VI POZnań Półmaraton

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
miszcz95
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 00:48:20
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

maly89 pisze:
miszcz95 pisze:Jeśli uda się przekonać organizatora to może i ja się zjawie :hej: Byłby debiut :bleble: Problem w tym, że dopiero w lipcu kończę 18 :echech:

Jeżeli nie teraz to w następnej edycji, bo zakładam, że takowa będzie :) Nie ma z czym się spieszyć :)
Kto wie czy dożyjemy :bum: :bum: ale jak się nie uda zapisać to za rok na pewno biegnę :ble:
PKO
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Niestety ze względu na pracę nie mogę wziąć udziału w imprezie.

Odsprzedam numer startowy (bo rozumiem, że przenosząc opłatę, przenoszę i numer) i to jeden z pierwszy, bo przyznano mi numer 67 :)

Cena tak jak zapłaciłem czyli 60 zł.

Jeśli ktoś chętny to proszę pisać :)
vito
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

mdj pisze:Zrezygnowałem ze stolic na rzecz Poznania, mam nadzieję, że nie będę żałował.
Przecież te imprezy nie odbywają się równocześnie. Możesz pobiec w Warszawie a później w Poznaniu.
vito
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

/dev/run pisze:Ja z kolei trenuję do debiutu i mam nadzieję, że jak się zdecyduję, to będą jeszcze miejsca w Poznaniu.
Tyle, że muszę zrzucić z 7 kg i kalkulatory prognozują 2:42 :-D
Nie zastanawiaj się. Zmieścisz się w limicie. Liczy się uczestnictwo a ci którzy biegną na końcu to równa wiara. Są wyluzowani, nie mają takiego parcia na wynik jak ci w głównym peletonie. Można w czasie biegu pogadać i powygłupiać się.
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

vito pisze:
mdj pisze:Zrezygnowałem ze stolic na rzecz Poznania, mam nadzieję, że nie będę żałował.
Przecież te imprezy nie odbywają się równocześnie. Możesz pobiec w Warszawie a później w Poznaniu.
Nie każdy lubi biegać połówki co 2 tygodnie :) Ponad 21 kilometrów może nieco dać w kość :)

Oferta odsprzedania numeru wciąż aktualna!
maly89 pisze:Niestety ze względu na pracę nie mogę wziąć udziału w imprezie.

Odsprzedam numer startowy (bo rozumiem, że przenosząc opłatę, przenoszę i numer) i to jeden z pierwszy, bo przyznano mi numer 67 :)

Cena tak jak zapłaciłem czyli 60 zł.

Jeśli ktoś chętny to proszę pisać :)
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Oferta już nieaktualna :) Z numerem 67 pobiegnie... Mój Tato, dla którego będzie to debiut w jakiejkolwiek imprezie w Polsce i zarazem pierwsza połówka w życiu :) Mam nadzieję, że się nim zaopiekujecie :D :)

Poznań Półmaraton - Zmiana pokoleniowa
/dev/run
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Zdecydowałem, choć nie wiem, czy zupełnie świadomie - pobiegnę :)
15km (1:47:25 - pace 7:09)
16 km (2:04:31) - głupi błąd - na połówce banana jako jedynym posiłku dnia, trudno jest pobiec o godz 14:00 - 16km :D

Ominąłem jeden trening od 1 stycznia - długie wybieganie na 18km, głównie z powodu wyjazdu i rozstroju żołądka jednocześnie. Z wagą niestety jest "ciężko", ale postaram się jeszcze w marcu nadrobić trochę.

Czas prognozowany: 2:30-2:40

Pytanie kluczowe:
- jak wyglądają owe darmowe noclegi? Ktoś wie z doświadczenia? Nie wiem, czy zamawiać.
- Czy jest gdzie w pobliży startu/mety zaparkować auto?

Generalnie, raczej wybiorę hotel, ale jest stamtąd ponad 4km do startu
- wie ktoś jak wygląda dojazd MPK z hotelu Lech?

Są to moje pierwsze zawody, więc dziękuję za wyrozumiałość i każdą pomoc :)
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

/dev/run pisze:Zdecydowałem, choć nie wiem, czy zupełnie świadomie - pobiegnę :)
15km (1:47:25 - pace 7:09)
16 km (2:04:31) - głupi błąd - na połówce banana jako jedynym posiłku dnia, trudno jest pobiec o godz 14:00 - 16km :D
No faktycznie głupio nic nie jeść, ale chyba nawet to nie usprawiedliwia takiego czasu. Dla kogoś kto chce przebiec półmaraton za miesiąc 16km w ponad 2h powinno być niepokojące.
/dev/run pisze: Ominąłem jeden trening od 1 stycznia - długie wybieganie na 18km, głównie z powodu wyjazdu i rozstroju żołądka jednocześnie. Z wagą niestety jest "ciężko", ale postaram się jeszcze w marcu nadrobić trochę.
Co znaczy, że jest ciężko? Szkoda, że akurat taki trening odpuściłeś, bo moim zdaniem wybiegania są kluczowe dla kogoś kto chce ukończyć połówkę. Ja bym już teraz nic nie nadrabiał. Za mało czasu. realizuj dalej plan, bo dodatkowe treningi i nadrabianie tego co ominąłeś nic Ci nie da.
/dev/run pisze: Czas prognozowany: 2:30-2:40
Jeżeli będzie faktycznie w stanie przebiec 21km (na razie ciężko prognozować skoro masz takie różnicy między 15, a 16 kilometrami) to powinieneś się zmieścić w limicie. Ale na konkretny czas specjalnie bym się nie nastawiał. Wydaje mi się, że w 100% nie jesteś jeszcze przygotowany do połówki. Niemniej decyzja o starcie to tylko i wyłącznie Twoja prywatna sprawa. Ja z mojej strony mogę tylko trzymać kciuki i życzyć powodzenia :)
/dev/run pisze: Pytanie kluczowe:
- jak wyglądają owe darmowe noclegi? Ktoś wie z doświadczenia? Nie wiem, czy zamawiać.
Przeważnie jest to hala sportowa. I przeważnie musisz mieć ze sobą karimatę, śpiwór i... stopery do uszu! :) Jeżeli masz pieniążki to lepiej zdecyduj się na hotel/hostel.
/dev/run pisze: - Czy jest gdzie w pobliży startu/mety zaparkować auto?
Jest. Aczkolwiek wychodzę z założenia, że dla biegacza parking przy samej linii mety nie jest potrzebny - po biegu zawsze ważne jest roztruchtanie ;)
/dev/run pisze: Generalnie, raczej wybiorę hotel, ale jest stamtąd ponad 4km do startu
- wie ktoś jak wygląda dojazd MPK z hotelu Lech?
http://poznan.jakdojade.pl/
/dev/run pisze:Są to moje pierwsze zawody, więc dziękuję za wyrozumiałość i każdą pomoc :)
Mam nadzieję, że pomogłem. Powodzenia.
/dev/run
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

@maly89
Na pewno zdecyduję się na hotel - dzięki za info :)

Żeby jednak była jasność co do owych 16km...

Te 16km to dystans, który wstawiłem żeby pokazać, że daję radę trenować 2h. Natomiast ten trening po prostu mnie złożył. Wiem jakie błędy popełniłem. Praktycznie zero posiłku to jeden element.

Numer 2:
4 treningi pod rząd (dodatkowe 4km w piątek)
Obrazek

Numer 3:
Powyższe zaowocowały koniecznością przechodzenia w marsz (a raczej spacer), bo po prostu nie mogłem normalnie oddychać. Ładnie to widać po szczytach.
Obrazek

i po tempie poszczególnych kilometrów
Obrazek

Numer 4:
Pogoda - Wrocław tego dnia tonął - znalezienie 100 metrów chodnika/ulicy bez błota i wody po kostki było niezwykle trudne.

Dla porównania: Splity z 15km. Szału nie ma, ale jak na moje 103 kg to i tak szybkie tempo ;)
Obrazek

Także wnioskowanie mojej gotowości na podstawie jednego, nieudanego treningu mnie nie przekonuje. Poza tym, nie "odpuściłem" treningu, tylko ominąłem. W mojej ówczesnej dyspozycji, jakikolwiek bieg byłby oznaką szaleństwa :-)
Tak samo, moje nadrabianie dotyczy zrzucenia wagi, a nie dodatkowych treningów.

Uważam, że będę gotowy do przebiegnięcia tego dystansu 7 kwietnia.

Pozdrawiam
Mar.co
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

/dev/run pisze: - Czy jest gdzie w pobliży startu/mety zaparkować auto?
W okolicy Malty są 2 małe parkingi + 1 duży w Centrum Handlowym Malta. Także nie powinno być problemu z parkowaniem.

Co do hotelu to zastanów się nad hostelem, sporo tego w centrum i okolicy rynku. A z rynku na Malte to z 15 min tramwajem. Poza tym ceny to 50% hotelowych.

np.

http://www.art-hostel.com.pl/#!
http://hostel.poco-loco.pl/
http://www.melody-hostel.com.pl/

Ja też w tym roku startuje także Powodzenia wszystkim :)
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A możesz mi coś powiedzieć o tym hotelu?

http://www.ibis.com/pl/hotel-3110-ibis- ... ndex.shtml

Dokonałem dzisiaj w nim rezerwacji dla rodziców. Cenowo i lokalizacyjnie bardzo mi podpasował dlatego się zdecydowałem. Może ktoś już ktoś korzystał z jego oferty?
/dev/run pisze: Uważam, że będę gotowy do przebiegnięcia tego dystansu 7 kwietnia.

I z tego wszystkiego to jest chyba najważniejsze zdanie :)

Powodzenia
michu77
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

centrum ... chyba nawet końcówka trasy 16-17km przebiega obok tego hotelu... prosta droga na Maltę... chociaż niewiem jak z dojazdem komunikacją miejską - gorzej z biurem zawodów :hahaha:

w hotelu nigdy nie nocowałem...

jak ktoś nie jest pewien czy przebiegnie taki dystans - czytam w tym wątku o prognozach 2:40 lub nawet dłuższych - to może warto się wstrzymać, jeszcze potrenować - trening również może dawać ogromną satysfakcję - i wystartować za jakiś czas. Sezon startowy dopiero się rozpoczyna - w Wielkopolsce praktycznie co 2-3 tygodnie rozgrywany jest jakiś półmaraton. W marcu - Ostrów Wlkp, w kwietniu - Poznań, Ostrzeszów, koło Nowego Tomyśla crossowy - a później jeszcze więcej i jeszcze gęściej w kalendarzu startowym. Nieudany, za szybki debiut - może popsuć cała przyjemność, no i... zakończyć sie kontujzą, zniechęceniem... po co się śpieszyć? :spoczko:
Mar.co
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

maly89 pisze:A możesz mi coś powiedzieć o tym hotelu?

http://www.ibis.com/pl/hotel-3110-ibis- ... ndex.shtml

Dokonałem dzisiaj w nim rezerwacji dla rodziców. Cenowo i lokalizacyjnie bardzo mi podpasował dlatego się zdecydowałem. Może ktoś już ktoś korzystał z jego oferty?
/dev/run pisze: Uważam, że będę gotowy do przebiegnięcia tego dystansu 7 kwietnia.

I z tego wszystkiego to jest chyba najważniejsze zdanie :)

Powodzenia
Lokacyjnie bardzo dobrze wybrałeś, spacerkiem 20-30 min na miejce startu. Tramwajem 2 przystanki ale okolice są tam ładne także warto piechotą na zawody się wybrać. Mieszkałem niedaleko, po drugiej stronie Warty, jakieś 5 lat. W samym hotelu nie byłem ale z zewnątrz wygląda ładnie.
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

No to mam nadzieję, że rodzice będą zadowoleni :) I z tego co się orientuję to na Stare Miasto też będą mieli niedaleko :) Dzięki za opinię - naturalnie nakażę wszędzie poruszać się na własnych nogach - zero komunikacji miejskiej, niech zwiedzają :)
sylwiaaka
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Chętnie odkupię numer startowy. Jeśli ktoś zapisał się, ale jednak nie wystartuje proszę o kontakt: sylwia.krzyzanska@wp.pl
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ