Wkładki Sidas

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
bba
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Mam możliwość zakupienia takich wkładek w mojej okolicy.
Czy są one równie dobre jak wkładki Formthotics ?
W jaki sposób tego typu wkładki powinny być przygotowane w przypadku osoby z płaskostopiem poprzecznym (niestety osoba sprzedająca jest jedynie przeszkolona więc nie mogę liczyć na jej pełny profesjonalizm a alternatywy w pobliżu brak) ?

Czy przy płaskostopiu poprzecznym mogę sobie pomóc ćwiczeniami ?
PKO
Awatar użytkownika
Eddie
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Przedstawicieli co zajmują się Sidasem (z Windsportu) poznałem na Expo w Warszawie i po dłuższej rozmowie przekonali mnie, do wkładek. Sam fakt, że zanim je robią przechodzisz serie badań w tym docelowo powinno być dynamiczne mówi więcej niż samo stanięcie na podoskopie jak w przypadku formotics.
bba
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Wczoraj zrobiłem sobie takie wkładki do butów rowerowych. Może w Windsporcie (może bo na targach opowiada się różne rzeczy) wygląda to inaczej ale w moim przypadku skończyło się podoskopie i próbach na rowerze. W sumie efekt jest więcej niż zadawalający. Nie wiem tylko czy w przypadku biegania takie podejście wystarczy.
Awatar użytkownika
Marcin Sawuła
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 38:50

Nieprzeczytany post

Wybaczcie odświeżanie tematu, ktoś jeszcze może się podzielić opinią na ten temat? Mi zostały polecone, ze względu na ból stawu skokowego i pronację
Awatar użytkownika
Eddie
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jak nie spróbujesz to nie będziesz wiedział.
Awatar użytkownika
scieslik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja już od miesiąca mam wkładki Formthotics. Stwierdzono u mnie płaskostopie poprzeczne i podłużne a do tego nadpronację. Przekładam je tylko pomiędzy butami biegowymi, bo buty codzienne są o rozmiar mniejsze i węższe więc nawet po przycięciu wkładek byłoby to po prostu niewygodne.
Ze względu na problemy z okolicą stawu skokowego (temat na dłuższy wywód) prawie nie biegam, więc trudno mi mowić o jakiś efektach wkladek, tym bardziej, że mam je dopiero od niedawna. Na pewno są o wiele bardziej komfortowe dla stóp od niejednych butów dla pronatorów a kostka nie ucieka do środka.
Obrazek
Awatar użytkownika
Marcin Sawuła
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 38:50

Nieprzeczytany post

Dzięki;) u mnie też coś powoli zaczyna pobolewać więc wolę dmuchać na zimne. Będę je miał pod koniec tygodnia więc gdyby ktoś jeszcze miał pytania co do nich służę pomocą po testach :bum:
Awatar użytkownika
mariusz0259
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Odświeżam temat i gorąca prośba o odpowiedzi. Jakie wrażenia po używaniu wkładek Sidasa?
Michał, gdzie w Krakowie wykonywałeś?
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ