Buty do treningu i startu na 1 km.

Odol
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,

Szukam butów, w których mógł bym trenować a następnie wystartować na 1 km. Moja stopa jest lekko pronująca. Mam 170 wzrostu i 67 kg wagi. Treningi głównie na miękkich nawierzchniach takich jak las lub stadionowa bierznia. Budżet wynosi max. 250zł. Czy przy takiej kwocie jestem w stanie znaleźć coś sensownego? Do tej pory biegałem w Nike Dual Fusion ST lecz jednak nie jest to but dla mnie. Przede wszystkim za miękki i ogólnie doświadczam bólu stopy podczas biegu.

Pozdrawiam.
PKO
Odol
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Co myślicie o butach " minimalistycznych " Kalenji Eliofeet? Nadadzą się one do mojego typu biegania ? Technikę biegu mam dobrze opanowaną i chciał bym spróbować czegoś nowego.
benek_b
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 34'12"
Życiówka w maratonie: 2h53'

Nieprzeczytany post

Biegam w kalenji eliofeet - używam ich do startów na asfalcie. Dobrze układa mi się w nich stopa do biegania szybszego na śródstopiu, ogólnie są dosyć lekkie - polecam (dobra cena w stosunku do jakości). Zmodyfikowałem sobie jedynie wyściółkę - wyrzuciłem oryginalną wkładkę i włożyłem zwykłą filcową, dzięki temu buty są "twardsze" i lepiej czuję prędkość na dystansach 1-10 km. Do dłuzszych dystansów też się nadają, ale nie zapewniają już komfortu (zbyt długi bieg w tych butach to jednak za dużo dla stóp - krótko i szybko).
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ