/dev/run pisze:Zdecydowałem, choć nie wiem, czy zupełnie świadomie - pobiegnę

15km (1:47:25 - pace 7:09)
16 km (2:04:31) - głupi błąd - na połówce banana jako jedynym posiłku dnia, trudno jest pobiec o godz 14:00 - 16km :D
No faktycznie głupio nic nie jeść, ale chyba nawet to nie usprawiedliwia takiego czasu. Dla kogoś kto chce przebiec półmaraton za miesiąc 16km w ponad 2h powinno być niepokojące.
/dev/run pisze:
Ominąłem jeden trening od 1 stycznia - długie wybieganie na 18km, głównie z powodu wyjazdu i rozstroju żołądka jednocześnie. Z wagą niestety jest "ciężko", ale postaram się jeszcze w marcu nadrobić trochę.
Co znaczy, że jest ciężko? Szkoda, że akurat taki trening odpuściłeś, bo moim zdaniem wybiegania są kluczowe dla kogoś kto chce ukończyć połówkę. Ja bym już teraz nic nie nadrabiał. Za mało czasu. realizuj dalej plan, bo dodatkowe treningi i nadrabianie tego co ominąłeś nic Ci nie da.
/dev/run pisze:
Czas prognozowany: 2:30-2:40
Jeżeli będzie faktycznie w stanie przebiec 21km (na razie ciężko prognozować skoro masz takie różnicy między 15, a 16 kilometrami) to powinieneś się zmieścić w limicie. Ale na konkretny czas specjalnie bym się nie nastawiał. Wydaje mi się, że w 100% nie jesteś jeszcze przygotowany do połówki. Niemniej decyzja o starcie to tylko i wyłącznie Twoja prywatna sprawa. Ja z mojej strony mogę tylko trzymać kciuki i życzyć powodzenia
/dev/run pisze:
Pytanie kluczowe:
- jak wyglądają owe darmowe noclegi? Ktoś wie z doświadczenia? Nie wiem, czy zamawiać.
Przeważnie jest to hala sportowa. I przeważnie musisz mieć ze sobą karimatę, śpiwór i... stopery do uszu!

Jeżeli masz pieniążki to lepiej zdecyduj się na hotel/hostel.
/dev/run pisze: - Czy jest gdzie w pobliży startu/mety zaparkować auto?
Jest. Aczkolwiek wychodzę z założenia, że dla biegacza parking przy samej linii mety nie jest potrzebny - po biegu zawsze ważne jest roztruchtanie
/dev/run pisze:
Generalnie, raczej wybiorę hotel, ale jest stamtąd ponad 4km do startu
- wie ktoś jak wygląda dojazd MPK z hotelu Lech?
http://poznan.jakdojade.pl/
/dev/run pisze:Są to moje pierwsze zawody, więc dziękuję za wyrozumiałość i każdą pomoc

Mam nadzieję, że pomogłem. Powodzenia.