Profesjonalny ortopeda sportowy
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
W zamierzchlych czasach mlodosci na oltazu fascynacji koszykowka zlozylem krwawa ofiare se swych stawow skokowych. Rozpierniczylem je na amen, wykrecajac po kilka razy kazdy. Przez nastepne lata, az do dzis, czuje tego konsekwencje - ograniczona ruchomosc, niestablinosc, podatnosc na kontuzje, bolesnosc.
Chcialbym sie udac do profesjonalnego ortopedy, ktory nie poradzi "nie biegac, nie obciazac". Moze da sie z tymi moimi kostkami jeszcze cos zrobic. Sprobowac chyba warto.
Potrzebowalbym namiaru na sprawdzonego fachowca w tej materii. Najlepiej na Slasku, choc sprawa jest tej wagi, ze moze byc gdziekolwiek. Pomozecie?
Chcialbym sie udac do profesjonalnego ortopedy, ktory nie poradzi "nie biegac, nie obciazac". Moze da sie z tymi moimi kostkami jeszcze cos zrobic. Sprobowac chyba warto.
Potrzebowalbym namiaru na sprawdzonego fachowca w tej materii. Najlepiej na Slasku, choc sprawa jest tej wagi, ze moze byc gdziekolwiek. Pomozecie?
kamil
-
- Zaprawiony W Bojach
Niestety człowiek to nie maszyna, że weżmierz klucz wykręcisz starą zużytą część i wkręcisz nową.W związku z tym nie licz na cos rewelwcyjnego. Nie mozesz biegać no cóż są inne sporty np rower,pływanie, szachy,brydż.
Jeśli to powyższe weżmiesz pod uwagę, to napisz na komunikator.Mogę Ci podać parę nazwisk z osób które znalem z zachowaniem mojej hierarchii wartości.Ta hierarchia może nie odpowiadać Twojej i istniejącej obiegowej opinii..

Jeśli to powyższe weżmiesz pod uwagę, to napisz na komunikator.Mogę Ci podać parę nazwisk z osób które znalem z zachowaniem mojej hierarchii wartości.Ta hierarchia może nie odpowiadać Twojej i istniejącej obiegowej opinii..

-
- Stary Wyga
> Niestety człowiek to nie maszyna, że weżmierz
> klucz wykręcisz starą zużytą część i wkręcisz nową.
> W związku z tym nie licz na cos rewelwcyjnego.
Nie licze. Jednak z pobieznych konsultacji wiem, ze mozliwa jest np. plastyka wiazadel, ktora "zaciesni" stawy. Pozostaje takze caly arsenal nieinwazyjnych metod fizjoterapeutycznych. A takze pewnie masa innych sposobow, o ktorych nie mam pojecia. Dlatego zalezy mi na dotarciu do fachowca, ktory tym odpowiednio pokieruje.
> napisz na komunikator.
Niestety, nie jestem w stanie. Moj komputer nie obsluguje Javy i takie bajery u mnie nie dzialaja
> klucz wykręcisz starą zużytą część i wkręcisz nową.
> W związku z tym nie licz na cos rewelwcyjnego.
Nie licze. Jednak z pobieznych konsultacji wiem, ze mozliwa jest np. plastyka wiazadel, ktora "zaciesni" stawy. Pozostaje takze caly arsenal nieinwazyjnych metod fizjoterapeutycznych. A takze pewnie masa innych sposobow, o ktorych nie mam pojecia. Dlatego zalezy mi na dotarciu do fachowca, ktory tym odpowiednio pokieruje.
> napisz na komunikator.
Niestety, nie jestem w stanie. Moj komputer nie obsluguje Javy i takie bajery u mnie nie dzialaja

kamil
- Masiulis
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
jest taki jeden gosc w Trojmiescie ktory sklada wszystkie urazy sportowcow, mowilismy o nim juz na Forum
[url=http://www.grupatrojmiasto.digimer.pl]Grupa Trójmiasto[/url]
"Nie ma drogi do szczescia - szczescie jest droga"
"Nie ma drogi do szczescia - szczescie jest droga"
- kolagen
- Rozgrzewający Się
poszukaj typowego specjaliste od stawow skokowych bo tacy od wszystkiego to roznie z nimi bywa.poszukaj po klubach pilkarskich popystaj tam tacy si ekreca napewno sa w calkiej niezl ej formie medycznej
- dianaaa
- Wyga
napisz to dam Ci namiar na dobrego specjaliste ludzi stawial na nogi gdy inni proponowali pomoc w wyborze wozka inwalidzkiego:
dianaaa@op.pl
g-g:1032759
dianaaa@op.pl
g-g:1032759
Diana
- anka150321
- Wyga
co do osoby która napisała że są inne sporty tj np szachy albo brydż to raczej nie jest sport chociaz do niego sie zalicza i według mnie to to nir ma nic wspólnego ze sportem i głupotą jst to nim nazywac a jeżeli już na prawde pokochalismy jakiś sport i nasze życie sqamo wygląda jak on a wiem coś o tym bo sama żyję sietkówką z dnia na dzień i niestety ci niewykfalfikowani lekarze potrafią tylko powiedzioeć żębyśmy z tym poprostu skończyli ale to nie takie łatwe coś mi się robi jak sobie pomyślęże cały następny rok przesiedze w domu ze względu na moje kolano bo lekarz zabronił mi grać a myślicieżę jak rodziece to usłyszeli to żę teraz mnie puszczą na trening dlA nich liczy sie tylkoi zdrowie i przyznam się żę czasem mówiłam że ide do koleżanki po lekcjach a tak na prawde byłam na treningu głupota żeby kłamać że było się na treningu bo to nic złego
a przez to wszystko można nabawić się jeszcze jakieś depresji albo załamać sie psychicznie i to wcale nie żąrty ja chodze od lekarza do lekarza i nadal nioe wiem co mi jest
a przez to wszystko można nabawić się jeszcze jakieś depresji albo załamać sie psychicznie i to wcale nie żąrty ja chodze od lekarza do lekarza i nadal nioe wiem co mi jest
ankaa15
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Witaj dr Zero! Dobrych fachowców nie brakuje, wielu z nas mogłoby Ci takiego polecić, ale najlepiej samemu sobie wybrać.
Córka znajomej miala wypadek i jej staw skokowy zoperowali, poskładali etc. i wszystko jest OK. Ale kosztowało to ok. 10.000 zł /w Warszawie/.
Jedno jest pewne, każdy z nich Ci powie: "Dożywotni zakaz biegania". I jak wiecie każdy ortopeda tak mówi, no bo nie może inaczej mówić bo tak mu nakazuje jego etyka lekarska, bo jednak bieganie uszkadza to wszystko a on ma dbać o nasze zdrowie.
Ale wielu sobie biega wbrew tym zakazom i jakos to życie się nam kręci.
Z tego co wiem m.in. właśnie od ortopedy to potrafią robic ze skokami, kolanami, natomiast gorzej z biodrami.
Jak masz kasę to sobie poradzisz. Zdrowia.
Córka znajomej miala wypadek i jej staw skokowy zoperowali, poskładali etc. i wszystko jest OK. Ale kosztowało to ok. 10.000 zł /w Warszawie/.
Jedno jest pewne, każdy z nich Ci powie: "Dożywotni zakaz biegania". I jak wiecie każdy ortopeda tak mówi, no bo nie może inaczej mówić bo tak mu nakazuje jego etyka lekarska, bo jednak bieganie uszkadza to wszystko a on ma dbać o nasze zdrowie.
Ale wielu sobie biega wbrew tym zakazom i jakos to życie się nam kręci.
Z tego co wiem m.in. właśnie od ortopedy to potrafią robic ze skokami, kolanami, natomiast gorzej z biodrami.
Jak masz kasę to sobie poradzisz. Zdrowia.
Pozdr. Artur
- dianaaa
- Wyga
no wiesz moj lekarz raczej nie zabrania mi biegac w przyszłości a nawet mowi żę bede mogla sie nauczyc grac w noge. co do bioder to biodra bardzo dobrze robią w Bielsku Podlaskim, tam gdzie ja byłam tez nie mało bioder poskładali i teraz czasami spotykam tych ludzi w przychodni jak jestem na kontroli i są bardzo zadowoleni, co do kasy, bez kasy tez sobie mozna poradzić, leżalam z taką panią, miała robioną łąkotke i tak sie trafiło ze jej syn(sportowiec) też miał tylko w prywatnej klinice sportowej, i przyszło co do czego to mamusia doszła szybciej do zdrowia niż synek, chociaż teraz gra już w piłkę , tak wiec kasa nie jest do niczego potrzebna, bo co jak si nie da łapowki to tak bardzo sie nie przyłoży do oper. dobry specjalista ktoremu zalezy na dobrym imieniu to zawsze z taka sama starannoscia poskalada kolanka i kasa tu nic nie zmienia moze najwyzej byc potem milszy dla pacjęta, mnie operowal lekarz ktory jak sie do niego przyjedzie prywatnie i jak widzi ze jest u kogos troche z kasa krucho to nie bierze nic. specjalista ktory robi cos za kase (prywatnie) wcale nie musi byc lepszy od tego ktory pracuje w panstwowym szpitalu.wczoraj byłam na kontroli i rozmawialam tam z takim dziadkiem ktory nie miałwogole juz czucia w ręce od ramienia po koncowki palcow, jezdzil i prywatnie i normalnie az uslyszal ze tu jest dobry specjalista i przyjechał i teraz dziadek wszystko robi tą ręką, (wyleczyli go zachowawczo) poprostu odpowiedni człowiek na odpowiednim miejscu. pozdrawiam, ludzie nie martwciesie ze nie macie kasy bo i bez kasy moznasobie poradzic.
Diana
-
- Rozgrzewający Się
Chociaż mój przypadek był prostszy niż większość tu opisywanych(usunięta łąkotka i część chrząstki) to zgadzam się z Dianaaa.Nie wszyscy lekarze oczekują ,że wciśnie się im wypchaną kopertę.
Może ktoś z tu obecnych był "cięty" w górniczym w Sosnowcu?
ps.
Co do biegania to ja tez dostałem zakaz więc to chyba standardowa procedura ortopedów:)
Może ktoś z tu obecnych był "cięty" w górniczym w Sosnowcu?
ps.
Co do biegania to ja tez dostałem zakaz więc to chyba standardowa procedura ortopedów:)