DLACZEGO NIE CHUDNE?

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Awatar użytkownika
harti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Pierwszy posiłek dopiero o 10ej??
Do 17ej prawie nie jesz białka i tylko same kanapki?!?!?
tu potrzebna jest dieta!

i nie rozumiem dlaczego masz brać wolny dzień na wizytę u dietetyka, można się umówić w godzinach wieczornych przecież.

Nie da sie zrzucic tluszczu miejscowo, np z samych ud.. A dlaczego nie biegasz?
Bo bez urazy ale "bieganie" na orbitreku nie ma nic wspólnego z bieganiem..

Dieta to podstawa więc na tym się skup a aeroby (orbitrek czy truchtanie) dodatkowo
PKO
Yassith
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 48:15

Nieprzeczytany post

15 km w godzine to niezle tempo a mowisz, ze sie nie spocisz.

Nie wiem jakie masz hrmax i czy prawidlowo wyznaczone ale moze sprobuj pobiegac normalnie na zewnatrz i wtedy porownasz tempo, hr i zmeczenie. Czytajac mam wrazenie, ze Twoj wysilek jest niezbyt intensywny ale moze sie myle.
Cheery Littlebottom
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

harti nie biegam w terenie bo bieganie zawsze kojarzyło mi się z bólem - podziękowania w-fście, któremu nie chciało się prowadzić zajęć kazał nam biegać dookoła szkoły w trampkach[(!)/u] przez 45min. Kolana mnie później bolały strasznie i do dziś mam takie bóle jak dłużej na orbitreku poćwiczę. Lekarz mi zaproponował na początek orbitrek mniejsze obciążenie na kolana. Grzecznie go posłuchałam.
No i przyznam się, że boję wieczorami wracać do domu, jak co chwile menele mnie zaczepiają, co dopiero biegać po mieście sama:/ Do tego bo praca po pracy(jak zadzwoni klient to w terenie nie wyciągnę komputera, a z orbitreka zejdę i zrobię co mam zrobić).

Jem 2 godziny po przebudzeniu późno wiem ale nigdy nie udało mi się zjeść od razu - na wymioty mnie bierze od zawsze tak miałam. Muszę to w końcu zmienić.
Jak zjem te 2 kromki z szynką/serkiem, popiję kawą/herbatą to na 3-4 godziny jestem najedzona - mój chleb 3 razy więcej waży niże te kupne pełnoziarniste:) O 14 jem kolejne śniadanie. Wcześniej zabierałam serek wiejski czy jogurt. Co jeszcze mogę zjeść w biurze przy komputerze kiedy klient czasem do nas wpada?

Dietetyk jest gdzieś na szarym końcu spraw jakie mam do załatwienia jak wrócę do domu. Patrząc na diety koleżanek właściwie niczym się nie różnią od mojej. Niestety praca nie zawsze daje mi możliwość zjeść to co bym chciała, czasem wracam z jedzeniem do domu - więc co mi da spotkanie ze specjalistą? Czy lepsza dieta pozwoli mi schudnąć z nóg? Myślałam, że bardziej odpowiednie ćwiczenia, rozciąganie mi pomoże. Dlatego tutaj napisałam.

Yassith tak jak harti zauważył bieganie na orbitreku to nie bieganie. Dlatego zwiększyłam jeszcze obciążenie i zmieniam je raz w górę raz w dół, biegam szybciej czasem wolniej, żeby się zmęczyć, spocić. Mam wtedy średni puls 155 Po takim treningu schodzę spocona i zadowolona:)
Awatar użytkownika
harti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Cherry, pytałaś czy robisz coś źle.. i piszesz że "dieta u Ciebie to zdrowe odżywianie"..
owszem, z tego co piszesz w ciągu dnia zjadasz zdrowe rzeczy, ale Ty nie masz diety, nie masz posiłków zbilansowanych.. kanapki przez pół dnia to nie dieta.. ile jest białka w plasterku czy 2 szynki? chleb nawet najlepszej jakości to prawie same węgle + błonnik i odrobina tłuszczu jeśli dodajesz słonecznik.. posiłek w pracy to może być kromka chleba posmarowana np. niskotłuszczowym serkiem + warzywa + serek wiejski, to ma być na tyle mały posiłek żebyś po 2,5-3 godzinach znowu była głodna.. Nie jesz śniadania - ogromny błąd, przez większość dnia nie jesz białka i ja tam nie widzę za bardzo warzyw do tej 17ej.. Zapisz sobie na kartce to co zjadasz dziennie potem sprawdź wartości kaloryczne wszystkiego i zobacz ile Ci wychodzi węgli/białka/tłuszczu.. samymi kaloriami się nie sugeruj... pisałem już, widzę że zjadasz za mało w ciągu dnia, do tej 17ej.. i wygląda na to że masz zwolniony metabolizm..

Napiszę Ci jak wygląda moja aktualna dieta w skrócie: 6 posiłków, pierwszy nie później niż pół godziny po przebudzeniu, ostatni może być nawet jedzony w łóżku.. w każdym mam 45 g węgli, 28 g białka i 10 g tłuszczu.. do każdego posiłku mogę zjadać do 200 g warzyw, choć nie wszystkich (np ziemniaki czy marchew są liczone jako węgle).. w każdym posiłku mogę też zastępować węgle owocami..
moje przykładowe "śniadanie" owsianka (50g) + koktajl białkowy + pół banana + łyżka masła orzechowego lub kilka migdałów
inny przykładowy posiłek: pół woreczka ryżu + 130 piersi kurczaka na parze (lub smażonej bez na łyżce oliwy) + 200 g warzyw na parze

U Ciebie naprawdę trzeba zacząć od diety.. ułożonej przez dobrego dietetyka sportowego, ja już polecałem mojego.. jest skuteczny..
Więc nie pisz że tracisz nadzieję i się dołujesz i starasz się coś zmienić.. a po chwili że nie masz czasu na wizytę u dietetyka.. bo to się kupy nie trzyma!

a co do biegania, jeśli nie lubisz, nie możesz to truchtaj, lub maszeruj, np. na bieżni w klubie fitness , do tego rowerek, odpuść trochę ten orbirtek, nie można robić w kółko jednego rodzaju ćwiczeń cardio, ważne jest zróżnicowanie.. i puls najlepiej 60-70..
Awatar użytkownika
cava
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Cheery Littlebottom pisze:
Yassith tak jak harti zauważył bieganie na orbitreku to nie bieganie. Dlatego zwiększyłam jeszcze obciążenie i zmieniam je raz w górę raz w dół, biegam szybciej czasem wolniej, żeby się zmęczyć, spocić. Mam wtedy średni puls 155 Po takim treningu schodzę spocona i zadowolona:)

Nie będę Ci pisać o diecie.
Co innego mi wpadło w oko.

Na moje oko, to robisz wszytko na odwrót- chcesz wysmuklić nogi- to najpierw realnie oceń, czy to na pewno jest kwestia odchudzania, czy masz taką a nie inną budowę i po prostu musisz "pokochać" a eksponować swoje walory (a z tego co opisałaś to masz rewelacyjny biust , talię i biodra !!! Proporcje biustu 60 F do 60 cm w talii i 93 w biodrach to szał, cudo i tylko zazdrościć. :-) jak założysz kieckę rozkloszowaną u dołu a dopasowaną w talii i biuście + koturny to ... tylko padać z zachwytu)

nabijając kilometrów na orbiteku i jeszcze większając obciążenia, spowodujesz ze muskulatura nóg Ci UROŚNIE a nie spadnie.
Biegam od grudnia a uda już mi ponarastały - i to nie jest tłuszcz tylko mięśnie. Tłuszcz którego i tak było minimalnie spadł a obwód ud wzrósł.

szukaj sportów mocno rozciągających!!! takich, które mięśnie wyszczuplają, powodują ich wydłużenie i większą gęstość- np. joga.
Ale na pewno jest tego więcej.
Nie sportów które spowodują jeszcze większe narastanie mięśni- bo podejrzewam, że nie tłuszcz tam masz, tylko taką budowę mocno mięsistą.

Zajrzyj na forum Wizaż.pl w dział fitness- tam siedzi masa kobiet która zęby zjadała na podobnych dylematach i mają obcykane zestawy ćwiczeń na wysmuklenie wszystkiego. Wiele z nich to instruktorki fitnessu i innych sportów. O dietach nie wspomnę- jest osobny dział i wątki podwieszone- koniecznie przeczytaj, jak jeszcze będziesz miała wątpliwości-tam pytaj.

Bo według mnie- robisz sobie krecią robotę. Ale może się mylę.
Awatar użytkownika
harti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jeśli chodzi o maszyny cardio typu orbitrek czy rowerek to na redukcji trzeba robić albo dość długo na niskim obciążeniu i na tętnie 60-70 HRmax albo np. tylko 20 minut ale za to intensywnych interwałów, czyli np. minuta lekko, pół minuty cięzko i tak na przemian.. a po cwiczeniach oczywiście rozciąganie..
ja w ten sposób w udach zszedłem z 65 cm do 58 w 3 miesiące.. waga wtedy spadła -13kg (1kg/tygodniowo).. oczywiście dodatkowo była dieta + bieganie + trening siłowy (małe obciążenia)
alinka604
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

wg mnie oprócz wysiłku do osiągnięcia zamierzonego celu niestety w zależności od tego ile chcemy zrzucić potrzebne jest dopalenie suplementami wspomagającymi nas w tym

sam wysiłek fizyczny przy konieczności zrzucenia większej ilości kilogramów, może być za mało ale bez niego za wiele się też nie osiagnie
pit78
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Niedługo nie będzie się dało poprawnie wys*ać bez dopalenia suplementami...
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

pit78 pisze:Niedługo nie będzie się dało poprawnie wys*ać bez dopalenia suplementami...

Jak ktoś pisz, że trzeba koniecznie faszerować się suplementami, a w stopce ma:

Kod: Zaznacz cały

Polecam strone o Herbalife gdzie możesz poznać ceny tych suplementów.
to chyba nawet nie ma sensu się do tego odnosić :)
gocu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

alinka604 pisze:wg mnie oprócz wysiłku do osiągnięcia zamierzonego celu niestety w zależności od tego ile chcemy zrzucić potrzebne jest dopalenie suplementami wspomagającymi nas w tym
sam wysiłek fizyczny przy konieczności zrzucenia większej ilości kilogramów, może być za mało ale bez niego za wiele się też nie osiagnie
Za takie posty to bym banował :/
Czy można by tych spamerów jakoś przystopować? :/
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

herbalinka dostała ostrzeżenie
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
laudik
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Zzz
Ostatnio zmieniony 21 mar 2013, 18:56 przez laudik, łącznie zmieniany 1 raz.
laudik
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Z
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
rwesoly
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 52,50

Nieprzeczytany post

POwiedzcie mi napiszcie
JAk wy to liczycie ile jaki posiłek ma kcal
Ile ma jedna kromka chleba białego
ile kromka chleba ciemnego
ile plasterek zółtego sera
ile plasterek kiełbasy