Ból w okolicach kości łódkowatej

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
sko
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam.
Zacząłem biegać tydzień temu. Mam za sobą 4 dni treningu trzydziestominutowego. Biegałem kilka serii biegu potem marszu po 2-5 minut biegania potem tyle samo marszu. W piątek po powrocie z biegania i zdjęciu butów poczułem ból w prawej stopie. Wg tego obrazka wydaje mi się, że to w okolicach kości łódkowatej.
Obrazek
Nie wiem co może być przyczyną. Może złe wiązanie obuwa, zbyt duże przeciążenia jak na początek czy może jeszcze coś innego? Lewa stopa jest w porządku. Dziś podczas biegania również poczułem ból. Nie jest może to bardzo uciążliwe bo mogę biegać ale nie chcę aby wyszło coś poważniejszego.
Proszę o rady jak zniwelować na przyszłość możliwość występowania podobnych bóli oraz co robić z treningiem?
Pozdrawiam i liczę na dobre porady.
PKO
Awatar użytkownika
krasnoludek6
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: <40
Życiówka w maratonie: 3:27

Nieprzeczytany post

odpowiedziales juz sobie sam zaduzo jak na poczatek,zmieni ten plan i poczytaj plan 18 tygodniowy J.skarzynskiego.

Teraz to tylko odpocznij pozniej biegaj mniej na poczateg niech wszystko sie przyzwyczai a wykonuj cwiczenia rozgrzewke po biegu rozciaganie naucz sie juz tego dzisiaj i rob zawsze,,pozdrawiam :hej:
sko
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Rozgrzewkę robię zawsze. Mam fajne miejsce do biegania oddalone kilka minut drogi od domu i zawsze sobie potruchtam zanim zacznę właściwy trening. Potem rozciąganie i krótkie przebieżki po drodze. A plan treningowy mam ale po dwóch dniach stosowania go poczułem, że jest mało wymagający więc wydłużyłem sobie okresy biegu ale też nie do przesady.
Dziś miałem zaczynać drugi tydzień ale chyba parę dni odpocznę bo raz, że śnieg spadł a wolę biegać niż ślizgać się po lodzie zwłaszcza, że nie wiem jak zareaguje stopa. Chociaż smaruję Fastumem i robię okłady z lodu i już czuję tylko w wyjątkowych przypadkach, że coś mi tam dolega;)
Dzięki za pomoc!

PS korzystam z tego planu:
http://jak-biegac.pl/plan-treningowy-dl ... h-biegaczy
Awatar użytkownika
Cologero
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Zajrzyj sobie do tego wątku: viewtopic.php?f=2&t=32925

Dzisiaj po pięciu dniach przerwy i stosowaniu się do rad forumowiczów powróciłem do biegania.
Nie powiedziane, że Tobie również pomoże ale warto spróbować - bo problem i miejsce bólu bardzo zbliżone, mi dokuczało w okolicach k. skokowej.

Masowanie, rozciąganie i butelka zmrożonej wódki :hahaha:

Powodzenia.
Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ