panucci10 - komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Aniad1312
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Niezle sobie imprezowo poczynales :) oby moc nadal byla z Toba! :)
PKO
Krzychu M
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Fajny prezencik od żony!Ja też doceniam moją,bo z nami biegaczami łatwo nie jest...
Zapisuj się na tą 1/2 IM zawsze jakoś przetestujesz sprzęt,a życiówka w jesiennym maratonie będzie lub nie(nawet jak opduścisz TRI to może byc fatalna pogoda,choroba,kontuzja...dobra nie kraczę więcej)i bedziesz żałował,że zrezygnowałeś ze startu.
Jeśli to Ci sprawia frajdę to nie ma co z tego rezygnować.Takie moje zdania :bum:
panucci10
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:40:08
Życiówka w maratonie: 03:15:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Aniad1312 pisze:Niezle sobie imprezowo poczynales :) oby moc nadal byla z Toba! :)
heh, :) no impreza była przednia :) a z mocą nie wiem, ale psychicznie wspiąłem się na wyżyny, a to też jest ważne :hej:
Krzychu M pisze:Fajny prezencik od żony!Ja też doceniam moją,bo z nami biegaczami łatwo nie jest...
Zapisuj się na tą 1/2 IM zawsze jakoś przetestujesz sprzęt,a życiówka w jesiennym maratonie będzie lub nie(nawet jak opduścisz TRI to może byc fatalna pogoda,choroba,kontuzja...dobra nie kraczę więcej)i bedziesz żałował,że zrezygnowałeś ze startu.
Jeśli to Ci sprawia frajdę to nie ma co z tego rezygnować.Takie moje zdania :bum:
no fajny, fajny :) dobrze że Nas żony rozumieją i wspierają bo inaczej nie biegalibyśmy tak jak teraz :) Co do tego TRI to właśnie nie wiem jaką decyzje podjąć! Jest pare argumentów na Tak i pare na Nie! Mam jeszcze troche do przemyślenia :)!
Blog
Komentarze
Dzienniczek run-log

5km - 18:28 --> ParkRun - Kraków - 08.03.2014
10km - 40:08 --> Bieg Sylwestrowy - Kraków 31.12.2013
półmaraton - 01:26:20 --> XII Marzanna - Kraków 22.03.2015
maraton - 03:10:04 --> Kraków 19.04.2015
Krzychu M
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

panucci10 pisze: Na obecną chwilę z planu wynika że mam biegać 9 dni pod rząd
I chyba nie będziesz 9 dni pod rząd biegał!To zajezdnia i niepotrzebne ryzyko przetrenowania.5-6 dni to rozumiem,ale 9.Tobie potrzebny jest pod koniec tygodnia long 30-33km z ewentualnym przyspieszeniem do TM,bo to ostatnia szansa na długi biegi.Za tydzień Marzanna,za 2 tyg chyba przed Dębnem nie będziesz długasa zapodawał :hej: Ten plan nie przewiduje startu w połówce,a poza tym i tak go masz przesuniętego względem startu.Teraz najważniejsze treningi oprócz zwykłych wybiegań to longer i 3x5km TM.
Choć po co ja to piszę i tak jesteś super dotrenowany :taktak:
panucci10
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Krzychu M pisze:I chyba nie będziesz 9 dni pod rząd biegał!To zajezdnia i niepotrzebne ryzyko przetrenowania.5-6 dni to rozumiem,ale 9.Tobie potrzebny jest pod koniec tygodnia long 30-33km z ewentualnym przyspieszeniem do TM,bo to ostatnia szansa na długi biegi.Za tydzień Marzanna,za 2 tyg chyba przed Dębnem nie będziesz długasa zapodawał :hej: Ten plan nie przewiduje startu w połówce,a poza tym i tak go masz przesuniętego względem startu.Teraz najważniejsze treningi oprócz zwykłych wybiegań to longer i 3x5km TM.
:hej: dzieki za miłe słowa ale braki są, tym bardziej po weekendzie :hahaha: co do tego planu to już nie bede biegał żadnych 30-stek!
Teraz jak czas pozwoli to te 8 razy pod rząd pobiegam w tym 3x5km w TM i 15km po 4:30/km i long 25km max! Potem robie chyba pn i wt wolne w tym tygodniu z marzanną śr i czw zostawie tak jak w planie, to wybieganie 30km z pt zastępuje niedzielną marzanną, w pt jakaś wolna dyszka i sb wolne, więc chyba spoko, co myślisz? Po marzannie mam 2tyg do Dębna i też coś tam lekko zmodyfikuje.
Blog
Komentarze
Dzienniczek run-log

Krzychu M
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

panucci10 pisze:
Krzychu M pisze:I chyba nie będziesz 9 dni pod rząd biegał!To zajezdnia i niepotrzebne ryzyko przetrenowania.5-6 dni to rozumiem,ale 9.Tobie potrzebny jest pod koniec tygodnia long 30-33km z ewentualnym przyspieszeniem do TM,bo to ostatnia szansa na długi biegi.Za tydzień Marzanna,za 2 tyg chyba przed Dębnem nie będziesz długasa zapodawał :hej: Ten plan nie przewiduje startu w połówce,a poza tym i tak go masz przesuniętego względem startu.Teraz najważniejsze treningi oprócz zwykłych wybiegań to longer i 3x5km TM.
:hej: dzieki za miłe słowa ale braki są, tym bardziej po weekendzie :hahaha: co do tego planu to już nie bede biegał żadnych 30-stek!
Teraz jak czas pozwoli to te 8 razy pod rząd pobiegam w tym 3x5km w TM i 15km po 4:30/km i long 25km max! Potem robie chyba pn i wt wolne w tym tygodniu z marzanną śr i czw zostawie tak jak w planie, to wybieganie 30km z pt zastępuje niedzielną marzanną, w pt jakaś wolna dyszka i sb wolne, więc chyba spoko, co myślisz? Po marzannie mam 2tyg do Dębna i też coś tam lekko zmodyfikuje.
Ja bym po ciągłym 15km po 4:30/km te 10km z piątku dał we wtorek.Zrobiłoby się 6 dni z rzędu,odpoczynek po ciągłym,a nie miałbyś 2 dni z rzędu wolnych,to niepotrzebne.Tylko ta jedna zamiana.Potem śr 25km i czw 3x5,a piątek dyszka lub wolne,a sobota rozruch.Zależy jak wolisz.U mnie się sprawdza piątek wolne,a sobota 5-7km wolno.
panucci10
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Krzychu M pisze:a piątek dyszka lub wolne,a sobota rozruch.Zależy jak wolisz.U mnie się sprawdza piątek wolne,a sobota 5-7km wolno.
no mi bardziej pasuje pt rozruch a sb wolna :)
Blog
Komentarze
Dzienniczek run-log

panucci10
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

wigi jeśli tu zaglądasz to napisz co i jak ze zdrowiem i z tym udem!
Blog
Komentarze
Dzienniczek run-log

Darekbe022
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wojtek kurde tak mnie poskładało ostatnio że nie złożyłem życzeń.
Ja wiem że sobie ładnie odbiłeś tą 30-stkę na karku :bum:, a teraz będziesz wszystkich w kategorii M-30 miótł, ale pamiętaj jeszcze o biegowych kolegach od czasu do czasu. Zdrówka i spełnienia życiowych jak i tych sportowych marzeń. No i chyba nie muszę ci mówić że taka kobita w domu to skarb ? :spoko:. Najlepszego :oczko:
wigi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:38:28
Życiówka w maratonie: 02:56:00

Nieprzeczytany post

panucci10 pisze:wigi jeśli tu zaglądasz to napisz co i jak ze zdrowiem i z tym udem!
Ano zerkam tutaj od czasu do czasu. :)
Ponieważ przy chodzeniu nie bolał mnie już dwugłowy, to wczoraj wyszedłem potruchtać - na początku ledwo wyczuwałem, że coś tam siedzi, ale pod koniec biegu był już lekki ból. Trochę pospieszyłem się z powrotem do biegania.
Dzisiaj pauzuję, ale jutro korci mnie znowu spróbować potruchtać i gdyby było OK, to pojutrze będzie lekki akcencik. ;)
BlogKomentarze
10 km - 38:28 (5.03.2017), HM - 1:24:30 (25.03.2017), M - 2:56:00 (15.10.2017)
Krzychu M
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

wigi pisze:
panucci10 pisze:wigi jeśli tu zaglądasz to napisz co i jak ze zdrowiem i z tym udem!
Ano zerkam tutaj od czasu do czasu. :)
Ponieważ przy chodzeniu nie bolał mnie już dwugłowy, to wczoraj wyszedłem potruchtać - na początku ledwo wyczuwałem, że coś tam siedzi, ale pod koniec biegu był już lekki ból. Trochę pospieszyłem się z powrotem do biegania.
Dzisiaj pauzuję, ale jutro korci mnie znowu spróbować potruchtać i gdyby było OK, to pojutrze będzie lekki akcencik. ;)
Dobrze,że idzie ku lepszemu!Myślę,że akcencik nie zaszkodzi.Najbardziej kontuzjowznawiające są długie wybiegania.
Awatar użytkownika
pulchniak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39,29
Życiówka w maratonie: 3,33,58

Nieprzeczytany post

Spóźnione ale szczere życzenia zdrowia i takich biegów jak ostatni Poznań tylko bez incydentu z chipem

A jakbyś szukał roweru to kilka rzeczy dla Ciebie:
Jak wybrać pierwszy rower

fajny rowerek

tańszy rowerek
Obrazek

blog komentarze

10 km 39:29 21,097 km 1:31:43 42,195 km 3:11:57
Krzychu M
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wojtku,wiem coś o tych biegach w tempie 5:10/km,to jest ciut szybciej niż zwykłe wybieganie,a dużo wolniej niż ciągły.Ja też to zazwyczaj biegam ok.5:02-5:04/km,a wczoraj się zawziąłem,włączyłem lapa co 1km i pilnowałem się bardzo.I chyba pierwszy raz sie udało nie za szybko :hahaha:
Oby zima odpuściła w przyszłym tygodniu,bo połówke biec w takich warunkach mi się nie uśmiecha :ojnie:
Awatar użytkownika
mihumor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:47
Życiówka w maratonie: 2:48:13

Nieprzeczytany post

Tyle za szybko to żadne przegięcie - przy takim tempie to różnica w normie - ważne by intensywności pilnować i tyle, jeśli się czułeś dobrze to jest ok.
Najszybsza kupa złomu w galaktyce

Blog: viewtopic.php?f=27&t=29814&start=345
Koment: viewtopic.php?f=28&t=29813&start=2880
panucci10
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Darekbe022 pisze:Wojtek kurde tak mnie poskładało ostatnio że nie złożyłem życzeń.
Ja wiem że sobie ładnie odbiłeś tą 30-stkę na karku :bum:, a teraz będziesz wszystkich w kategorii M-30 miótł, ale pamiętaj jeszcze o biegowych kolegach od czasu do czasu. Zdrówka i spełnienia życiowych jak i tych sportowych marzeń. No i chyba nie muszę ci mówić że taka kobita w domu to skarb ? :spoko:. Najlepszego :oczko:
dzieki Darek :) no żonka to prawdziwy skarb :) a w tej kategorii M30 to nie bedzie tak łatwo, z reszta jak w każdej kategorii :hej:
Dobrze że Ty już jestes poskładany do kupy! powodzonka w realizacji celów na ten sezon!
wigi pisze:Ano zerkam tutaj od czasu do czasu. :)
to dobrze ze juz jest duzo lepiej! wracaj systematycznie do biegania ale ten tydzien to ja bym jeszcze z akcentami nie szalał, raczej cos wolnego bym robil żeby nie kusic losu, no ale sam wiesz co robic :)
pulchniak pisze:Spóźnione ale szczere życzenia zdrowia i takich biegów jak ostatni Poznań tylko bez incydentu z chipem

A jakbyś szukał roweru to kilka rzeczy dla Ciebie:
Jak wybrać pierwszy rower

fajny rowerek

tańszy rowerek
dzieki Pulchaniak :) zdjątka wrzuć :) zobacze co kupiłeś i mam nadzieje ze jak ja cos kupie to gdzies sie razem w lecie wybierzemy :)! A te linki co mi przesłałeś to juz widzialem! jakos mi nie podeszły. poki co to intensywnie szukam :) A Ty na jakim dystansie w Gdyni startujesz?
Krzychu M pisze:Wojtku,wiem coś o tych biegach w tempie 5:10/km,to jest ciut szybciej niż zwykłe wybieganie,a dużo wolniej niż ciągły.Ja też to zazwyczaj biegam ok.5:02-5:04/km,a wczoraj się zawziąłem,włączyłem lapa co 1km i pilnowałem się bardzo.I chyba pierwszy raz sie udało nie za szybko :hahaha:
Oby zima odpuściła w przyszłym tygodniu,bo połówke biec w takich warunkach mi się nie uśmiecha :ojnie:
no ja tam nie znam niemieckiego wiec na forum nie patrze i tylko staram sie w miare 3mać planu, ale jak piszesz ze tak mozna to biegac to spoko :) a co do pogody to niby na 24 marca spoko zapowiadaja sie prognozy, byle teraz jeszcze to przetrwać i bedzie dobrze :)
mihumor pisze:Tyle za szybko to żadne przegięcie - przy takim tempie to różnica w normie - ważne by intensywności pilnować i tyle, jeśli się czułeś dobrze to jest ok.
no jak Ty juz tak mi piszesz to juz w ogole sie nie przejmuje ze przesadziłem, dzienks:)
Blog
Komentarze
Dzienniczek run-log

New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ