Adidas Energy Boost

Awatar użytkownika
Andyql
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48
Życiówka w maratonie: 4:05

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:andy, wyluzuj, to był żart.
Przepraszam bardzo , teściowa mnie wkurza i pewnie stąd ten brak dystansu. Mi te buty odpowiadają , nawet jeśli to tylko placebo ale pewnie czułbym się równie dobrze w butach z Lidla. Kończąc temat boosta... Żal że redakcja nie dostała ich do testów odpowiednio wcześnie by napisać o tych butach trochę więcej niż Panna Anna. Czekam na wrażenia kogoś doświadczonego.
Obrazek
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
mszary
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

ale jak tak to wszystko czytam - nawet gdybym chcial wydac 6 stów na coś "innego" to i tak raczej nie mogę bo bym sobie krzywde zrobił - pronatorem jestem a to zdaje się but dla supinatorów. Tyle kasy adidas wydał i na marketing i pewnie na opracowanie boosta a nie zrobili buta dla większej rzeszy biegaczy (chyba pronatorów jest więcej, czy sie mylę?)
A szkoda bo chciałem sobie pobrac trochę tej energii z butów...
gasper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Andyql pisze: Czekam na wrażenia kogoś doświadczonego.
wkrótce wrażenia z użytkowania butów zawodnika na poziomie 30 minut na 10km - z tego co wiem jest bardzo zadowolony :)
nody
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

gasper pisze:wkrótce wrażenia z użytkowania butów zawodnika na poziomie 30 minut na 10km - z tego co wiem jest bardzo zadowolony :)
zawodnik sponsorowany przez ... ? :sss:
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

mszary pisze:ale jak tak to wszystko czytam - nawet gdybym chcial wydac 6 stów na coś "innego" to i tak raczej nie mogę bo bym sobie krzywde zrobił - pronatorem jestem a to zdaje się but dla supinatorów. Tyle kasy adidas wydał i na marketing i pewnie na opracowanie boosta a nie zrobili buta dla większej rzeszy biegaczy (chyba pronatorów jest więcej, czy sie mylę?)

Nam na szkoleniu powiedziano, że to jest właśnie but dla pronatorów :)
Jerzman
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Ja podobno jestem pronatorem a biega mi się w boostach bardzo dobrze, ale na razie zrobiłem w nich 70 km, więc ciężko o jakąś większą orientację.
Awatar użytkownika
mszary
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

maly89 pisze:
mszary pisze:ale jak tak to wszystko czytam - nawet gdybym chcial wydac 6 stów na coś "innego" to i tak raczej nie mogę bo bym sobie krzywde zrobił - pronatorem jestem a to zdaje się but dla supinatorów. Tyle kasy adidas wydał i na marketing i pewnie na opracowanie boosta a nie zrobili buta dla większej rzeszy biegaczy (chyba pronatorów jest więcej, czy sie mylę?)

to na stronach internetowych sklepów z butami, w których zawsze szukam butów stoi jak byk że to dla neutrali/supinatorów
Mar.co
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mszary pisze:
maly89 pisze:

to na stronach internetowych sklepów z butami, w których zawsze szukam butów stoi jak byk że to dla neutrali/supinatorów
Na stronach sklepowych w opisach są często błędy, warto sprawdzać bezpośrednio na stronach producentów. Ja już dwa razy dostałem koszulke termoaktywną dla sportowców która po rozpakowaniu miała 100% cotton :/.
yaro1986
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Niestety na stronach producentow tez zaskakujaco czesto sa bledy, a najgorsze jest to ze producenci o tym czesto wiedza a nie poprawiaja tego.
Awatar użytkownika
Andyql
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48
Życiówka w maratonie: 4:05

Nieprzeczytany post

maly89 pisze:

dla neutralnie supinujących pronatorów :) RunnersClub podaje : dla stopy neutralnej i supinującej ;) Adidas ma inną klasyfikację : dla każdego kto jest skłonny tyle zapłacić za buty :)
Obrazek
Awatar użytkownika
mszary
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ryszard N. pisze:Kupiłem Boost'y za 580. Kilka uwag po 20 km.
1. Nie mam pojęcia jak w tym będzie można biegać w lecie. W butach jest bardzo ciepło. Brak struktury siatkowej na wierzchu, gęsty materiał ściśle okalający stopy,...
2. W przypadku zalamania wodą, będzie kłopot. O ile w butach których góra ma strukturę siatki, woda wpadnie i przeleciał o tyle w Boost'ach, but zatrzyma wodę. Góra jest gruba, mięsista i jak gąbka zatrzyma wodę.
3. Ja biegałem wolno, ok. 5:45/ km ale szybcy zawodnicy, oczekując na oddanie energii mogę się lekko wku....ić. W mojej, subiektywnej ocenie, te buty raczej zabierają energię. Tak jak klasyczne buty z mocną amortyzacją.
Moja koleżanka twierdzi, że kilkoma soczystymi kopniakami, za całkowitą darmochę, może mi przydać więcej energii niż nowa technologia Adidasa. I pewnie ma rację.
Od długiego czasu borykam się z kontuzją i potrzebowałem butów z dobrą amortyzacją do biegania po asfalcie. Zauważyłem, że konstrukcja spodu daje wrażenie specyficznego "przetaczanie" stopy. To pozytywna cecha.
ale na stronie adidasa są te boost'y w wersji z siateczka czyli textile - i nawet inne kolory są
Awatar użytkownika
mszary
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Andyql pisze:
maly89 pisze:

dla neutralnie supinujących pronatorów :) RunnersClub podaje : dla stopy neutralnej i supinującej ;) Adidas ma inną klasyfikację : dla każdego kto jest skłonny tyle zapłacić za buty :)
no właśnie w RunnersClubie jest że sa dla supinatorów, ale w sklepiebiegacza też jest że są dla supuinatorów
edit: o przepraszam, sklepbiegacza się poprawił i poprawił na neutralny/supinujący/pronujący
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:08
Życiówka w maratonie: 3:51:50

Nieprzeczytany post

Wszystko zależy od tego czy małe rączki mają zeza czy nie i czy robią na dwa paski czy trzy ;)
bjj
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:46

Nieprzeczytany post

Andyql pisze:
Qba Krause pisze:andy, wyluzuj, to był żart.
Przepraszam bardzo , teściowa mnie wkurza i pewnie stąd ten brak dystansu. Mi te buty odpowiadają , nawet jeśli to tylko placebo ale pewnie czułbym się równie dobrze w butach z Lidla. Kończąc temat boosta... Żal że redakcja nie dostała ich do testów odpowiednio wcześnie by napisać o tych butach trochę więcej niż Panna Anna. Czekam na wrażenia kogoś doświadczonego.
To oczywiste ,że woleli dać buty na testy p. Annie bo przynajmniej mieli pewność ,że buty wypadną wspaniale.Przecież Adidas nie mógłby pozwolić sobie na jakąś wtopę już na samym początku więc buty dają tylko zaufanym ludziom
5km-16:48
10km - 35:46
Awatar użytkownika
ErgoJanek
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 38:52
Życiówka w maratonie: 3h28

Nieprzeczytany post

Strona z wpisem o boostach wraz z komentarzami właśnie zniknęła:
http://www.pannaannabiega.pl/trening/ad ... -bieganiu/
=> błąd 404

Dziś dodałem komentarz i chciałem zobaczyć czy są jakieś odpowiedzi, ale już się nie da.
Dziś też pojawiły się jeszcze dwa komentarze-odpowiedzi od autorki. Linki/zajawki do nich są widoczne na stronie głównej po prawej, ale nie da się ich wyświetlić w całości.

Obrazek

Jak rozumiem autorka doszła do wniosku, że to nie był dobry wpis ani dobry test, więc go zdjęła. I chyba dobrze.
Nie atakujcie jej za to. Tak jak napisałem w nieistniejącym już komentarzu - nic nie usprawiedliwia agresji i poniżania drugiej osoby.
ODPOWIEDZ