II Zimowy Bieg Dębowy,Dąbrowa 09.03.2013

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
olekpp
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

AdamSKI pisze:Czy już wiadomo z jakim BMI można uczestniczyć w biegu grubasów? Próbowałem wejść na stronę MP Grubasów, ale ciągle podaje informację, że strona w przygotowaniu.

w tamtym roku semi byl chyba 28-30 a pełen powyżej 30 ....
PKO
wasyl
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Pierwsza kategoria to BMI 28,00-29,00
Druga to BMI 30 i wiecej.
wasyl
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Kilka ważnych spraw:
1/MP Grubasów-nagrody:
Będą to nagrody rzeczowe ufundowane przez New Balance.Zastanawiamy się,czy wręczać je na biegu,czy w formie voucherów do realizacji w sklepie internetowym NB.Dam znać,jak będzie to ustalone.
Są dwa progi BMI,więc zakładam,że Panie również wystartują...dlatego mamy 24 nagrody.
Do procedury weryfikacji zawodników(ważenie i mierzenie) prosimy zgłaszać sie bez butów,oraz bez kurtek,spodni(niebiegowych...np jeans).Każda osoba może tylko jeden raz poddać sie weryfikacji.

2/Rywalizacja mundurowa:
Po zamknięciu listy zgłoszeń wszystkie osoby startujace w tej kategorii specjalnej(jeżeli są już zweryfikowane i mają nadany numer startowy) udają się do oznakowanego sektora "służby mundurowe".Tam odbierają swój numer startowy po "wizualizacji" przez srogiego sędziego,wszystkim Wam znanego Zbyszka Rosińskiego!!!!!!
Każdy z Was otrzyma podczas ceremonii dekoracji imienny certyfikat ukończenia biegu w stroju służbowym.
zegela
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 51:54
Życiówka w maratonie: 4:24:30

Nieprzeczytany post

A mi wychodzi BMI 27,8 a jak się najem więcej ważę :hej: :hej: :hej: :hej: :hej: to mogę brać udział czy muszę przytyć? hahaha
wasyl
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Prosimy tak zaplanować swój przyjazd do Dąbrowy,aby zdążyć pobrać swój numer startowy.To,że biuro zawodów pracuje do godziny 10:30 oznacza,że o godzinie 10:31 już nie pracuje:)
Czyli nie polecam przyjazdu na ostatnia chwilę,bo jest jeszcze zima,zawodnicy rozgrzewają się na start o określonej w regulaminie godzinie i wystrzał z armaty nastąpi dokładnie o godzinie 11:15(bieg główny).
Wszyscy bioracy udział w rajdzie(taka sama trasa jak dla biegaczy) startują o godzinie 10:45.
Uwaga: Czas podaję w/g pierwszego południka :sss:
wasyl
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Bieg Dębowy-Ceremonia dekoracji:
Ponieważ jest bardzo wiele różnych kategorii do nagradzania(grubasy,mundurówka,drużynówka,gp woj. kuj,-pomorskiego,open,dzieci.. itp)musimy to robić sprawnie,czyli szybko.
Dlatego postanowiliśmy,że losowanie 50 osób ,które otrzymają album "Pasja Biegania 2012" odbędzie się komisyjnie w urzędzie gminy 7 marca.W dniu biegu będą przygotowane 2 koperty,W pierwszej dane 50 osób a w drugiej rezerwowa grupa 10 osób.
Losowanie odbędzie się wśród osób,które opłacą wpisowe do 4 marca(wyciąg z banku).Jednocześnie informuję,że osoba ,która album wylosowała a zdążyła gdzieś już wcześniej go otrzymać(tutaj weryfikuje temat moja doskonała pamięć) książki nie otrzyma...bo i po co:)
Poza tym każda książka bedzie z okolicznościowym stemplem oraz zostanie podpisana imieniem i nazwiskiem .Zależy mi na tym,aby Pasja Biegania nie trafiala na rynek wtórny...np allegro.
wasyl
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Rywalizacja mundurowa...kilka spraw:-Obiecałem to Miodziowi ,wiec słowa muszę dotrzymać.W trzecim tomie Pasji Biegania będzie bardzo duża galeria z biegu dębowego.Kilka stron będzie wyłącznie dla Was i plan jest taki,aby każdy biegnacy w mundurze znalazł sie w tej galerii.Proszę więc Was o to abyście przed startem zebrali się wszyscy do wspólnego zdjęcia.
-Każdy,kto ukończy bieg otrzyma stosowny certyfikat.
-Pamiętajcie!Macie oddzielny sektor do weryfikacji,a pracują tam znani Wam ludzie z WKB Meta Lubliniec
-Nie ma mowy,że biegnie ktoś w stroju służbowym,a na stopach ma np. buty new balance.
Takie osoby będą z automatu przenoszone do kategorii open biegu głównego.
Henryk W.
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dzisiaj, w piątek, w jakich godzinach można odebrać numerki startowe?
bestfoka
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Jeśli ktoś z Wwy się wybiera i potrzebuje transportu (sobota wcześnie rano) to się polecam: bestfoka@yahoo.com
kawokado
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Było rewelacyjnie! Zaliczyłam pierwszą w życiu pietnachę i nie wyobrażam sobie pobiec jej gdziekolwiek indziej! ;)
W przyszłym roku mam nadzieje, ze uda się do udziału namówić cały team :D
Seksi czikki pięknie dziękują i do zobaczenia w przyszłym roku!
A teraz idę czytać pasję biegania :D
Henryk W.
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Było fajnie, nie biegiem ale marszobiegiem, ale zaliczone:)
pawlos97
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 40:21
Życiówka w maratonie: 3:49

Nieprzeczytany post

Henryk W. pisze:Było fajnie, nie biegiem ale marszobiegiem, ale zaliczone:)

zapowiada się że pogoda pomoże nam w pobiciu życiówek
http://new.meteo.pl/um/php/meteorogram_ ... 0u&id=2103
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ