżnia
Poszukuję butów do biegania na bieżni (max godz dziennie) i na siłownie. Znalazłem takie:
Reebok Smooth Selectride II
Polecacie je czy znajdą się jakieś inne uniwersalne buty? (bieganie+cwiczenia na silowni)
Wzrost: 180 cm
Masa: 88 kg (planuje zejscie do 80)
Rodzaj stopy: średnia pronacja
Rodzaj podłoża: bieżnia
Poszukuję butów do biegania na bieżni (max godz dziennie) i na siłownie. Znalazłem takie:
Reebok Smooth Selectride II
Polecacie je czy znajdą się jakieś inne uniwersalne buty? (bieganie+cwiczenia na silowni)
- kisio
- Zaprawiony W Bojach
Zależy co robisz na tej siłowni. Do ćwiczeń na maszynach wystarczy cokolwiek co daje punkty do lansu. Jeśli chcesz pracować z wolnymi ciężarami, szczególnie z kettlebellami to jak najcieńsza podeszwa i brak amortyzacji (a najlepiej boso)
-
- Rozgrzewający Się
cwicze i na maszynach i na wolnych ciezarach. nie chce zmieniac butow wiec mysle ze te beda dobre po przelaczeniu i nie beda tak amortyzowaly. czy sie myle? brak informacji o nich w necie ;/
-
- Wyga
szukam butów... znalazłem... nie chce zmieniaćdynioglowy pisze:cwicze i na maszynach i na wolnych ciezarach. nie chce zmieniac butow wiec mysle ze te beda dobre po przelaczeniu i nie beda tak amortyzowaly. czy sie myle? brak informacji o nich w necie ;/
jak przeczytałem "dobre po przelaczeniu" to aż musiałem je wygooglować...
no chłopie... tu jest wyższa technologia z NASA... polecam na zmianę ZigZagi w jakiejś limitowanej "złotej" edycji... ew. po jakiś customowych przeróbkach u szewca - lans musi być!

chcesz potwierdzenia, że to najlepsze buty i wszyscy chcielibyśmy je mieć? jak Ty znalazłeś takie cudaki?
- herson
- Zaprawiony W Bojach
Ciekawe czy tylko dwie opcje przełączania są dostępne? Może jest również soft "kapcie domowe", wtedy nie trzeba ich zdejmować po treningu.
Zastosuj się do rady, którą dał Ci kisio i patrz na grubość podeszwy.
W mojej opinii, na bieżni, w każdych butach biega się beznadziejnie, ale ja jestem szczególnym przypadkiem
Zastosuj się do rady, którą dał Ci kisio i patrz na grubość podeszwy.
W mojej opinii, na bieżni, w każdych butach biega się beznadziejnie, ale ja jestem szczególnym przypadkiem

-
- Stary Wyga
Ja polece Merrell Bare Access. Trenować możesz boso, szeroki przód, zerowy drop. Dla mnie najwygodniejsze buty jakie miałem do biegania. Pianki tyle ile w butach przejściowych powinno być. W testach polecają je na siłownię także. Oczywiście to moja opinia i ja zacząłem w nich biegać na srodstopiu.
A te Reeboki? Przepraszam, ale kojarzą mi się z typami co to landryny wyrywają.
A te Reeboki? Przepraszam, ale kojarzą mi się z typami co to landryny wyrywają.

-
- Rozgrzewający Się
Okropne te meeelle ;/
a coś innego? nie chce profesjonalnych butow do biegania ale takie ktore beda wygodne i do biegania i do cwiczen. teraz biegam w szutrowkach nike i strasznie bola nogi.
a coś innego? nie chce profesjonalnych butow do biegania ale takie ktore beda wygodne i do biegania i do cwiczen. teraz biegam w szutrowkach nike i strasznie bola nogi.
- WojtekM
- Zaprawiony W Bojach
też uważam, że but ma być ładny i powinien się podobać. dlatego powiem wprost: te Reeboki są obrzydliwie brzydkie.
zresztą Reebok od lat robi buty po pierwsze brzydkie, a po drugie zupełnie nieprzydatne w bieganiu.
zresztą Reebok od lat robi buty po pierwsze brzydkie, a po drugie zupełnie nieprzydatne w bieganiu.
Go Hard Or Go Home
-
- Rozgrzewający Się
Nię chcę ładnych butów. nie musza byc ladne ale nie moga byc okrutnie brzydkie. a reeboki mi sie pdobaja jako jedne z nielicznych.
Proszę o kilka propozycji wedle moich kryterii a ja dobiore coś co spodoba mi sie wizualnie.
Proszę o kilka propozycji wedle moich kryterii a ja dobiore coś co spodoba mi sie wizualnie.
-
- Stary Wyga
Mi się Merrelle bardzo podobają - ale nie o wygląd w nich idzie. Podajesz kryteria, szukasz pomocy, by potem mówić dalej, że podobają Ci się Reeboki chociaż każdy tu już dosadnie napisał co o nich sądzi. Nie rozumiem. Po co Ci zatem porady skoro masz już jakiś obraz tego co chcesz na nogi włożyć. Jak sam widzisz z tych osób, które się tu wypowiedziały raczej nikt nie gustuje w kosmicznym "syfie".
-
- Rozgrzewający Się
Napisałem że proszę o inne czyli miałem an mysli o jakas alternatywe dla tych mirelle. Bo nei wierze ze tylko one sa dla mnie odpowiednie.
- herson
- Zaprawiony W Bojach
to kiedyś znałem. Fakt, niepiękna to mało powiedziane.dynioglowy pisze:mirelle
Co do innych, może w podobnym stylu On running? https://www.on-running.com/
-
- Rozgrzewający Się
no tak ale gdzie to kupic? poza tym mysle ze te 250zł to max a te wyjda 3 x tyle...jakies inne propozycje?
A te:
ADIDAS DURAMO 4M
ADIDAS DURAMO 5M
Nike Dual Fusion Run Shield
?
A te:
ADIDAS DURAMO 4M
ADIDAS DURAMO 5M
Nike Dual Fusion Run Shield
?